EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Daniela Strassberger

Richt je op de maan, zelfs als je mis schiet, kom je terecht tussen de sterren.

Over mij


NAAM: Daniela Strassberger

LAND: Oostenrijk

PLAATS: Graz

NATIONALITEIT: Oostenrijkse

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Diensten

POSITIE: Zelfstandig grafisch ontwerper

ORGANISATIEhttp://www.daniela-strassberger.net/

 

 

Achtergrond & Carrière

Zelfs als teenager wist ik dat ik een creatief beroep zou uitoefenen. Dus was niemand verbaasd dat ik naar de School voor Toegepaste Kunsten ging (Ortweineschule). Daar heb ik me gespecialiseerd in Grafisch Ontwerp. Toen ik klaar was ging ik voor een ontwerpbureau werken en vond de industriële wereld geweldig. Maar na een tijd ontdekte ik dat ik nog niet klaar was met kennis opdoen. Het 'Internet' kwam net op. Ik was er door gegrepen, wilde er alles van weten. Ik volgde de studie Informatica en Design bij de Technische Hogeschool in Graz. Meer dan eens vroeg ik me af: wie ben ik dat ik dit doen mag ;)).

Ik kreeg de kans om 3 maanden in Silicon Valley in de VS te verblijven- het Mekka van alles op internetgebied. Daarna kon ik een jaar wonen en werken in München. Ik proefde er van de sfeer van een grote stad en deed goede persoonlijke en werkervaringen op. Om persoonlijke redenen ben ik naar Oostenrijk teruggegaan en werkte voor 2 belangrijke ontwerpbureaus.

In München was de drang om zelfstandig te zijn al ontwikkeld. Nu zette ik de stap. Het is niet altijd de makkelijkste manier van werken, maar ik heb er tot nu toe nog geen moment spijt van gehad.

 

Ervaringen

Mijn kansen: Mijn studies en de kans om internationale ervaringen op te doen.

Obstakels: Eigenlijk zoals de term zelfstandige al in zich draagt: je bent constant een het werk en ook nog zelf op je uppie. Ik werk daarom nu in een bedrijfsverzamelgebouw. Daar tref ik anderen. Heel prettig.

Ik hou van mijn werk en doe niks liever dan dat. Theoretisch kun je alles in je eigen tijd doen, maar eerlijk gezegd vind ik het lastig om mezelf een pauze of rust te gunnen.

 

Vaardigheden/ambities

Ik heb jaren ervaring als grafisch ontwerper en volg alle trends.

Ik ben ook specialist in de technische implementaties van websites en UI designs. Voor mijn klanten is dat een voordeel: ze hebben maar met een iemand te maken voor deze beide behoeftes. Dat is veel efficiënter met veel minder vergaderen of extra gecoördineer.

Mooi, herkenbaar, snel en goed werkend ineen.

 

Hints & Tips

  • Ken het 80/20 principe. 20% van je (vaste)klanten zorgen voor 80% van je omzet.
  • Perfectionisme leidt to burnout.  Een goed uitgebalanceerde werk-leven balans maakt het mogelijk dat je ook op lange termijn hoge kwaliteit diensten kunt leveren. Dus als 'one woman show': denk niet dat je alle tijd hebt en neem niet te veel projecten aan.
  • Durf de prijs te vragen, die je waard bent.  
  • Blijf flexibel. Trek je kritiek niet persoonlijk aan maar zie het als klanten feedback; een leermoment waarmee je diensten kunt verbeteren.
  • Focus: Houd je vingers niet in teveel taarten...Zoek een niche voor jezelf en concentreer je daarop, waarmee je de beste mogelijk service levert met jouw aanbod. 

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren