EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Ayfer Orhan

Een voorbeeld van een jonge vrouw die haar dromen waarmaakt, door het combineren van commercieel en vrijwilligerswerk in vreemdelingenrecht.

Over mij


NAAM: Ayfer Orhan

LAND: Nederland

PLAATS: Den Bosch

NATIONALITEIT: Turkse en Nederlandse

ACHTERGROND: MBO economie+ Universiteit Rechten

SECTOR: Rechten, Wet- en Regelgeving

POSITIE: Eigenaar, advocate vreemdelingenrecht

ORGANISATIE: www.ADVK.nl 

 

Achtergrond & Carrière

Ik heb sinds 2014, toen ik 35 was, een eigen advocatenpraktijk in vreemdelingenrecht. Ik doe veel hoorzittingen. Maar ook kort verblijfszaken voor Nederlanders met een buitenlandse partner.

Ik heb mij zeg maar omhoog ‘geknokt’. Ik heb hard gewerkt en gestudeerd en het gecombineerd met actiewerk voor Koerdische en andere belangenorganisaties en stichtingen. Daar heb ik ook een groot netwerk in.

Op mijn 13e/14e kwam ik uit Kurdistan met mijn ouders naar Nederland. Ik was te oud voor de lagere school en heb in het volwassenenonderwijs Nederlands voor anderstaligen geleerd. Geen makkelijke taal, het blijft een soort handicap, maar ik zet door. Ik spreek ook Engels, Turks, Koerdisch en Duits. Na MBO Economie ben ik rechten gaan studeren. De professoren zeiden vaak tegen me: is dat niet te hoog gegrepen voor je? Ben je met MBO niet tevreden? Nee, ik wil mijn dromen waarmaken. Allochtone vrouwen willen echt niet alleen maar thuis zitten. 

Ervaringen

Dat je het druk, druk, druk, hebt betekent niet meteen brood op de plank. Alle zaken die ik onder handen heb vragen veel uitzoekwerk. Het gaat wel steeds beter met mijn praktijk,. We hebben onze draai gevonden, maar dat kostte wel even tijd. Ik heb een secretariaat die voor mijn agendaplanning en de boekhouding zorgt.

Omdat ik niet uit een ondernemersfamilie kom, heb ik wel veel vrees gekend voor ik de stap naar zelfstandigheid durfde te nemen. 

Vaardigheden/ambities

Ik breng graag mijn commerciële activiteiten in mijn bedrijf in balans met vrijwilligerswerk. Ook in werk/privé zoek ik een balans. Al mijn vrije tijd gaat naar mijn dochter van 6. Ik heb gelukkig hulp van mijn kernfamilie hier.

Ik heb veel steun aan andere onderneemsters zoals de Turkse vereniging van vrouwelijke advocaten in Europa en de advocaten die ook vrijwilligerswerk doen in stichtingen.

Ik ga het komend jaar verder studeren op asielrecht en ik ga een mediator cursus doen. Dan kan mijn bedrijf tot een ‘merk’ groeien. Zoiets als algemene juridische dienstverlening voor Koerden en andere ‘vreemdelingen’.

 

Hints & Tips

• Heb vertrouwen in jezelf, stel doelen en werk daar naar toe.
• Durf stappen te zetten. Niemand kan je garanties bieden. Maar stel dat iets niet lukt, dan kun je er van leren en gaat het een tweede keer beter!
• Maak je dromen waar. Neem ze serieus, ondanks obstakels op je weg.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren