eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Michaela Hrdličková

είναι επιστήμονας και την ενδιαφέρουν οι καινοτομίες. Υποστηρίζει πολύ τις γυναίκες και μοιράζεται μαζί τους τις εμπειρίες της. Εμπλέκεται σε πολλά projects.

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Michaela Hrdličková
ΧΩΡΑ: Τσεχία
ΠΟΛΗ: Πράγα
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Τσεχική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πανεπιστημιακός Τίτλος
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Επιστήμες, Υγεία, Έρσευνα και Τεχνολογία
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: γενική διευθύντρια, αντιπρόεδρος φαρμακευτικής εταιρίας
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:   

 

 

Επαγγελματική πορεία

Σπούδασα μοριακή βιολογία και μικροβιολογία και για μικρή περίοδο δούλεψα σε ένα νοσοκομειακό μικροβιολογικό εργαστήριο. Απόλαυσα τη δουλειά μου, αλλά μου έλειπε η ανθρώπινη επαφή και η δημιουργικότητα. Κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, βοήθησα μία συμμαθήτρια να λανσάρει μία σειρά καλλυντικών κρεμών και ανακάλυψα πως μου αρέσει να εκπαιδεύω τους ανθρώπους, και πως αυτό ήταν το σημαντικότερο-το ότι με εμπιστεύονται και παίρνουν τις απόψεις μου στα σοβαρά.
Υπήρξαν και απειλές στην πορεία- ειδικά ο αριθμός των ανθρώπων που προσπάθησαν να με αποθαρρύνουν από τη δουλειά μου, τα επιχειρήματά τους. Συνάδελφοι και γνωστοί. Προσπάθησαν να με αποσπάσουν από το στύλ δουλειάς που μου αρέσει και να με αναγκάσουν να παραμείνω σε αυτό στο οποίο είχα χρόνια εμπειρία. Συχνό επιχείρημα είναι ο ανεπαρκής χρόνος για τα παιδιά. Ωστόσο ήμουν σε άδεια μητρότητας επί έξι χρόνια και τη φροντίδα μου για τα παιδιά πάντα την αξιολογούσα με όρους ποιότητας και όχι ποσότητας. Ευτυχώς, είχα την πλήρη υποστήριξη του συζύγου μου, της μητέρας του και της οικογένειάς μου.
Είμαι ανοιχτή σε νέα πράγματα και απόψεις, χρησιμοποιώ πολλά από τα τυπικά γυναικεία χαρακτηριστικά στην ηγεσία- ακρόαση, συναίσθημα, μου αρέσει η ομαδική εργασία και να ευφεβρίσκω νέες μεθόδους.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Για κάποιο διάστημα, το εισόδημά μου ήταν το κύριο εισόδημα της οικογένειας. Στην Τσεχία ίσχυε αρχικά ένα υπερβολικά συντηρητικό μοντέλο- εργάζεται ο άνδρας, ενώ η γυναίκα ασχολείται με τα οικιακά. Το να δέχεσαι βοήθεια στο νοικοκυριό αποδοκιμαζόταν ως γυναικεία ανικανότητα. Θα μπορούσα να πληρώνω για τις υπηρεσίες που δεν είχα χρόνο να διεκπεραιώσω λόγω εργασίας και έτσι να μπορώ να είμαι περισσότερο με την οικογένειά μου.
Η οικογένεια βοήθησε πολύ. Με στήριξαν με κάθε δυνατό τρόπο. Η πεθερά μου βοήθησε πολύ με τα παιδιά, ο συζυγός μου έδειξε μεγάλη κατανόηση για τον χρόνο που αφιέρωνα στη δουλειά και παρά το απαιτητικό του επάγγελμα φρόντιζε τα παιδιά όταν το επέτρεπαν οι περιστάσεις. Η παιδεία και μετεκπαίδευση ήταν κρίσιμης σημασίας.Εξασκώ την επιστημονική μου ειδίκευση δουλεύοντας σε φαρμακευτική εταιρία, και το MBA με βοήθησε στη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού, οικονομικών υποθέσεων, κλπ. Το μεγαλύτερο σχολείο βέβαια είναι η πρακτική. Είμαι ανοιχτή σε νέες εμπειρίες και θεωρίες, χρησιμοποιώ τυπικά γυναικεία χαρακτηριστικά στην ηγεσία- το να ακούς, συναίσθημα, την ομαδική εργασία, την επινόηση νέων μεθόδων. Αποφασιστικός παράγοντας της επιτυχίας μου αποτέλεσε επίσης πως συνάντησα καλές ευκαιρίες για τις οποίες ήμουν προετοιμασμένη.

 

Ατομικές δεξιότητες

Επικοινωνιακές δεξιότητες, ακρόαση και συναίσθηση-τις χρησιμοποιώ στην ηγεσία, όπως επίσης και την πρακτική προσέγγιση.

Μπορώ να μάθω και να εφαρμόσω νέα δεδομένα στη δουλειά μου. Προσαρμόζομαι εύκολα σε αλλαγές. Γνωρίζω και χρησιμοποιώ επιθυμητές τεχνικές προκειμένου να κάνω καλά τη δουλειά μου. Διαθέτω μεταδοτικότητα. Ακούω με προσοχή τα προβλήματα των άλλων. Μου αρέσει να δημιουργώ συναδεφικούς δεσμούς. Η προσωπική ανέλιξη μέσω της εργασίας μου είναι πολύ σημαντική, όπως επίσης και των συναδέλφων μου. Σε περίπτωση διαμαχών, επιδιώκω την ομόνοια. Μου αρέσει να διαπραγματεύομαι, ούτως ώστε να καταλήγουν όλοι ευχαριστημένοι. Συνεργάζομαι με το προσωπικό , δίνοντάς του κίνητρα. Μου αρέσει η ομαδική εργασία. Σχεδιάζω δραστηριότητες και οργανώνομαι εύκολα. Επιλύω προβλήματα, βρίσκοντας απαντήσεις. Μου αρέσει να έχω στόχους και να τους πετυχαίνω. Παίρνω γρήγορα αποφάσεις. Ξέρω πώς να διαχειρίζομαι το σύνολο των δραστηριοτήτων μου (τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική μου ζωή). Δε διστάζω να ζητήσω συμβουλές. Είμαι ικανή να αξιοποίησω την εμπειρία μου, παρέχοντας συμβουλές.

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

Προκειμένου να με αγαπήσουν οι άλλοι, πρέπει πρώτα εγώ να αγαπήσω τον εαυτό μου. Η εικασία προπορεύεται του προβλήματος. Αν έχεις έστω μια ιδέα, μην αποθαρρύνεσαι. Κάνε ό,τι σε ευχαριστεί και γίνε ευτυχισμένος, αυτό κάνει χαρούμενους και τους γύρω σου. Μόνο μη βλάψεις κανέναν, ειδικά τα παιδιά. Και να θυμάσαι να μην ολοκληρώνεις τα πάντα με την πρώτη, για να έχεις να επιστρέφεις σε κάτι. Η ηγεσία είναι ιδανική για μια γυναίκα, αφού αναδεικνύει τα θηλυκά προσόντα που οι άνδρες δε διαθέτουν. Μην καταπιέζεις τη θηλυκότητά σου, μην προσπαθείς να μιμηθείς τους άνδρες, ποτέ δεν πετυχαίνει και πάντα φαίνεται γελοίο.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Lenka Hejduková Michaela Chytilová »

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας