EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Astrid Brouwer-Mesman

ABNAMRO directeur geeft carrière tips voor zowel horizontale als verticale doorgroei in (grote) organisaties

Over mij


NAAME Astrid Brouwer-Mesman

LAND: The Netherlands

PLAATS: Amsterdam

NATIONALITEIT: Nederlandse

ACHTERGROND: van MAVO-4 tot Universitaire Bedrijfskunde, en 20 jaar diverse avondcursussen: interne NIBE bankcursussen en Assurantie makelaar A en B.

SECTOR: Bank en Financiën

POSITIE: ABNAMRO Directeur Financiering, Risico- en Portefeuille Management (o.a. bedrijfsovernames en groenadvies)

LINK: Linkedin Astrid Brouwer

Achtergrond & Carrière

Op mijn 15e ben ik met mijn Mavo-4, bij de bank begonnen voor vakantiewerk. Ik kreeg een vaste betrekking aangeboden, maar moest dat wel eerst mijn moeder vragen. Ik ben er 42 jaar niet meer weggegaan en werk er nog steeds met veel plezier.

Ik heb veel verschillend werk gedaan. Ook werk dat door de automatisering nu niet meer bestaat en heb steeds meer leidinggevende functies gehad. Als directeur van mijn eigen kantoor in Haarlem en nu directeur van een stafafdeling op het hoofdkantoor. Natuurlijk maakte ik veel reorganisaties mee, zag kansen en werd ook vaak gevraagd. In een groot bedrijf kun je je dan ook heel goed ontwikkelen met interne en externe bijscholingen, mentoring en coaching. Je moet er wel zelf om vragen, als je er aan toe bent.

De ABNAMRO bank heeft een vrouwvriendelijk beleid. Het aantal werkende vrouwen bij de bank is 52%. In de managementposities schommelt het aantal vrouwen rond 18%. Het streven is dit nog verder te verbeteren.

 

Ervaringen

Van het typen van telex bandjes ben ik in gegroeid naar directeur van een eigen ABNAMRO regiokantoor in Haarlem. Nu ben ik op het hoofdkantoor verantwoordelijk voor financiering en risico management met 14 bedrijfsovername adviseurs en groen specialisten. Mijn team bestaat uit iets meer vrouwen dan mannen. Ik houd van werken met gemêleerde teams vol diversiteit. Met het nieuwe werken- in plaats en tijd ongebonden- krijg je ook een nieuwe stimulerende manier van leidinggeven. Het is meer gebaseerd op vertrouwen. Goed voor de ontwikkeling van mensen en gericht op output i.p.v. controle op aanwezigheid. Je laat meer los.

Ik merk dat in Nederland, zowel de ondernemers weer meer durven te investeren, als de bank weer vaker leningen kan goedkeuren. Dat is een goed teken.

 

 

Vaardigheden/ambities

Natuurlijk heb ik mij zeker 20 jaar in de avonduren verder geschoold met in- en externe cursussen, opleidingen, kennis, mentoring en coaching. Ik word nu zelf vaak als mentor gevraagd. Ik ben niet HR opgeleid maar heb wel erg veel ervaring.

Juist zo’n groot bedrijf als de bank geeft je nog steeds veel mogelijkheden om door te groeien en je te ontwikkelen. Zowel verticaal als horizontaal. Ideaal voor MEAO en HBO afgestudeerden. Ik hoop in de komende reorganisatie nog weer uitgekozen te worden om nieuwe uitdagingen bij de bank aan te gaan.

 

Hints & Tips

1. Doe eerst, wat je nú doet, GOED.

2. Zorg dat je plezier hebt in je werk en straal dat ook uit.

3. Wat jezelf geeft, krijg je ook terug.

4. Profileer je op de goede manier.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren