EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Dagmar Bojdunyk-Rack

Hou ervan, ga er vandoor of verander het! 

Over mij


NAAM: Dagmar Bojdunyk-Rack

LAND: Oostenrijk

PLAATS: Graz

NATIONALITEIT: Oostenrijkse

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Sociale sector

POSITIE: Directeur

 

Achtergrond & Carrière

Na mijn middelbare school ben ik een beroepsopleiding gaan doen tot leerkracht in het basisonderwijs. Ik heb enkele jaren als leerkracht gewerkt in het speciale onderwijs en daarbij ben ik mijn studie pedagogische wetenschappen begonnen aan de universiteit van Graz.

Een belangrijke motivatie in mijn leven is altijd geweest om kinderen en jongeren goede geestelijke en lichamelijke gezondheidsvoorwaarden te bieden. Na mijn opleiding te hebben afgerond ben ik gaan werken in het volwassenenonderwijs. Mijn functie was voornamelijk het steunen en begeleiden van processen en het steunen van mensen in het heroriënteren op hun loopbaan. Om op verschillende posities te kunnen werken was het voor mij een logische stap om mijn expertise te vergroten op het gebied van business management, human resource management en organisatie ontwikkeling. Toen ik hiervoor verschillende trainingen had afgerond en professionele ervaring had opgedaan, besloot ik om in de 3e sector, de sociale sector, te gaan werken. Mijn  doelgroep bleef kinderen en adolescenten.

Een ontzettende toevalstreffer (als zoiets bestaat) was dat ik terecht kwam bij RAINBOWS, waar ze een managing director zochten. Sinds 16 jaar bekleed ik nu deze positie waarin ik de groei van deze vereniging leid. In deze jaren is de vereniging enorm snel gegroeid, het aantal minderjarigen dat we bereiken neemt voortdurend toe. We zijn in staat om ons aanbod uit te breiden gebaseerd op de behoefte van onze doelgroep. Er zijn veel ups en downs geweest in de afgelopen jaren doordat de sociale en politieke situatie veel uitdagingen met zich meebrengt. 


 

Ervaringen

Een combinatie van meerdere factoren heeft me geleid naar waar ik nu ben in mijn carrière. De beslissende factor was, en is nog steeds, dat ik altijd mensen om me heen heb gehad die mijn professionele en persoonlijke groei hebben gesteund. En die in zowel succesvolle als moeilijke tijden voor me klaar stonden. En natuurlijk zijn er ook kansen geweest die ik te laat zag, of zelfs helemaal niet.

Uitdagingen: In mijn persoonlijke leven heb ik altijd veel steun gekregen, ook al heeft mijn familie het vaak ook even zonder mij moeten doen omdat ik weg was voor mijn werk. De grootste uitdaging in mijn carrière zijn de momenten waarop ik beslissingen moet nemen die ook anderen sterk beïnvloeden (dit kan familie zijn, maar ook mijn werknemers). 

 

Vaardigheden/ambities

Motivatie, vasthoudendheid, volharding, communicatie- en conflict oplossend vermogen en humor. 

 

Hints & Tips

Het belangrijkste is om helemaal voor je idee te gaan. Om plezier te hebben in de uitvoering van je plannen en een duidelijk doel voor ogen te houden. Maar ook moet je jezelf toelaten om af en toe fouten te maken. 

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren