eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Andrea Kroupová

πέκτησε τη δουλειά των ονείρων της και επίσης επειδή στηρίζει άλλες γυναίκες στο όνειρό τους για καριέρα.

Σχετικά με μένα


 

ΟΝΟΜΑ: Andrea Kroupová
ΧΩΡΑ: Τσεχία
ΠΟΛΗ: Semily
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Τσεχική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πανεπιστημιακός τίτλος
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: βιομηχανία
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Group Brand Manager
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  www.preciosa.com

 

Επαγγελματική πορεία

 

Σπούδαζα στο Πολυτεχνείο της Liberec τεχνολογία επεξεργασίας υφασμάτων, marketing και παιδαγωγικά, και τα τρία πεδία ήταν σε απόλυτη συμφωνία με τα ενδιαφέροντά μου- μόδα, επιστήμη και εκπαίδευση. Και συνεχίζω την ενασχόλησή μου με αυτά. Μέσω της ενασχόλησής μου με τις πωλήσεις και το marketing για τη βιοτεχνία υφασμάτων και για την εταιρία δημιουργικής διαφήμισης και προώθησης μπήκα στην εταιρία PRECIOSA, που ασχολείται με την παραγωγή κρυστάλινων εξαρτημάτων για τη βιομηχανία της μόδας. Εκεί ήμουν product manager, marketing manager και πλέον είμαι brand manager ολόκληρου του Ομίλου PRECIOSA.

Οι προκλήσεις στη περίπτωσή μου ήταν η γνώση μίας μόνο γλώσσας, ασαφούς εταιρικού οράματος και στρατηγικής. Επιπλέον, η επιστροφή από την άδεια μητρότητας και η εξισορρόπηση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Οι επαγγελματικές μου ευκαιρίες: Το να σπουδάσω όχι μόνο τεχνολογία (επιστημονικές τεχνικές, κλπ.), αλλά και marketing (στρατηγική, όραμα, δημιουργικότητα). Δύο διαφορετικά πεδία αλλά πολύ σχετικά κατά την άποψή μου- και τα δύο αφορούν το όραμα, τους στόχους και την πρωτοπορεία.
Η δουλειά στη διαφημιστική εταιρία ανέπτυξε τη δημιουργικότητά μου.
Όπως επίσης και το να βρεθώ στην PRECIOSA στο ξεκίνημα της μετεξέλιξής της από εταιρία παραγωγής σε επιχείρηση-marketing. Εταιρία, δηλαδή, όπου τεχνολογία, επιστήμη και έρευνα είναι παράγοντες, αλλά τα πάντα έχουν να κάνουν με τη μόδα και το σχέδιο. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν η προσωπική κατάρτιση και καθοδήγηση.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Χρειάστηκε να ξεπεράσω πολλούς φραγμούς. Η οικογένεια και το κοινωνικό μοντέλο για τη γυναίκα φροντίζουν μία γυναίκα που νοιάζεται για την οικογένειά της να μην ταξιδεύει, να μην κάνει καριέρα. Επιπλέον, ο ρόλος μου στην οικογένεια κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας και κυρίως κατά την επιστροφή μου (δύο παιδιά) ήταν και η υποστήριξη της γυναίκας στην εκπαίδευση και την προσωπική της ολοκλήρωση.
Έπρεπε να μάθω να συνηθίσω τον εαυτό μου να αφιερώνω χρόνο και ενέργεια σε πράγματα που έχουν νόημα και είναι σημαντικά για μένα. Ακόμα να οργανώνω καλύτερα τις δραστηριότητές μου, τη δουλειά και την προσωπική ζωή και να τα προσαρμόσω στο πρότυπο "άφησε τη ζωή να συμβεί" αντί να εμπιστεύομαι σαφή, άκαμπτα και σκληρά πλάνα και σχέδια. Επίσης, να ακολουθώ τα πράγματα μέχρι τέλους και να μη δημιουργώ πολλά σχέδια ταυτοχρόνως.
Όφειλα να μάθω πώς να προσαρμοστώ στον ρόλο μου ως μητέρα, τον ρευστό ρόλο αναλόγως με τις πραγματικές ανάγκες, όπως το έχουν ανάγκη τα παιδιά. Θέλω όντως να δω τα μικρά παιδιά μου (τεσσάρων και έξι ετών) να μεγαλώνουν, αναθρέφοντάς τα τώρα, ή να παραιτηθώ του ρόλου μου και να παραδώσω τα ηνεία στο σχολείο, το νηπιαγωγείο, τους παππούδες, τις σχολικές παροχές;
Η μισθολογική ανισότητα, η οικονομική αναπηρία κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας και η προσέγγιση μετά την επιστροφή μου-σπίτι-γραφέιο, baby sitting, νηπιαγωγία, ήταν τα προβλήματα που χρειάστηκε να αντιμετωπίσω. Ακόμα, την πίεση του περίγυρου για σταθερά υψηλές επιδόσεις και τη σύγκριση της συμβολής ανδρών και γυναικών σε ένα ζήτημα σε πραγματικά μεγέθη, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο ανθρώπινος παράγοντας, η εξυπηρέτηση πελατών, η διαίσθηση, η δημιουργικότητα, η υπομονή.
Η οικογένεια με βοήθησε στο να μην περιοριστούν οι αποφάσεις μου. Ήταν ανεκτική στην απαιτητική εργασία μου και τις ταυτόχρονες σπουδές μου MBA. Με βοήθησαν να φροντίσω τα παιδιά μου.
Οι πανεπιστημιακές σπουδές με βοήθησαν θεμελιωδώς, όπως επίσης και νέα επιστημονικά και εκπαιδευτικά πεδία- η προφανής γνώση και δεξιότητες για τον εργασιακό μου τομέα.
Επιπλέον, εντάχθηκα σε κατάρτιση για να υποστηρίξω τις επαγγελματικές μου δεξιότητες και ξεκίνησα το MBA, όπου γνώρισα άτομα ενταγμένα σε μία κοινότητα όπου πραγματοποιούνται συζητήσεις, υιοθετούν νεωτερικές απόψεις και διαθέτουν στρατηγική σκέψη.

 

 

Ατομικές δεξιότητες

χω ισχυρό προσανατολισμό προϊόντος, όραμα, ξεκάθαρο στόχο, ακόμη οι γνώσεις των εργαλείων marketing και αντίστοιχων τεχνολογιών με βοηθούν, σε συνδιασμό με τη δημιουργικότητα και τη γενναιότητα να πραγματοποιώ ιδέες.
Είμαι επίμονη, έχοντας όμως συναίσθηση και ταπεινότητα, υπομονή. Έχω θέληση για αλλαγή και στοχοθεσία. Η χαρά που αντλώ από τη δουλειά μου, από τους ανθρώπους και τις ιδέες με ωθεί έντονα στην επίτευξη της επιτυχίας, όπως επίσης και στην επίλυση προβλημάτων.
Πότε δε λιποτακτώ.
Είμαι ικανή να μαθαίνω νέες πληροφορίες και να τις χρησιμοποιώ στη δουλειά μου.
Γνωρίζω και χρησιμοποιώ τεχνικές προκειμένου να αποφέρω το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Έχω μεταδοτικότητα.
Μου αρέσει να χτίζω συνεργατικές σχέσεις.
Η προσωπική εξέλιξη μέσω της δουλειάς μου είναι σημαντική, όπως και αυτή των συναδέλφων μου.
Συνεργάζομαι και κινητοποιώ τους ανθρώπους μου.
Μου αρέσει να θέτω στόχους και να τους πετυχαίνω.
Παίρνω γρήγορες αποφάσεις.
Ακούω τις συμβουλές των άλλων.

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

 

Τίποτα δεν είναι απίθανο. Όλα ξεκινούν από ένα όνειρο.
Ο κόσμος βρίσκεται σε πόλωση-όλα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους-όταν δεν είναι ισορροπημένος. Στο χέρι μας είναι να ισορροπήσουμε.
Φαντάσου τον στόχο σου μετά από πέντε χρόνια. Τι θέλω να κάνω, ποιος θέλω να είμαι και παρατήρησε τον εαυτό σου. Πώς νιώθεις στις συνθήκες αυτές; Είναι πραγματικό, βιωμένο, είσαι εσύ, πραγματικά εσύ; Ή νιώθεις άβολα; Τότε δεν είναι το ταξίδι σου αυτό.
Αν είναι έτσι, κάνε πρακτικά βήματα-κάνε ένα πλάνο και σημείωσε τι πρέπει να κάνεις, πόσο θα σου κοστίσει και με ποιον θα δουλεψεις προκειμένου να το πραγματοποιήσεις σε πέντε χρόνια. Δημιούργησε σχέδια, αρμοδιότητες, βήματα.
Μοιράσου, δέξου συμβουλές και ενημερώσου για το τι συμβαίνει στο πεδίο σου, ποιος σε εμπνέει και πώς το πραγματοποιεί. Βρες τι μπορείς να κάνεις διαφορετικά, καλύτερα.

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Hana Krejčí Lenka Zelingrová »

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας