eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Marie Petrovová

είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τους πάντες να επιλύσουν τα πάντα, όλα.

Σχετικά με μένα


 

ΟΝΟΜΑ: Marie Petrovová 
ΧΩΡΑ: Τσεχία
ΠΟΛΗ: Πράγα
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Τσεχική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πανεπιστημιακός τίτλος
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Υπηρεσίες
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Συνιδιοκτήτρια
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  Osvobozená domácnost, s.r.o.

 

 


Επαγγελματική πορεία

Εργάστηκα για την GE Money Bank και η GE είναι ευρέως γνωστή για την υποστήριξη γυναικών στην καριέρα τους. Δημιουργήσαμε ένα project "Zivot napadum" - Ζωή στις Ιδέες- μία πλατφόρμα για γυναίκες που αποφασίζουν να δοκιμάσουν τη δική τους επιχείρηση. Οι ιστορίες των γυναικών αυτών αποτέλεσαν τόσο μεγάλη έμπνευση που δεν μπόρεσα να αντισταθώ...Δε φοβάμαι υπερβολικά τις επαγγελματικές απειλές και συνεπώς δεν τις αναζητώ, άρα δε με επηρέασαν με κανέναν τρόπο.
Δεν μπορώ να πω για κανέναν λόγο πως ξεπέρασα τα οικονομικά εμπόδια επί του παρόντος. Ακόμα προσπαθώ. Είμαι πεπεισμένη πως πρόκειται για σημαντικό στόχο, όπως επίσης και το να πετύχω την ποιότητα των υπηρεσιών που υποσχέθηκα.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Άλλαξα το πόστο μου από διευθύντρια Επικοινωνιών σε μία μεγάλη εταιρία σε ιδιοκτήτρια μιας μικρής φίρμας παροχής υπηρεσιών, που παλεύει για μια θέση στον ήλιο. Σταμάτησα να προσκαλούμαι σε εκδηλώσεις, πλέον δε σηκώνουν όλοι τα τηλέφωνα στις κλήσεις μου, δεν έχω εταιρικό αυτοκίνητο... Νόμιζα πως η μετάβαση θα ήταν απλή, πως θα προσαρμοζόμουν γρήγορα, αλλά δεν είναι τόσο απλό και έμαθα πολλά για τον εαυτό μου και σταδικά για τους άλλους.
Τα χρήματα ήταν σημαντικά στο ξεκίνημα της επιχείρησης, κατάφερα να αποταμιεύσω χάρη στον οικονομικό μου σύμβουλο και έτσι μου επιτράπη να ξεκινήσω μια επιχείρηση.
Ο σύζυγός μου μου έδωσε το κουράγιο και η κόρη μου συχνά προσφέρεται να ανανεώσει τον σχεδιασμό των web graphics. Ειδικά ο σύζυγος και τα παιδιά μου με βοηθούν συνεχώς να ισορροπήσω την αυτοπεποίθηση και το κουράγιο μου και αναλαμβάνουν το νοικοκυριό προκειμένου να επικεντρωθώ στη δουλειά μου.
Θεωρώ πως η προσωπική εξέλιξη είναι απόλυτη προτεραιότητα. Έπρεπε και ακόμα οφείλω να μάθω πολλά για το marketing, τα social networks, τις πωλήσεις. Και επίσης δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου. Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος πως η επιχείρησή σου θα πετύχει, αλλά τώρα είμαι πεπεισμένη πως η απόφασή μου να δημιουργήσω την επιχείρησή μου με άλλαξε πολυ: είμαι πιο γενναία, πιο ήρεμη, πιο σίγουρη και ακούω πολύ περισσότερο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο φόβος. Φοβάμαι πως δε θα πετύχω τον στόχο, δε θα κερδίσω λεφτά, δε θα προλάβω. Πρέπει να παλεύω με τους φόβους μου σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, ακόμα περιμένω μεγάλο ποσοστό της εταιρικής περιουσίας.

 

 

Ατομικές δεξιότητες

Εξομολογούμαι τη βασική αρχή- συμπεριφέρσου στους άλλους όπως θα ήθελες να σου συμπεριφερθούν-φαίνεται πως όλοι το εκτιμούν.
Είμαι επικοινωνιακή και συγκεντρωμένη, μου αρέσει το δίκαιο παιχνίδι. Και θεωρώ πως έχω αίσθηση του χιούμορ.
Είμαι πραγματικά επικοινωνιακή, οπότε το να δικτυώνομαι με κάνει χαρούμενη, όπως επίσης και η επικοινωνία με εταίρους και πελάτες. Οι περισσότεροι εκτιμούν το γεγονός ότι είμαι ανοιχτή και δε δημιουργούν προβλήματα.
Είμαι ικανή να μαθαίνω και να εφαρμόζω νέα δεδομένα στη δουλειά μου. Γνωρίζω και χρησιμοποιώ τις επιθυμητές τεχνικές προκειμένου να κάνω καλά τη δουλειά μου. Έχω μεγάλη μεταδοτικότητα. Μου αρέσει να χτίζω συνεργατικές σχέσεις. Η προσωπική εξέλιξη μέσω της δουλειάς μου είναι σημαντική, όπως και αυτή των συναδέλφων μου. Σε περίπτωση διαμαχών επιζητώ την ομόνοια. Μου αρέσει να διαπραγματεύομαι όυτως ώστε να καταλήγουν όλοι ικανοποιημένοι. Μου αρέσει να εργάζομαι ομαδικά. Επιλύω προβλήματα και βρίσκω λύσεις. Μου αρέσει να θέτω στόχους και να τους πραγματοποιώ. Μπορώ να πάρω γρήγορα αποφάσεις. Δε διστάζω να ζητήσω συμβουλές. Είμαι ικανή να αντλήσω συμβουλές από την εμπειρία μου.

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

 

Σε όποιον έχει, θα δωθούν περισσότερα, και θα έχει αφθονία. (Ματθαίος)
Το κουράγιο πολλών γυναικών που γνώρισα στη δουλειά μου. Οι Τσέχες είναι απίστευτα ισχυρές και σκληρά εργαζόμενες και πιστεύω πως τους αξίζει να μοιράζονται τις οικιακές ευθύνες με κάποιον άλλον.
Μην αποσπάσαι από τίποτα, επικεντρώσου στον στόχο σου και να τον τσεκάρεις συνέχεια κατά την πορεία σου.
Θεωρώ πως το κράτος θα έπρεπε να υποστηρίζει περισσότερο αυτούς που αποφασίζουν να κάνουν επιχείρηση και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Ειδικά όταν οι στατιστικές δείχνουν ξεκάθαρα πως ο αριθμός των γυναικών που ξεκινούν δική τους επιχείρηση αυξάνεται ραγδαία. Προσωπικά, διακρίνω τη θέληση να ισορροπήσουν την καριέρα με την οικογένεια και στις περιπτώσεις αυτές η κρατική υποστήριξη θα έπρεπε να είναι ισχυρότερη.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Alenka Bratušek Jana Klampflová »

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας