eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Melita Cavallo

Ήταν  δικαστής και σήμερα είναι συνταξιούχος . Ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου των Ιταλών δικαστών για ανηλίκους και για την οικογένεια και Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Υιοθεσιών στην Ιταλία.

Σχετικά με μένα


 

ΟΝΟΜΑ: Melita Cavallo 
ΧΩΡΑ: Ιταλία
ΠΟΛΗ: Ρώμη
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Ιταλική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πτυχίο Πανεπιστημίου 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Δικαιοσύνη 
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πρώην Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ανηλίκων της Ρώμης, τώρα συνταξιούχος
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:   

 

 

Επαγγελματική πορεία

Το όνομά μου είναι Μελίτα Melita Cavallo. Πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκα αφού υπηρέτησα ως Πρόεδρος το Δικαστήριο Ανηλίκων της Ρώμης. Πριν γίνω δικαστής δίδασκα Ιστορία και φιλοσοφία ως αντικαταστάτρια καθηγήτρια σε πολλά λύκεια. Πραγματικά αγαπούσα την σχέση μου με τους μαθητές και μου άρεσε να διδάσκω, αλλά δυστυχώς στην διδασκαλική μου ζωή συνάντησα διευθυντές με τους οποίους απέτυχα να τα πάω καλά, καθώς ανταγωνίζονταν τις διδακτικές μου μεθόδους.
Ήμουν νεαρή απόφοιτη 25 ετών η οποία επιθυμούσε να προσελκύσει τους μαθητές της και να τους κάνει να δεσμευτούν με την μάθηση. Δεν ήθελα να μελετούν αποστηθίζοντας κείμενα, απλώς διαβάζοντας κείμενα, για παράδειγμα διάβασα πολλές εφημερίδες μέσα στην τάξη και έδειξα στους μαθητές πώς τα ίδια νέα μπορούν να παρουσιαστούν με διάφορους τρόπους από την εκάστοτε εφημερίδα. Αυτός ο τρόπος διδασκαλίας δημιούργησε τεράστιο σκάνδαλο και ένας από τους διευθυντές μου είπε ότι θα έσπαγε το συμβόλαιό μου και έτσι σκέφτηκα ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσω έναν νέο τύπο διδασκαλίας. Έτσι άφησα την διδασκαλία και έδωσα δημόσιες εξετάσεις για να εισαχθώ στην σχολή δικαστών. Πέρασα τις εξετάσεις και επέλεξα το Μιλάνο, μια μεγάλη πόλη, ως πρώτο μου διορισμό, καθώς ήταν η περιοχή του Δικαστηρίου Ανηλίκων.
Εκεί ξεκίνησα να εργάζομαι στο Δικαστήριο Ανηλίκων σχεδόν κατά τύχη, αλλά αμέσως παθιάστηκα με τη δουλειά αυτή. Αργότερα επέστρεψα στη Νάπολη, ξανά στο δικαστήριο ανηλίκων και έμεινα εκεί πολλά χρόνια, δίνοντας πολλές μάχες, όπως μια κατά του εγκλεισμού των ανηλίκων και κατά της «παιδικής αγοράς». Από το 2009, έγινα Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ανηλίκων στη Ρώμη. Πάλεψα μαζί με άλλους δικαστές ανηλίκων και μαζί κατορθώσαμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές: Καθιερώσαμε τον θεσμό των σπιτιών αναδοχής, τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά μέρη από τα παλιά ινστιτούτα και τα παλιά ορφανοτροφεία. Στα σπίτια αναδοχής τα παιδιά φροντίζονται καλύτερα, προστατεύονται και φυλάσσονται. Επιπλέον οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι σε θέση να συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες και να αξιολογούν κατάλληλα την κατάσταση των παιδιών όταν αυτή βρίσκεται υπό αμφισβήτηση .

 

Επαγγελματική εμπειρία

 

Στην επαγγελματική μου καριέρα έγινα μάρτυρας σπουδαίων κοινωνικών αλλαγών. Στην πραγματικότητα η οικογένειά δεν έχει πια πατριαρχική δομή, αλλά μετατράπηκε σε πυρηνική οικογένεια. Συχνά είναι οικογένεια με μια ανύπαντρη μητέρα  ή οικογένεια με συγκρούσεις. Για το λόγο αυτό εργάστηκα ως  οικογενειακός διαμεσολαβητής. Επίσης εργάστηκα ως σχολικός  διαμεσολαβητής (σύμβουλος) προκειμένου να μειωθεί το bulling, το οποίο δυστυχώς είναι εξαιρετικά δημοφιλές στα Ναπολιτάνικα σχολεία. Κάθε χρόνο επέλεγα ένα πεδίο για να παλέψω και μαζί με άλλους δικαστές διεξήγα τις μάχες μου.

 

Ατομικές δεξιότητες

Κατανοούσα ότι οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν με θέληση, ελεύθερη σκέψη και βοήθεια από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σου. Εγώ έχω μια δυνατή και «ατόφια» οικογένεια στο πλάι μου. Η οικογένειά μου με βοήθησε στις μάχες που έδωσα στην καριέρα μου. Η δουλειά μου μου έδινε μεγάλη ικανοποίηση αλλά επίσης με κρατούσε μακριά από το σπίτι. Παρόλα αυτά τα παιδιά μου μου έλεγαν: «Μαμά μην ανησυχείς, πάντα δούλευες τόσο σκληρά που είναι δίκαιο να επαινείσαι για όσα έχεις κάνει». Το γεγονός ότι ήμουν γυναίκα ποτέ δεν στάθηκε εμπόδιο στην καριέρα μου, παρότι ξεκίνησα να εργάζομαι όταν οι γυναίκες είχαν πρωτο επιτραπεί να δουλέψουν ως δικαστές. Στην αρχή της καριέρας μου μου ανέθεταν τα  πιο απλά και βαρετά καθήκοντα: Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα ως γυναίκα

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

Τι να πω στα κορίτσια που επιθυμούν να ακολουθήσουν την δική τους επαγγελματική πορεία; Ποτέ μην εγκαταλείπετε! Πώς θα πρέπει να είναι; Δυναμικές, θετικές, πάντοτε να ατενίζουν το μέλλον, ποτέ μην χάνουν το κουράγιο τους και μην απελπίζονται και ποτέ να μη σκεφτούν ότι όλα πήγαν στραβά. Ακόμη και όταν όλα δείχνουν να πηγαίνουν λάθος, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει αργότερα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Diana Chiaraluce Marcella Smocovich »

 • Default
 • Title
 • Random
 • Η Patrizia De Luise είναι μία δυναμική και δραστήρια γυναίκα, μητέρα και επιχειρηματίας, όπως επίσης και πρόεδρος του Confesercenti Genoa.

  Read More
 • Η πρώτη Σλοβένα γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης

  Read More
 • Η αισιοδοξία κάνει τη διαφορά

  Read More
 • είναι ικανή να επινοήσει και να πραγματοποιήσει ένα σχέδιο που παρέχει περίπλοκες υπηρεσίες σε πλαίσιο ελεύθερου επαγγελματία.

  Read More
 • "Δεν πρέπει να είσαι μόνο σκληρή -η εσωτερική δύναμη είναι αυτή που μας οδηγεί στο στόχο"

  Read More
 • Η Rosanna Ventrella έχει πτυχίο στις Επιχειρήσεις και τα Οικονομικά και είναι επιχειρηματίας.
  Λατρεύει την Τέχνη και την Ομορφιά. Είναι

  Read More
load more hold SHIFT key to load all load all

 • Default
 • Title
 • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας