EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

CELIA SANCHEZ-RAMOS RODA

Στηρίζει τη μεταβίβαση της επιστημονικής γνώσης στην κοινωνία.

Σχετικά με μένα


Όνομα : CELIA SÁNCHEZ-RAMOS RODA

Χώρα: ΙΣΠΑΝΙΑ

Πόλη: ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Υπηκοότητα: ΙΣΠΑΝΙΚΗ

Σπουδές: ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Επαγγελματικός τομέας: ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΡΑΣΗΣ / ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΩΝ

Θέση εργασίας: ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ του τμήματος Οπτομετρίας, Νευροπληροφορικής και Νευρορομποτικής του Παν/μίου Μαδρίτης/Εφευρέτης

Οργανισμός Complutense University of Madrid

 

Επαγγελματική πορεία

Γεννήθηκα το 1959. Είμαι πτυχιούχος Φαρμακευτικής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (diploma) στην Οπτική και την Οπτικομετρία και Διδακτορικού Διπλώματος στην Προληπτική Ιατρική και Δημόσια Υγεία του Complutense University Μαδρίτης (UCM). Είμαι, επίσης, Διδάκτορας Επιστημών της Όρασης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και, το 2012, ορκίστηκα «Doctora Honoris Causa» στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Menéndez Pelayo (UIMP), για τη συνεισφορά μου στη μεταβίβαση της επιστημονικής γνώσης στην κοινωνία.

Είμαι Ανώτερη Λέκτορας (Senior Lecturer) στο UCM και συντονίζω τέσσερεις θεματικούς τομείς που άπτονται της Οπτικής Λειτουργίας στο University Expert. Αυτή την περίοδο, συντονίζω το Τμήμα Οπτικομετρίας και Όρασης. Έχω οργανώσει τέσσερεις ομάδες έρευνας στον χώρο του πανεπιστημίου. Είμαι ιδρύτρια και ερευνήτρια του Εργαστηρίου Υπολογιστικών Νευροεπιστημών και Νεύρο-ρομποτικής και επικεφαλής εθνικών και διεθνών Προγραμμάτων Έρευνας στον τομέα Δημόσιας Υγείας.

Έχω εφεύρει 13 ομάδες ευρεσιτεχνιών (448 κατοχυρώσεις διπλωμάτων) σχετικών με την Προστασία των Νεύρων του Αμφιβληστροειδούς Χιτώνα, την Οφθαλμική Βιομετρία και την Οδική Ασφάλεια. Ίδρυσα τις τεχνολογικές επιχειρήσεις Spinoff «High Efficiency Technology» και «Factory I+D».

Το έργο μου έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και μου έχει απονεμηθεί το Βραβείο Καλύτερης Εφευρέτριας 2009. Το 2010, ήμουν η πρώτη Ισπανίδα που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση του Μεγάλου Βραβείου Εφευρέσεων της Γενεύης, για ένα σύστημα αναγνώρισης μέσω του κερατοειδούς χιτώνα. Το 2012, βραβεύτηκα ανάμεσα στις «TOP 100 Leader Women».

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

 


Είχα καλή εκπαίδευση και κατάρτιση, κάτι που είναι βασικό για την ανάπτυξη των ικανοτήτων ενός ατόμου. Το γεγονός ότι διδάσκω στο πανεπιστήμιο και έχω πτυχίο ερευνήτριας ήταν ο κύριος παράγοντας της επαγγελματικής μου εξέλιξης. Για να φθάσω στη θέση αυτή, χρειάστηκε να υπερβώ συγκεκριμένα εμπόδια. Για παράδειγμα, στην αρχή, οι διαθέσιμοι για έρευνα οικονομικοί πόροι ήταν ανεπαρκείς. Η παράλογη και υπερβολική γραφειοκρατία δε βοηθά. Εκτός αυτών, ο συνδυασμός επαγγελματικής και προσωπικής ζωής απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Πολλές φορές, έχω νιώσει ότι δεν έχω χρόνο για τον εαυτό μου και προσωπική φροντίδα. Κάποιες στιγμές της ζωής μου, δεν είχα την κοινωνική στήριξη που ήταν απαραίτητη στην αρχή της καριέρας μου. Παρόλα αυτά, πάντα βασιζόμουν στην υποστήριξη της οικογένειάς μου, κάτι που θεωρώ ουσιαστικό. Η προσωπικότητά μου με βοήθησε να υπερβώ διάφορα εμπόδια: η αντοχή μου, η επιμονή μου, η ικανότητά επικοινωνίας με τους άλλους και προσαρμογής στο περιβάλλον. Σημαντικές ήταν, επίσης, οι προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις μου.

Άντλησα έμπνευση από τις γνώσεις που απέκτησα κατά την εκπαίδευσή μου. Όμως, διέπομαι, επίσης, από μια εγγενή ανάγκη να δίνω λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα, στοιχείο που με κινητοποιεί. Πιο συγκεκριμένα, επικεντρώνομαι στη διαμόρφωση προτάσεων και αναζήτηση λύσεων, με στόχο να αποφευχθεί η τύφλωση.

 

Ατομικές δεξιότητες

Όσον αφορά τις ικανότητές μου, θα μπορούσα να υπογραμμίσω ότι μαθαίνω και αξιοποιώ έμπρακτα νέες γνώσεις στην εργασία μου. Προσαρμόζομαι εύκολα στις αλλαγές, συντονίζω και παρέχω κίνητρα στο προσωπικό και τα άτομα του άμεσου περιβάλλοντός μου. Μου αρέσει η ομαδική εργασία και μοιράζομαι τις πληροφορίες με τους άλλους. Σχεδιάζω δραστηριότητες και οργανώνομαι εύκολα. Επιλύω τα προβλήματα και βρίσκω λύσεις, αν και δε διστάζω να ζητήσω τη συμβουλή των άλλων. Αξιοποιώ την πείρα και τις συμβουλές των άλλων. Παίρνω γρήγορα αποφάσεις και γνωρίζω πώς να διαχειρίζομαι όλες τις δραστηριότητές μου. Θετικά στοιχεία μου είναι, επίσης, η επιμονή και η υπομονή. Η εξεύρεση απαντήσεων στα προβλήματα με κινητοποιεί, αν και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να βασίζεσαι στο κατάλληλο περιβάλλον, που επιτρέπει και διευκολύνει την εφαρμογή προγραμμάτων και τη δημιουργία νέων, καινοτόμων πρωτοβουλιών.

Όσον αφορά τα ατομικά μου χαρακτηριστικά, είμαι πολύ ενεργητική, επίμονη, αισιόδοξη, καινοτόμος, πρακτική, δεκτική σε νέες ιδέες, σίγουρη και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Επιπλέον, πιστεύω ότι είμαι αρκετά φιλόδοξη, περισσότερο δεκτική στην κριτική σκέψη παρά δογματική, πρόθυμη να αναλάβω κινδύνους και κάπως ανυπόμονη. Είμαι, επίσης, αρκετά οργανωτική και ευρηματική, και περισσότερο ευέλικτη παρά άτεγκτη.

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

Ακολουθώ συνήθως τις εξής ρήσεις: «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» και «Ό,τι δε σου βγαίνει, άλλαξέ το».

Πέραν της σπουδαιότητας του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος σε σχέση με την ενθάρρυνση της προσωπικής εξέλιξης και ικανότητας καινοτομίας, είναι, επίσης, ουσιαστική η καλή κατάρτιση και εκπαίδευση, που σου δίνει το κίνητρο να συνεχίσεις την έρευνα. Πρέπει να υπερβείς τους κοινωνικούς και προσωπικούς φραγμούς, που εμποδίζουν την αλλαγή. Η προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον, η προσέγγιση των πραγμάτων με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον, η αισιοδοξία και η επιμονή είναι στοιχεία που διευκολύνουν την επιτέλεση ενός εγχειρήματος.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Alicia Asín Pérez Laura Carrera Garcia »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας