EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Iens Boswijk

Iens heeft de grootste restaurantsite van Nederland in 17 jaar opgebouwd en goed en zorgvuldig verkocht.

Over mij


NAAM: Iens Boswijk

LAND: Nederland

PLAATS: Amsterdam

NATIONALITEIT: Nederlandse

ACHTERGROND:Universiteit Groningen Economie, Le Cordon Blue Parijs

SECTOR: Horeca en Diensten

POSITIE: Eigenaar, Marketing, Ontwikkelaar

ORGANISATIE: verkocht restaurant site Iens.nlEigen link Iens Boswijk Linkedin

 

Achtergrond & Carrière

Na mijn opleidingen ‘Franse en Italiaanse keuken, patisserie en wijn’ in Parijs, ben ik sinds 1987 ondernemer. Eerst met het cateringbedrijf ‘de tafel van Iens’. Eind 90-er jaren heb ik Iens.nl opgezet. Ik wilde een nieuw soort restaurantgids in Nederland, waar niet de meningen van deskundigen, maar die van de gewone gebruikers gehoord konden worden. Ik maakte gidsen per stad en streek, kreeg veel brieven van ‘proevers’, tikte dat allemaal uit en wilde alle restaurants van Nederland bundelen.

Het beginnende internet gaf ons de mogelijkheid om met Iens.nl echt zo’n platform te worden. Wij waren een van de eerste waar je je recensies kon plaatsen, wat direct wereldwijd zichtbaar was. Dat schudde de restaurants ook wel op. We zijn nu de grootste restaurantsite van Nederland met 2 miljoen bezoekers per maand. En omdat je bij Iens.nl nu ook kunt boeken, werkt onze site als gastenboek voor de restaurants.

Ervaringen

Ik ben 17 jaar geleden in mijn eentje op de spreekwoordelijke zolderkamer begonnen. Na drie jaar ben ik een tijd een partnership aangegaan en nu heeft Iens 40 mensen in dienst. Onze capital investors hebben vanaf het begin veel geïnvesteerd. Ik ben altijd bezig gebleven met de contacten met gebruikers en restaurants. Events organiseren en aanbiedingen. Maar met internet was in het begin nog niet veel geld te verdienen. Vooral het doorontwikkelen van de internettechnieken kostte klauwen vol geld en deskundigheid.
Omdat we het bedrijf verkoopklaar wilden maken zijn we in 2012 gefuseerd met de reserveringssite Seatme. Nu kon er ook geboekt worden. Dat leverde de restaurants veel voordeel op, waardoor ook de balans van Iens positiever werd. De directeur van Seatme heeft het bedrijf Iens nog strakker gestuurd. Holland Corporate Finance heeft het verkoopproces begeleid. In januari 2015 was de verkoop aan Tripadvisor binnen 2 maanden beklonken. Ik ben heel trots op wat we in 17 jaar hebben opgebouwd en heel tevreden met deze logische partij. Iens kan nu een vervolgstap maken. Met een systeem door heel Europa, dat locaal wordt ingevuld. Mijn droom.
Ik heb me nu teruggetrokken, je moet het laten gaan. Een beetje spannend is het wel, maar ik kan weer om me heen gaan kijken, wat ik nu op ga pakken.

 

 

Vaardigheden/ambities

Ik heb alle taken gedaan in mijn bedrijf de afgelopen 17 jaar. Ik ben vooral heel goed in het leggen en onderhouden van contacten, marketing, nieuwe ideeën uitbroeden en uitvoeren. Steeds zoeken naar het leveren en verbeteren van het bieden van meerwaarde voor onze gebruikers: de consumenten en de restaurants. Voor dagelijks management en financiën heb je dus andere mensen naast je nodig. Ik ben en blijf een ondernemer. Ik adviseer wel mensen en organisaties, maar heb toch een voorkeur om zelf te creëren.
Wat het hierna wordt? Een periode vrijaf geeft loutering en rust. Mijn grote netwerk zowel in de online wereld als bij de restaurants, geeft me het vertrouwen, dat het me een nieuw gouden kans zal opleveren.

 

Hints & Tips

1. Met een partner in zee? Verdeel meteen de taken
Als je besluit om met een partner in zaken te gaan, verdeel meteen de taken en doe dat duidelijk. Zo voorkom je dubbel werk en frustratie.
2. Vertaal oprecht en eerlijk je diepe innerlijke gevoel naar een businessplan en houd daaraan vast
Je eigen drijfveer is je grootste kracht. Wie in zaken gaat om geld te verdienen alleen, mislukt. Alleen jouw drijfveer leidt tot focus en enthousiasme, ook als het een keer tegen zit.
3. Schrijf een plan voordat je begint en neem daar de tijd voor
Toets het aan vrienden maar ook aan critici. Wees niet bang voor negatieve reacties, maar vertaal de tegenwerpingen in je plan.
4. Ga met investeringsgeld om alsof het eigen geld is
Stel jezelf de vraag: Zou ik hier zelf in investeren? Hoeveel? Hoe lang? Zou ik bijstorten als het tegen zit? Als je met andermans geld om kunt gaan zoals met je eigen geld, scheelt dat enorm in succeskans.
5. Groeiend bedrijf? Blijf bij je leest en verzamel expertise
Mocht je bedrijf groeien: houd je bij je eigen kracht en zoek andere mensen voor andere kwaliteiten.
6. Meerwaarde leveren. Als je meerwaarde levert kun je een bedrijf/product/dienst laten groeien.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren