EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

200 Portretten

Onder de kop 200 portretten vind je 200 verhalen van vrouwelijke ondernemers, of vrouwen die het ‘glazen plafond’ hebben doorbroken. Zij vertellen over de moeilijkheden die ze hebben overwonnen en de hulp die ze kregen. Ze vertellen over de vaardigheden die je nodig hebt, delen de lessen die ze leerden en geven tips en adviezen voor een succesvolle of ondernemende carrière. Ze hopen hiermee andere vrouwen te inspireren om zelf stappen vooruit te zetten op hun carrière pad. Je kunt de portretten gebruiken als ‘case stories’ of als ‘Mirrors’: ‘spiegels’ voor reflectie.

portrait

Van elke vrouw vind je een 001

video interview ( met Engelse ondertiteling in alle video’s). Hoe vind je die ondertiteling? Als je naar een video kijkt:

• Druk op je mobiel of I-pad op settings dit symbool ⋮ Je ziet dan ondertiteling en kiest je taal.

• Op laptops en Pc’s kies je het ‘wiel knopje’ rechts onder aan de video en je kiest je taal.

Van elke vrouw is ook een geschreven portret op 4 tabbladen met de volgende informatie:

002 Over mij algemene informatie als studies, de economische sector waarin ze werkt, de naam en link naar haar bedrijf of LinkedIn

003 Achtergrond en carrière haar professionele ervaringen, geleerde lessen en successen

004Ervaringen en meningen over interessante items, obstakels en factoren waarmee ze succes behaalde.

005 Vaardigheden en ambities Waar wil ze naar toe groeien en hoe pakt ze het aan. 

006 Hints & Tips interessante adviezen voor vrouwen, die een eigen bedrijf willen beginnen of door willen groeien in hun werk en carrière

Zoek en Vind: Om het vinden van de juiste verhalen makkelijker voor je te maken hebben we de verhalen geordend op:

  • Land: de verhalen uit 10 verschillende Europese landen zijn allemaal leesbaar in het Engels. De verhalen uit Oostenrijk, Tsjechië, Griekenland, Italië, Nederland, Spanje en Slovenië kun je ook -automatisch- in je eigen taal lezen. Lukt dat niet? Druk dan op de juiste vlag.
  • Economische Sector: Je kunt de verschillende verhalen op 10 sectoren ordenen. Hiermee kun je ook een vergelijking maken hoe Europese vrouwen in verschillende landen vaak hetzelfde meemaken bij het voeren van hun bedrijf of op hun carrière pad. Kies de sector waar je in wilt werken/ werkt.
  • Leerpunten of Teaching Topics: op 8 verschillende onderwerpen delen vrouwen hun ervaringen en geleerde lessen. In de manual ‘Focus on Your Future’, voor leraren en coaches, worden deze onderwerpen nog verder in het Engels uitgediept, vind je didactische tips en nog veel meer bronnen en verwijzingen om de leerpunten uit de verhalen in lessen, projecten en begeleidingsactiviteiten aan te pakken.

Zoek en vind kortom:
Je vindt 200 verhalen in tekst en beeld op onze site. Zoek per land of sector waar de vrouwen in actief zijn, of zoek op interessante leerpunten (teaching topics).
Je kunt ook de zoekbalk gebruiken voor je eigen zoekopdracht. Kies de woorden die je het meest interesseren en je krijgt een selectie van vrouwen die daar iets specifieks over hebben te melden.
Bij elke selectie vind je de LOADMORE knop. Als je de shiftknop tegelijk indrukt, zie je je hele selectie.

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren