eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Daniela Strassberger

Πετάξτε στο φεγγάρι - Ακόμα κι αν δεν φτάσετε θα είστε κάπου στ' αστέρια — Brian Littrell

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Daniela Strassberger
ΧΩΡΑ: Αυστρία
ΠΟΛΗ: Graz
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Αυστριακή 
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πανεπιστήμιο 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Δημιουργική Ελεύθερη Επαγγελματίας
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Αυτοαπασχολούμενη, έμπορος
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:   daniela-strassberger.net/

 

Επαγγελματική πορεία

Στην πραγματικότητα από την εφηβική ηλικία ακόμη γνώριζα ότι ήθελα να ακολουθήσω ένα δημιουργικό επάγγελμα. Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη όταν αποφάσισα να παρακολουθήσω την σχολή “Ortweinschule», η οποία ήταν γνωστή από πιο παλιά σαν «Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών» στην πόλη Graz. Εκεί αποφάσισα να εξειδικευτώ στο «Graphic Design”.
Όταν ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου ξεκίνησα απευθείας σε ένα πρακτορείο. Η δουλειά ήταν πολύ διασκεδαστική αλλά έπειτα από λίγο διαπίστωσα ότι η δίψα μου για γνώση δεν είχε ακόμη ικανοποιηθεί. Το ίντερνετ είχε γίνει εξαιρετικά δημοφιλές και εγώ είχα εντυπωσιαστεί από αυτό το –νέο για την εποχή του- εργαλείο με όλες αυτές τις δυνατότητες.
Το επόμενο βήμα μου ήταν να πάρω τη γνώση που επιθυμούσα. Ξεκίνησα το «Επικοινωνιακό Design” στο τεχνικό κολλέγιο της Graz. Περισσότερες από μια φορές κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών χρόνων αναρωτήθηκα «τι με έπιασε και πήρα αυτή την απόφαση». Παρότι εκείνο τον καιρό ήταν πολύ δύσκολο για εμένα, μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να εκπληρώσω ακόμη ένα όνειρό μου: Πέρασα τρεις μήνες στο Silicon Valley των Ηνωμένων Πολιτειών στο «Ιστορικό Σπίτι όλων των θεμάτων στο Ίντερνετ». Αυτό με οδήγησε στο να μείνω έναν ακόμη χρόνο στο εξωτερικό, στο Μόναχο όπου απέκτησα την εμπειρία του να ζεις στην ατμόσφαιρα μιας μεγάλης πόλης. Είχα πολλές σπουδαίες εμπειρίες τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Για προσωπικούς λόγους επέστρεψα στην πατρίδα μου και ξεκίνησα να εργάζομαι για δύο από τα πιο γνωστά γραφεία, πριν κάνω τα πρώτα μου βήματα προς την ανεξαρτησία – μια επιθυμία που μου είχε γεννηθεί ήδη από το Μόναχο.
Παρότι το να είσαι ελεύθερη επαγγελματίας δεν είναι πάντοτε ο ευκολότερος τρόπος να εργάζεται κανείς, δεν μετάνιωσα ποτέ που έκανα ένα τόσο μεγάλο βήμα.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Ευκαιρίες: Οπωσδήποτε οι σπουδές μου και η ευκαιρία να αποκτήσω «διεθνή αέρα»
Εμπόδια: Ο όρος αυτοαπασχολούμενος προϋποθέτει να είσαι διαρκώς «απασχολούμενος» και «από μόνος σου». Αυτό πάνω κάτω συνοψίζει την επαγγελματική μου ζωή.
Ευτυχώς, αγαπώ την δουλειά μου και δεν θα ήθελα να κάνω οτιδήποτε άλλο. Ακόμη και η σκέψη ότι –τουλάχιστον θεωρητικά- μπορώ να κάνω τα πράγματα στο χρόνο που θέλω, με βοηθά. Πρέπει να βεβαιώνομαι ότι επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει ένα διάλειμμα και αυτό δεν είναι πάντοτε και τόσο εύκολο

 

 

Ατομικές δεξιότητες

 

Έχω πολλά χρόνια εμπειρίας στο παραδοσιακό graphic design και παρακολουθώ από πολύ κοντά τις τάσεις. Είμαι ακόμη ειδική στην τεχνική υλοποίηση των Websites και των ηλεκτρονικών σχεδίων. Οι πελάτες μου ευεργετούνται από το να έχουν ΕΝΑ συμβόλαιο και για τις δύο ανάγκες τους, πράγμα το οποίο κάνει την όλη διαδικασία πιο αποτελεσματική με λιγότερη απαιτούμενη επικοινωνία και συντονισμό.

Προτάσεις και συμβουλές


* Ξεκινήστε γνωρίζοντας το 80/20 των βασικών. Η τελειομανία μπορεί να σας κάψει. Κραττώντας ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής μπορείτε να παράχετε πολύ καλές υπηρεσίες  σε μακροπρόθεσμη βάση. Στο "one woman show" είναι σημαντικό να μην υπερεκτιμήσετε την ποσότητα του χρόνου που έχετε στη διάθεσή σας και να κάνετε το λάθος να παίρνει πάρα πολλά έργα ταυτόχρονα.

* Παραμείνετε ευέλικτες. Δεν  θα γίνουν όλα όσα έχετε υπολογίσει στο αρχικό σας business plan. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να ακούσετε τα σχόλια των πελατών και να μην εκλάβετ την κριτική προσωπικά. Σκεφτείτε το σαν μια ευκαιρία να βελτιώσετε τις υπηρεσίες σας και να έρθετε ακόμα πιο κοντά στις ανάγκες των πελατών σας.

*Εστιάστε. Μη βάζετε το δάχτυλό σας σε πάρα πολλές πίτες, επιλέξτε το στόχο σας και επικεντρωθείτε στην παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών από αυτή την άποψη.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ilona Seidel-Jerey Elfriede Dirnberger »

 • Default
 • Title
 • Random
 • Μια μικροκαμωμένη Γενική Γραμματέας που παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ...για τα δικά της

  Read More
 • Αγάπησέ το, άφησέ το ή άλλαξέ το.

  Read More
 • είναι τραγουδίστρια, φτιάχνει τα δικά της κοσμήματα και είναι πολύ καλή στο να συνδέει τον πολιτισμό με την τέχνη και

  Read More
 • αυτή η γυναίκα έχει κουράγιο στο να αντιμετωπίζει κακοτοπιές που συνδέονται με το ξεκίνημα μίας κοινωνικής οργάνωσης

  Read More
 • Να είστε σίγουργα όλα θα πάνε καλά!!!

  Read More
 • πέκτησε τη δουλειά των ονείρων της και επίσης επειδή στηρίζει άλλες γυναίκες στο όνειρό τους για καριέρα.

  Read More
load more hold SHIFT key to load all load all

 • Default
 • Title
 • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας