eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Roberta Sacco

Οικονομικός σύμβουλος της Banca Patrimoni Sella

Σχετικά με μένα

 

ΟΝΟΜΑ: Roberta Sacco 
ΧΩΡΑ: Ιταλία
ΠΟΛΗ: Ρώμη
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Ιταλική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πτυχίο
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Οικονομικά
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Οικονομική σύμβουλος 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  Banca Patrimoni Sella 

 


Επαγγελματική πορεία

To 2004 μετακόμισα στη Ρώμη και για έναν χρόνο εργάστηκα ως σύμβουλος σε μια οικονομική διεθνή ομάδα. Το 2005 προσελήφθηκε από την Banca Nazionale del Lavoro (Εθνική Τράπεζα Εργασίας) στη Ρώμη, όπου εργάστηκα επί 11 χρόνια, πρώτα ως Διευθύντρια στο τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών και αργότερα ως προσωπικό τραπεζική υπάλληλος. Στην τράπεζα είχα την ευκαιρία να χτίσω μια επιτυχημένη καριέρα. Προήχθην 4 φορές μέσα σε 11 χρόνια και έγινα υψηλού επιπέδου διευθύντρια. Τον Ιούλιο του 2015 άφησα την τράπεζα προκειμένου να εργαστώ ξανά ως οικονομική σύμβουλος στη τράπεζα “Banca Patrimoni Sella” αυτή τη φορά. Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα μεγάλες δυσκολίες στην καριέρα μου. Μπορώ να πω ότι πάντα είχα δυσκολίες επειδή είχα ανάγκη τις προκλήσεις και αυτός είναι και ο λόγος που άλλαζα τόσο συχνά εργασιακά περιβάλλοντα.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των έντεκα ετών που εργάστηκα στην BNL ένιωσα αδικία καθώς δούλευα σ’ ένα πολύ ανδροκρατούμενο περιβάλλον στο οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τις γυναίκες να καταλάβουν τις πλέον υψηλές θέσεις. Κατά τη γνώμη μου και σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία η αξιοκρατία δεν έχει ακόμη γίνει πρωτεραιότητα.

 

Επαγγελματική εμπειρία

 

 

Έχω αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα εμπειριών στον εμπορικό τομέα. Όλες οι εταιρείες που έχω εργαστεί (με εξαίρεση την τρέχουσα) μου ζητούσαν να "πουλήσω" χρηματοοικονομικά προϊόντα. Δεν ήταν εύκολο να διαχειριστώ μια μορφή «σύγκρουσης συμφερόντων». Ωστόσο, η υπομονή και επίμονη μου, με έκανε ανταγωνιστική και φιλόδοξη, καθώς επίσης έχοντας μεγάλη αγάπη για την μάθηση (επίσης και σ' ότι αφορά τις χρηματοπιστωτικές αγορές), με βοήθησε να καταστείλω αυτό το «σύγκρουση συμφερόντων». Με έχει βοηθήσει επίσης να αποκτήσω κάποια πολύ υψηλά επαγγελματικά προσόντα τα τελευταία χρόνια μου στην BNL Είχα επίσης ένα εξαιρετικό αφεντικό που ήταν εξαιρετικά ικανός.
Αυτό που με βοήθησε πολύ, σε κάθε περίπτωση, ήταν οι αξίες που η οικογένειά μου έμαθε  καθώς και η εμπειρία δέκα χρόνων ως κολυμβήτρια στον ανταγωνισμό: Φτιάξτε λοιπόν τη δική σας επιτυχία με ιδρώτα και επιμονή.

 

Ατομικές δεξιότητες

 

Είμαι κοινωνική και χαρούμενη και διαθέτω μια έμφυτη ικανότητα να αναπτύσσω διαπροσωπικές σχέσεις.
Διαθέτω διπλωματία και είμαι πρόθυμη να πάω ένα βήμα παρακάτω καθώς πάντα στοχεύω σε μακροπρόθεσμους στόχους.Είμαι μεθοδική και στη δουλειά εξαιρετικά συγκρατημένη ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με την προσωπική μου ζωή. Προσπαθώ να μην ανταγωνίζομαι άλλες γυναίκες αλλά περισσότερο να δημιουργώ συνεργασίες μαζί τους. Τελικά, όπως κάθε γυναίκα είμαι πολυπράγμωνκαι είμαι γρήγορη και πρακτική στην επίλυση προβλημάτων. Έχω καλή γνώση της Αγγλικής και μερική της Γαλλικής γλώσσας.

 

Προτάσεις και συμβουλές

 

Οι συμβουλές τις οποίες μπορώ να δώσω στις άλλες γυναίκες είναι λόγια ανθρώπων πολύ σημαντικότερων από εμένα, αλλά τα ακολουθώ: Καλλιέργηστε την περιέργειά σας και να είστε ανοιχτόμυαλες. Να είσαι αισιόδοξες και προνοητικές, να παίρνετε πρωτοβουλίες και να ξεπερνάτε φόβους και αντιστάσεις. Συνεχίστε να μαθαίνετε και παραμένετε ενήμερες. Να είστε ευγενικές με τους άλλους και να διενεργείτε ενάρετους κύκλους. Να είστε ταπεινές.
Τελικά προσπαθείστε να δείτε μέσα σας και να ανακαλύψετε τι πραγματικά σας ιντριγκάρει. Εκε΄νος που έχει την τύχη να κάνει το πάθος του εργασία κουράζεται πολύ λιγότερο και συχνά αποδίδει καλύτερα. Προσπαθείτε να είστε πάντοτε μέσα στις αλλαγές.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rosanna Ventrella Paola Pepe »

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας