eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Lenka Puh

Πρωτοπόρος στον τομέα της εργονομίας και της εργασιακής διαδικασίας.

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Lenka Puh
ΧΩΡΑ: Σλοβενία
ΠΟΛΗ: Ljubljana
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Σλοβενική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  πτυχίο Πανεπιστημίου
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Τρίτος τομέας
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ιδιοκτήτρια της εταιρίας Jazon, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού Etri
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  Company JazonDevelopment Cooperative Etri

 

Επαγγελματική πορεία

Έφτιαξα τη δική μου εταιρεία Jazon το 1989, η οποία από την αρχή επικεντρώνεται στην υποστήριξη των οργανισμών με τα υλικά, το οποίο χρειάζονται οι επιχειρήσεις, όπως είδη γραφείου, χαρτικά. Έχουμε αναπτύξει, επίσης, πολλές υπηρεσίες στον τομέα της φύλαξης των εγγράφων. Το 2005 ξεκινήσαμε να απασχολούμε άτομα με διαφορετικές αναπηρίες και από το 2006 η εταιρεία Jazon αντιμετωπίζεται ως μια κοινωνική επιχείρηση. Λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2010 έχουμε χάσει αρκετούς βασικούς πελάτες, έτσι για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, έχουμε αναπτύξει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που ονομάζεται ETRI - αναπτυξιακός συνεταιρισμός, το οποίο συνδυάζει την οικολογία, την εργονομία και την ηθική οικονομία. Μέχρι σήμερα, ο συνεταιρισμός έχει οικοδομήσει και αναπτύξει την κοινότητα. Αυτή τη στιγμή ο συνεταιρισμός αποτελείται από 6 νομικά πρόσωπα που απασχολούν 63 άτομα. Σε αυτή την τελευταία περίοδο, έχουμε τριπλασιάσει τον αριθμό των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται. Έχουμε επίσης δημιουργήσει θέσεις εργασίας για άτομα που ήταν μέχρι πρόσφατα εντελώς αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας (π.χ.. Άτομα με σύνδρομο Asperger, σκλήρυνση κατά πλάκας, κλπ).
Η ειδικότητά μου είναι το πεδίο της εργονομίας και διαδικασιών εργασίας, τα οποία συνδιάζω με την εργονομία και τα έχω παρουσιάσει στο εξωτερικό το 2011.
Από τότε, έχουμε αναβαθμίσει τις διαδικασίες εργονομίας με πολλές κοινωνικές καινοτομίες: από την αποκατάσταση της σταδιοδρομίας ως την προσέγγιση για την πρόληψη της υγιεινής στο χώρο εργασίας με τρόπο που οι εταιρείες μπορούν ταυτόχρονα να μειώσουν το κόστος τους, να πληρούν ορισμένα κριτήρια του νόμου και επίσης να συνειδητοποιήσουν την κοινωνική τους ευθύνη.
Είμαστε από τους πρωτοπόρους της κυκλικής οικονομίας, δεδομένου ότι η εταιρεία Jazon και ο Αναπτυξιακός συνεταιρισμός ETRI είναι κάτοχοι πολλών βραβείων σε αυτόν τον τομέα.
ETRI επιχειρηματικό μοντέλο είναι υπό τη μορφή πράσινης κοινωνικής δικαιόχρησης εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη Σλοβενία. Με αυτόν τον τρόπο μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς είναι να οικοδομήσουμε, το οποίο περιέχει μια ομάδα νέων στελεχών.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Είμαι πεπεισμένη ότι κανένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να πετύχει χωρίς υποστήριξη. Για μένα το κλειδί για την επιτυχία μου ήταν η υποστήριξη από την οικογένειά μου - ο πατέρας, η μητέρα, αδελφοί και αδελφές - αργότερα ο σύζυγος και τα παιδιά μου.
Επίσης, δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τη βοήθεια των λεγόμενων ''πατρώνων"', των άνθρωποι που ήταν την κατάλληλη στιγμή σε μια ορισμένη θέση, απασχολούνταν σε μεγάλες επιχειρήσεις, κρατικές επιχειρήσεις, αλλά ήταν πολύ μεγάλοι στην ηλικία για να κάνουν ανεξάρτητη πορεία και βλέπουν σε μας τους νέους τη δυνατότητα, έτσι ώστε να μας δώσουν οικονομική στήριξη.
Εκείνη την εποχή οι τράπεζες ήταν πολύ άκαμπτες - όπως και τώρα - δεν ήταν εύκολο να πάρεις κεφάλαια, έτσι το υποστηρικτικό περιβάλλον των ατόμων που ήταν πρόθυμοι να επενδύσουν σε μας ήταν απόλυτα κρίσιμο.

 

 

Ατομικές δεξιότητες

Για μένα, η βασική δεξιότητα μου είναι να είμαι καινοτόμος - είμαι καινοτόμος από το πρώτο δευτερόλεπτο, ίσως ακόμη και ως το τελευταίο. Πάντα ήθελα να αποδείξω ότι είμαι σε θέση να κερίσω για τον εαυτό μου και ίσως και για μερικούς ακόμη. Ήθελα να αποδείξω ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στην αγορά και να οικοδομήσουμε το μέλλον των επιχειρήσεων. Στην επιχείρηση, είναι ζωτικής σημασίας να μην σταματήσεις και να περιμένεις για ευκαιρίες, αλλά να συνεχίσεις να αναπτύσσεις και να αναζητάς νέες ευκαιρίες.

 

Προτάσεις και συμβουλές

Προσωπικά, νομίζω ότι κάθε επιχειρηματίας είναι ένα άτομο ιδιαίτερο και διαφορετικό από τα άλλα. Σε γενικές γραμμές, στη Σλοβενία ​​δεν υπάρχουν αρκετοί επιχειρηματίες. Η επιχειρηματικότητα στη Σλοβενία ​​ήταν για κάποιο χρονικό διάστημα κάτι αρνητικών, κυρίως λόγω των '' ολιγαρχών '' που κατέστρεψαν κάποιες από τις καλές εταιρείες. Είχαμε ξεχάσει ότι η επιχειρηματικότητα είναι ένα καλό πράγμα και είναι η οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας. Εδώ και αρκετό καιρό τώρα, οι διευθυντές είναι περισσότερο κοινωνικά αναγνωρισμένοι, ειδικά αυτοί οι οποίοι κατάφεραν να αναπτύξουν επιχειρήσεις κάποιου άλλου και όχι τη δική τους εταιρεία.

Προσωπικά, δεν ξέρω πολλές γυναίκες επιχειρηματίες. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολές περισσότερες. Εδώ μια γυναίκα επιχειρηματίας είναι συχνά, για παράδειγμα, η σύζυγος του επιχειρηματία. Ρεαλιστικά δεν μπορεί κανείς να φτιάξει πραγματικά μια επιχείρηση, τόσο γρήγορα όσο μια σύζυγος ενός επιχειρηματία που γίνεται επιχειρηματίας.
Ίσως ο λόγος είναι ότι οι γυναίκες είναι αρκετά πίσω στη ζωή και οι άνδρες έχουν πάρει το προβάδισμα. Είναι επίσης αλήθεια, ότι η επιτυχία στην επιχείρηση γίνεται αντιληπτή κυρίως από οικονομική άποψη, και όχι σ' αυτά που μετράνε περισσότερο στις γυναίκες όπως ο αριθμός των παιδιών, η προστασία της φύσης, η ικανοποίηση. Οι γυναίκες χρειάζονται ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου μπορούμε να έχουμεκαι μια οικογένεια. Ακόμα και οι γυναίκες που είναι πολύ καλές επιχειρηματίες δεν θα ήθελαν να εκθέσουν τους εαυτούς τους άμεσα, εκτός αν είναι πραγματικά αναγκαίο για την εταιρεία.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Emilija Stojmenova Duh Vesna Milek »

 • Default
 • Title
 • Random
 • Ίδρυσε το μεγαλύτερο web site εστιατορίων στην Ολλανδία. Σε 17 χρόνια και το πούλησε τώρα με μεγάλη σύνεση και επιτυχία.

  Read More
 • είναι η μόνη συνέταιρος σε νομικό γραφείο, χωρίς πτυχίο νομικής.

  Read More
 • είναι επιστήμονας και την ενδιαφέρουν οι καινοτομίες. Υποστηρίζει πολύ τις γυναίκες και μοιράζεται μαζί τους τις εμπειρίες της. Εμπλέκεται σε

  Read More
 • Διευθύντρια παρά τις "λάθος" σπουδές

  Read More
 • Η Paola Pepe είναι πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος της AIDIA ( Italian Association Women Engineers and Architectes)

  Read More
 • Diana Chiaraluce, 40 ετών , εργάζεται στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων σε μια από τις πλέον σημαντικές Ιταλικές τράπεζες.

  Read More
load more hold SHIFT key to load all load all

 • Default
 • Title
 • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας