EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Ilona Seidel-Jerey

 Verwacht niks, geef niemand de schuld, maar doe wat.

Over mij


NAAM: Ilona Seidel-Jerey

LAND: Oostenrijk

PLAATS: Graz

NATIONALITEIT: Oostenrijkse

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Diensten

POSITIE: Freelancer Tolk gebarentaal

ORGANISATIE: Ilona Seidel-Jerey, translator and interperter in French, Hungarian and Austrian sign language

 

 

Achtergrond& Carrière

In 1990 begon ik met de studie vertaler Frans en Hongaars aan de universiteit van Graz. Ik slaagde en ben tijden in Frankrijk en Hongarije gaan wonen en werken. Tijdens mijn studie kreeg ik al veel freelance opdrachten voor Franse vertalingen.

In 1996 ben ik uit pure interesse met gebarentaal begonnen. Maar tolk gebarentaal is nu toch wel mijn hoofdberoep geworden.

 

Ervaringen

Mijn kansen: Ik heb mee mogen doen aan een Europees project van Horizon werkgelegenheid II-een vervolgopleiding om de kwaliteit van Oostenrijkse gebarentaal tolken te verbeteren. Ik was daarmee een van de eersten die slaagde voor het staatsexamen van de ÖGSDV (De Oostenrijkse vereniging van tolken gebarentaal). In 2005 werd pas gebarentaal als officiële taal in Oostenrijk erkend.

Ik heb in korte tijd 3 kinderen gekregen en was blij dat ik was overgestapt op gebarentaal, daar waren opdrachten voor in mijn regio. Als Frans/Hongaarse tolk vertaler, had ik naar allerlei conferenties en congressen moeten reizen.  

Mijn uitdagingen: Mijn belastingadviseur schrok de eerste jaren altijd van mijn inkomen, het was zo weinig hoe kon ik daar van leven? Gelukkig had mijn partner een redelijk inkomen.

Het is altijd heel flexibel werk, daarom was ik blij met het netwerk van de noodzakelijke hulptroepen in mijn buurt, zeker als de kinderen ziek waren.

Trainen en steeds weer bij blijven in je vak is belangrijk, maar ook scholing in zakelijke aspecten als administratie en belastingen.

 

Vaardigheden/ambities

Belangrijk in mijn vak en als zelfstandige zijn: Talige vaardigheden, ervaringen in andere landen, omgaan met cultuurverschillen, professionaliteit, teamwork, omgaan met stress, flexibiliteit, interpersoonlijke relaties een goede algemene ontwikkeling en een zekere mate van vasthoudendheid en doorzettingsvermogen.

 

Hints & Tips

Wees open, flexibel, spontaan en bouw een goed netwerk. Bereid je goed voor en zorg dat je zelfstandig kunt werken.

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren