EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina
Saturday, 16 July 2016 05:50

Mariantzela Lestou: Με σκληρή δουλειά, έναν ξεκάθαρο στόχο και πάθος για αυτό που κάνεις, πιστεύω ότι μπορείς να ξεπεράσεις όλες τις προκλήσεις!

Written by 

letsouΗ Μαριάντζελα Λέστου είναι ιδρυτής του Look4Studies.com, του ολοκληρωμένου site για σπουδές στην Ελλάδα. Το 1999 αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα–Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε Management & Systems στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Είναι επίσης κάτοχος MBA από το ALBA Graduate Business School. Το διάστημα 2004-2007 εργάστηκε στο τμήμα Marketing της εταιρείας ζαχαρωδών Cadbury Hellas S.A. από όπου αποχώρησε στις αρχές του 2007 για να δημιουργήσει το πρώτο ολοκληρωμένο site για σπουδές στην Ελλάδα, το www.look4studies.com.

Το www.look4studies.comαποτελεί το ολοκληρωμένο site για σπουδές στην Ελλάδα και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βρουν τα πάντα για τις σπουδές τους.

Στο Look4Studies.com, οι υποψήφιοι σπουδαστές, αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να βρουν πληροφορίες για σπουδές, προφίλ και προγράμματα σπουδών πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών οργανισμών που προσφέρουν προπτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές και επαγγελματική εκπαίδευση. Οι χρήστες μπορούν ακόμη να δημιουργήσουν τη δική τους σελίδα για αποθήκευση και διαχείριση των αναζητήσεών τους, να κάνουν ηλεκτρονικά αίτηση για να ενημερωθούν απευθείας από κάθε οργανισμό και να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης. Τέλος, το Look4Studies.com παρέχει πληροφορίες για πρόσθετες υπηρεσίες σπουδών, όπως επαγγελματικός προσανατολισμός, κέντρα εκμάθησης ξένων γλωσσών και Η/Υ, χρηματοδότηση σπουδών, καθώς και υπηρεσίες για αναζήτηση κατοικίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι υπηρεσίες είναι εντελώς δωρεάν για το χρήστη.

Πως αποφάσισες να κάνεις το look4studies.com και αρχικά πήρες μεγάλο ρίσκο για να υποστηρίξεις αυτή την ιδέα σου?

Πάντα ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση. Η ιδέα για το Look4Studies.com, το ολοκληρωμένο site για σπουδές στην Ελλάδα, προέκυψε από την αναζήτηση μιας καλής ιδέας, την ανάγκη για την κάλυψη του κενού στην αγορά, καθώς δεν υπήρχε συγκεντρωμένη η πληροφόρηση για σπουδές, καθώς και την αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, κυρίως από τους νέους.

Μετά τη σύλληψη της ιδέας, το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία ενός καλού επιχειρηματικού πλάνου, το οποίο βοήθησε πολύ στον υπολογισμό του ρίσκου. Κύριο κομμάτι αποτέλεσε η έρευνα της αγοράς και του ανταγωνισμού, αν υπήρχε πραγματική ανάγκη για τις υπηρεσίες που θα προσέφερε το Look4Studies.com και αν οι δυνητικοί πελάτες ήταν διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια, ο σχεδιασμός των υπηρεσιών και η υλοποίηση. Την εποχή που είχα την ιδέα, εργαζόμουν σαν στέλεχος marketing σε πολυεθνική εταιρία. Μετά την θετική ανταπόκριση από την αγορά της εκπαίδευσης και την εξασφάλιση της αρχικής χρηματοδότησης, αποφάσισα να αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στη δημιουργία του Look4Studies.com.

Το Look4Studies.com, το οποίο συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες για σπουδές, βγήκε στον αέρα τον Αύγουστο του 2007.

Όταν το look4studies.com «βγήκε» στο αέρα, έκανε αμέσως επιτυχία, ή χρειάστηκε υπομονή και σκληρή δουλειά?

Το να έχεις τη δική σου επιχείρηση έχει μεγάλη ευθύνη, χρειάζεται σκληρή δουλειά και πολλές φορές υπάρχουν περίοδοι απογοήτευσης, όπου χρειάζεται να έχεις υπομονή μέχρι να περάσει η «καταιγίδα». Θα έλεγα ότι αυτό δε σταματά ποτέ. Από την άλλη, τα αποτελέσματα που έρχονται και βελτιώνονται μέρα με τη μέρα, η θετική ανταπόκριση τόσο του κόσμου, όσο και της αγοράς, που επιβεβαιώνουν περαιτέρω την ανάγκη για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Look4Studies.com, έρχονται σαν επιβράβευση για τη σκληρή δουλεία που απαιτείται.

Τι θα συμβούλευες άλλους νέους επιχειρηματίες που σκέφτονται να δημιουργήσουν μια επιχείρηση που θα προσφέρει υπηρεσίες περισσότερο «Online»! a. Do’s and Dont’s?

Το πρώτο που θα έλεγα είναι «Go for it!»

Αρκετοί άνθρωποι λένε ότι θα ήθελαν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, αλλά δεν έχουν μια καλή ιδέα, την εμπειρία ή τα χρήματα. Από τη δική μου εμπειρία, θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται κάποιος να εφεύρει τον τροχό ώστε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση, είτε online, είτε offline. Υπάρχουν πολλές ιδέες εκεί έξω, το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδυάσει κάποιος τα δεδομένα και να δημιουργήσει μια καλύτερη προσφορά. Ακόμη, δεν χρειάζεται κάποιος να ξέρει να κάνει τα πάντα, αλλά να έχει την ικανότητα να διαλέγει τους σωστούς συνεργάτες. Σχετικά με τη χρηματοδότηση, αν η ιδέα είναι καλή και ο επιχειρηματίας έχει σκεφτεί τους τρόπους εκείνους με τους οποίους η επιχείρηση θα βγάζει χρήματα, θα βρει και χρηματοδότηση. Μείνετε πολύ κοντά στην αγορά και μην ξεχνάτε το στόχο σας. Το μόνο σταθερό είναι η συνεχής αλλαγή. Έχετε υπομονή. Και καλή τύχη σε ό,τι και αν κάνετε!

Πως σκέφτεσαι να εξελίξεις το look4studies.com? Να περιμένουμε εκπλήξεις?

Στόχος του www.look4studies.com είναι να παρέχει όλη την πληροφόρηση, πλήρη και αξιόπιστη, γύρω από τα θέματα σπουδών, εμπλουτίζοντας συνεχώς το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες του. Σε αυτό το πλαίσιο, μερικά από τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την προσθήκη υπηρεσιών, όπως η εύρεση κατοικίας και εργασίας, και τον εμπλουτισμό των πληροφοριών σχετικά με ευκαιρίες σπουδών στο εξωτερικό.

Πόσο (εάν) σημαντικοί υπήρξαν οι στρατηγικοί συνεργάτες σου σε αυτό το attempt?

Όπως ανέφερα και νωρίτερα, πιστεύω ότι η επιλογή των σωστών συνεργατών, καθώς και το «χτίσιμο» μακροχρόνιων στρατηγικών συνεργασιών, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά στην επιτυχία μιας επιχείρησης. Η συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης του Look4Studies.com, που εξειδικεύεται στο τεχνολογικό κομμάτι, οι στρατηγικές συνεργασίες με την εφημερίδα Metro, όπου το Look4Studies.comδημοσιεύει κάθε δεκαπενθήμερο στήλη σχετικά με θέματα σπουδών, με νεανικά blogs και sites, όπως το Neolaia.gr και το Semifind.gr, καθώς και η ανάπτυξη μακροχρόνιων συνεργασιών με τους εκπαιδευτικούς φορείς και άλλους διαφημιζόμενους, έχουν συμβάλει καταλυτικά στην επιτυχία του Look4Studies.com.

Με την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα η εταιρεία σου έχει επηρεαστεί? Και πως σκέφτεσαι να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες, εάν βεβαίως αντιμετωπίζεις κάποιες?

Το Look4Studies.com δραστηριοποιείται στην αγορά της εκπαίδευσης, η οποία δεν έχει επηρεαστεί τόσο πολύ από την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα σε πραγματικό επίπεδο, αλλά περισσότερο σε ψυχολογικό επίπεδο. Αυτό, σε συνδυασμό με το θολό τοπίο σχετικά με την αναγνώριση των Κολλεγίων, έχουν ως αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί φορείς να είναι πιο σκεπτικοί σχετικά με την επένδυση των χρημάτων τους.

Το Look4Studies.com αντιμετωπίζει τις συγκεκριμένες προκλήσεις, βελτιώνοντας και εμπλουτίζοντας συνεχώς το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες του, τόσο για τους υποψήφιους σπουδαστές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς φορείς, καθώς και βελτιστοποιώντας συνεχώς τις ενέργειες προβολής. Ακόμη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά την περίοδο που διανύουμε να είμαστε πολύ κοντά στην αγορά, να ακούμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των συνεργατών μας και να βοηθάμε στο να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Με αυτόν τον τρόπο, όλο και περισσότεροι συνεργάτες βλέπουν και εκτιμούν την αξία των υπηρεσιών που προσφέρει το Look4Studies.com και των αποτελεσμάτων που φέρνει, καθώς το Internet είναι ένα σχετικά νέο μέσο, το οποίο μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα, απόλυτα μετρίσιμα, χωρίς να απαιτείται μεγάλη επένδυση, ιδίως στον τομέα της εκπαίδευσης.

Με σκληρή δουλειά, έναν ξεκάθαρο στόχο και πάθος για αυτό που κάνεις, πιστεύω ότι μπορείς να ξεπεράσεις όλες τις προκλήσεις!

Πόσο σημαντικές υπήρξαν οι σπουδές σου στο να επιχειρήσεις και να δημιουργήσεις το Look for Studies?

Οι σπουδές καταρχάς μας βοηθούν στο να εξελιχθούμε, σε όποιον τομέα και αν πραγματοποιούνται. Τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που οργανώνουμε τη δουλειά μας, που συνεργαζόμαστε.. Οι σπουδές μου πάνω στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις σε ένα μεγάλο φάσμα αντικειμένων που έχουν να κάνουν με την επιχειρηματικότητα, καθώς και τις πρακτικές δεξιότητες που μου προσέφεραν, θα έλεγα ότι αναζωπύρωσαν τη σπίθα που είχα για την επιχειρηματικότητα.

Τελικά… Online Επιχείρηση ή Offline? Τι προτιμάς έπειτα από την εμπειρία σου?

Επιχείρηση! Τα συστατικά της επιχειρηματικότητας δε διαφέρουν στην ουσία, είτε είναι offline, είτε online. Αν κάποιος έχει βρει αυτό που αγαπά και θέλει να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση θα έλεγα να προχωρήσει σε όποιο τομέα και αν βρίσκεται. Το online μας προσφέρει σήμερα την ευκολία να επιχειρήσουμε πιο εύκολα, καθώς μπορούμε να αρχίσουμε τη δική μας επιχείρηση με σχετικά μικρό κεφάλαιο και να απευθυνθούμε σε όλο τον κόσμο. Έχει επίσης την γοητεία του καινούργιου και των γρήγορων εξελίξεων..

Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν επιχειρήσετε!

 

πηγή:startup.gr

Read 4821 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

You can easily accept or reject the cookies on this site by choosing one of the following