eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Vesna Milek

Παθιασμένη με τη δουλειά της συντάκτης και δημοσιογράφος - ειδικότητά της είναι οι συνεντεύξεις.

Σχετικά με μένα


 

ΟΝΟΜΑ: Vesna Milek
ΧΩΡΑ: Σλοβενία
ΠΟΛΗ: Ljubljana
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Σλοβενική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πτυχίο Πανεπιστημίου
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Δημοσιογράφος, συγγραφέας, εκδότρια
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ελεύθερη επαγγελματίας
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:   

 

 


Επαγγελματική πορεία

Έχω πάρει συνέντευξη από ανθρώπους, προσπαθώ να δω τον κόσμο με τα μάτια τους, έτσι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου είναι αφιερωμένο σε εκτεταμένες και σε βάθος συνεντεύξεις, οι οποίες δημοσιεύθηκαν επίσης ως μια συλλογή από συνεντεύξεις σε δύο μέρη. Δεν βλέπω τον εαυτό μου να είναι ένας δημοσιογράφος με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Είμαι απλά ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους.
Είμαι συγγραφέας επτά βιβλίων, μεταξύ των οποίων είναι και τρία μυθιστορήματα. Όλα ήταν στην κορυφή της κατάταξης των πωλήσεων στη Σλοβενία.

Ποτέ δεν προγραμματίζω πράγματα στη ζωή μου, εγώ μόνο αντιδρώ σ' αυτά - έτσι απάντησα σε μια προσφορά για να παίξω στο θέατρο σε ένα παιχνίδι υπό τις οδηγίες του πολύ γνωστού σκηνοθέτη Tomaž Pandur - που θέλει να απορρίψει το ρόλο της Grushenka στους Αδελφούς Καραμαζώφ. Δέχτηκα επίσης κάποιες προσφορές να παίξω στον κινηματογράφο. Νομίζω ότι ο χρόνος θα έρθει όταν δεν θα έχω να πω τίποτα με τη δημοσιογραφία - για τώρα μπορώ ακόμα να πω ότι '' γλώσσα μου ξυπνά τη νύχτα και με αναγκάζει να γράψω. ''

 

Επαγγελματική εμπειρία

Σίγουρα ήμουν πολύ επηρεασμένη από τον Henry Miller, παρόλο που ο ίδιος δεν είναι ο καλύτερος συγγραφέας, θα μπορούσα να ταυτιστώ με αυτόν και να τον αντιλαμβάνομαι ως '' τον άνθρωπο του DNA μου ''. Στην πραγματικότητα, προσελκύομαι με όλους εκείνους τους ανθρώπους που είναι «κυνηγοί των στιγμών".

Ακούγεται πολύ κλισέ, αλλά για μένα είναι ήδη επιτυχία που μπορώ να κάνω ό, τι θέλω. Είμαι πολύ προνομιούχα να είμαι σε θέση πάντα να μιλάω (όταν κάνω συνεντεύξεις) με εμπνευσμένους ανθρώπους. Από την άλλη η επιτυχία είναι επίσης μετρήσιμη. Για μένα, για παράδειγμα το μυθιστόρημά μου Cavazza, τουλάχιστον σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δημοσιεύτηκε σε περισσότερα από 10.000 αντίτυπα, που είναι πάρα πολλά για ένα πληθυσμό 2 εκατομμυρίων ανθρώπων . Επιτυχία είναι, επίσης, ότι για τρία, τέσσερα χρόνια τώρα, αυτό το μυθιστόρημα είναι το νούμερο ένα βιβλίο που ζητιέται στις βιβλιοθήκες. Όλα τα βιβλία μου έχουν ανατυπωθεί και αυτό είναι επίσης μια επιτυχία. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θέλουν να διαβάσουν αυτά που γράφω - αυτές τις μέρες αυτό είναι μια επιτυχία.

Εμπόδια; Είναι στο κεφάλι μου και για τους περισσότερους από αυτά, εγώ η ίδια φταίω. Μου συμβαίνει συχνά να κρύβω το κεφάλι μου στην άμμο - τέτοια είμαι. Θυμάμαι, επίσης, τα εμπόδια που μου προκάλεσαν πολύ πόνο, όταν μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων επικεντρώθηκε να με δυσφημίσει - ως γυναίκα, ως άτομο, ως συγγραφέας - με το πρόσχημα ότι δεν τους άρεσε το πρώτο μου βιβλίο. Σε αυτή την περίπτωση ήταν στην πραγματικότητα δημόσιο λυντσάρισμα. ''

 

 

Ατομικές δεξιότητες

Ποτέ δεν ήξερα τι θα ήθελα να γίνει. Πιθανώς η γραφή ήταν αυτή που με οδήγησε από πολύ νωρίς. Είπαν ότι ήξερα  να διαβάζω πολύ νωρίς τριών, τεσσάρων ετών. Έχω πάθος να γράφω, να διαβάζω, να μιλάω - ακόμα κι αν λένε ότι είμαι καλύτερος συγγραφέας από ομιλητής. Ίσως είναι επίσης σημαντικό ότι έχω παλέψει στην ίδια τη ζωή, έχω κατανοήσει τις ευκαιρίες που προσφέρονται για μένα σε μια δεδομένη στιγμή.

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

Κάποιες γυναίκες μπορεί να είναι το πιο σκληρές από άλλες γυναίκες, αλλά μπορούν επίσης να στηρίζει η μια την άλλη - και θα πρέπει να μάθετε να διακρίνετε από πολύ νωρίς: ποια είναι η γυναίκα που μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε, και πια είναι η γυναίκα, που προσποιείται ότι θέλει να σας βοηθήσει.

Δεν έχω μότο, αλλά αυτό που με εκφράζει είναι ένα απόσπασμα από τον Henry Miller: « Αν ένας άνθρωπος ζούσε όπως έπρεπε, δεν θα έγραφε ούτε μια λέξη. Εγώ δεν ζω τη ζωή μου όπως θα έπρεπε, δεν είμαι τέλειος, έτσι επομένως γράφω".

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Lenka Puh Martina Vuk »

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας