eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Tanja Skaza

Στην εταιρεία της, είναι οραματίστρια και αυτή που τα υλοποιεί .

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Tanja Skaza
ΧΩΡΑ: Σλοβενία
ΠΟΛΗ: Velenje
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Σλοβενική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στα οικονομικά
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Βιομηχανία
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διευθύντρια
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  Plastika Skaza d.o.o

 

Επαγγελματική πορεία

Εργάζομαι ως Διευθύντρια Πλαστικών στη Skaza. Βρίσκομαι στην εταιρία εδώ και 11 χρόνια.
Φροντίζω για :
-την οργάνωση της εταιρία
-το ανθρώπινο δυναμικό
-τον οικονομικό τομέα
- την ανάπτυξη και τη ν εικόνα της εταιρίας
- τις δικές μας μάρκες (Organko, Cuisine)
Πριν από αυτά, εργαζόμουν στην Zlatarna Celje ως Διευθύντρια Πωλήσεων για την αγορά της Σλοβενίας και της Γιουγκοσλαβίας όσον αφορά:
-την ίδρυση νέων καταστημάτων
-την δημιουργία δικτύων νέων πωλήσεων
-την επαφή με τους προμηθευτές
-την προώθηση των πωλήσεων
-την απασχόληση προσωπικού
-την επιμέλεια των υποκαταστημάτων της αλυσίδας
-την επιμέλεια για το δίκτυο λιανικής και χονδρικής πώλησης.
Επίσης, αφιέρωσα κάποια χρόνια στην Veleprodaja, πουλώντας διάφορες μάρκες ρούχων.
Αποφοίτησα από το Τμήμα Οικονομικών.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Τα μεγαλύτερα εμπόδια βρέθηκαν σε περιόδους κρίσης, που η βιομηχανία είχε πληγεί στον μεγαλύτερο βαθμό. Δεν ήταν περίοδος για αδύναμους. Έπρεπε να αποφασίσουμε να λάβουμε δράση και μάλιστα γρήγορα. Ήμασταν τολμηροί και αυτό απέδωσε. Σε καιρούς κρίσης, έχουμε σχηματίσει δύο σήματα κατατεθέν : Organko και Cuisine.
Την μεγαλύτερη υποστήριξη και βοήθεια την έλαβα από την οικογένειά μου- τον σύζυγο, τα παιδιά, την πεθερά και τον πεθερό μου όπως επίσης και από τους υπαλλήλους. Ενωθήκαμε και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η ομάδα που ήταν εξ’αρχής μαζί μας γνωρίζει όλα όσα περάσαμε για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα.
Δεν υπήρχε ζήτημα αρμονίας καθώς όταν έγινα μητέρα, γνώριζα ότι μια μέρα τα παιδιά μου θα αναλάμβαναν την εταιρία. Απ’την αρχή ακόμη, τα μεγαλώσαμε έτσι ώστε να συνηθίζουν τον κόσμο των επιχειρήσεων και της δουλειάς και να είναι ικανά να κάνουν τις σωστές επιλογές. Ήδη ξέρουν πως είναι το ημερήσιο πρόγραμμα, τι θα πρέπει να στερηθούν και τι προνόμια κερδίζουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εάν θες να ζήσεις μια τέτοια ζωή, πρέπει απλά να την ακολουθήσεις. Από αυτό δεν εξαρτάται μόνο η οικογένειά μου αλλά και οι υπάλληλοι-όλοι οι υπάλληλοι επηρεάζονται από τις αποφάσεις μας.
Οι κύριοι παράγοντες της επιτυχίας μου είναι το θάρρος, το πάθος, η αποφασιστικότητα, το όραμα και οι σαφείς στόχοι. Χωρίς θάρρος και πάθος, δεν υπάρχει ώθηση και χωρίς όραμα δεν υπάρχουν στόχοι. Χωρίς στόχους, δεν υπάρχει δρόμος. Τότε υπάρχει μια ομάδα που χωρίς αυτά δεν φέρνει αποτελέσματα.

 

Ατομικές δεξιότητες

Πάντα είχα όραμα και επιθυμία για εξέλιξη. Είμαι διορατική και οργανωτική. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι διαρκώς μαθαίνουν και βελτιώνονται – είμαστε σοφότεροι κάθε μέρα. Το μότο μου: Όλα πιθανά, το μόνο όριο ο ουρανός. Ακόμη εξελίσσω τις ικανότητές μου, διαρκώς μαθαίνω και ξέρω πως ακόμη έχω να μάθω πολλά. Όμως, χωρίς επιθυμία, ανοιχτή στάση, αποφασιστικότητα και θάρρος αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Σπάνια τελειοποιείται κάποιος σε κάτι εξ’αρχής. Οι εμπειρίες είναι αυτές που δίνουν σιγουριά, αυτοπεποίθηση και επιτυχία. Ανέπτυξα τις ικανότητες της ομαδικής συνεργασίας, της κατανόησης και της οργάνωσης - ακόμη και οι διαχειριστικές μου ικανότητες προέκυψαν στο τέλος. Όλες οι ικανότητες που έχει κάποιος και τις εξελίσσει μπορούν μακροπρόθεσμα να φέρουν την επιτυχία.
Δεν έχει να κάνει με το ποιες ικανότητες έχει κάποιος , αλλά με το πώς μπορεί να τις αξιοποιήσει. Το σημαντικό είναι το θάρρος, η αποφασιστικότητα, η πρωτοβουλία, η πίστη στον εαυτό μας και στους γύρω μας και η καθαρή κρίση. Σαφείς στόχοι και σχέδιο επίτευξής τους.

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

 

Βάλε σαφείς στόχους. Να έχεις αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και να συγκεντρώνεις το θάρρος που θα σε οδηγήσει στην πρώτη θέση. Πριν απ’αυτό, βεβαιώσου ότι έχεις επαρκή γνώση γι να κάνεις αυτό το βήμα. Πίστεψε στον εαυτό σου και στις αποφάσεις σου. Το πιο σημαντικό είναι μια ομάδα που να πιστεύει σε εσένα και να σε υποστηρίζει. Χτίσε τη δική σου νικητήρια ομάδα. Οι νικητές έχουν πάντα καλούς συμβούλους. Αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν πως να εκτιμούν τον εαυτό τους και ότι τα πλεονεκτήματά τους θα τονίσουν το χαρακτηριστικό τους αυτό περίτρανα και ολοκάθαρα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε, γιατί κάθε φόβος είναι ένα εμπόδιο στο δρόμο μας. Ο φόβος σε παραλύει και σου κάνει κακό. Κάθε αρχή είναι δύσκολη και στο δρόμο για το στόχο μας θα εμφανιστούν πολλά εμπόδια, αλλά το βασικό είναι να τα αντιμετωπίσουμε. Θα γίνουμε ικανοί να καταλάβουμε τι είναι καλό για εμάς; Βλέπουμε την ευκαιρία; Θα γίνουμε ικανοί να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματά μας; Θα πρέπει να ρωτήσεις στον εαυτό σου τις ερωτήσεις αυτές.
Οι γυναίκες επιχειρηματίες είναι εξίσου επιτυχημένες με τους άντρες- όλο και περισσότερες από εμάς βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις και μάλιστα με την αξία τους. Πιστεύω ότι η επιχειρηματικότητα δεν θα πρέπει να βασίζεται στο φύλο, αλλά στις ικανότητες και στα επιτεύγματα. Παρά το γεγονός ότι είμαστε σύζυγοι και μητέρες, κάτι τέτοιο δεν μας σταματά καθώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε με επιτυχία. Το μότο μου: << Κάθε τι και χρήσιμο>>.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Nina Jakovljević ŠPELA JAKŠA »

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας