EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Βάλα Μάρκου

Επικεφαλής επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μεγάλου Ομίλου .

Σχετικά με μένα


Όνομα και επώνυμο: Βάλα Μάρκου

Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ

Πόλη: Αθήνα

Υπηκοότητα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Σπουδές: ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Επαγγελματικός τομέας: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Θέση εργασίας: Διευθύντρια

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣMELLON TECHNOLOGIES

 

Επαγγελματική πορεία

Εργάζομαι σε μεγάλο Όμιλο Πληροφορικής που απασχολεί πάνω από 2500 εργαζόμενους, ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας, μέλος της ομάδας διαχείρισης και υπεύθυνη της ΕΚΕ του Ομίλου. Έχω την πλήρη ευθύνη της επικοινωνιακής στρατηγικής και προϋπολογισμού του Ομίλου, με στόχο τη διασφάλιση συνέπειας και διαρκούς ευαισθητοποίησης προς τους εσωτερικούς και εξωτερικούς άμεσα ενδιαφερόμενους. Ως μέλος της ομάδας διαχείρισης, που αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, συμμετέχω ενεργά στον σχεδιασμό της στρατηγικής, επιμελούμαι την αναδιάρθρωση προγραμμάτων και πρωτοβουλιών ανάπτυξης της επιχείρησης. Εταιρική επικοινωνία: θεματοφύλακας του εταιρικού οράματος και φήμης, υπεύθυνη για τη στρατηγική και την υλοποίηση του προγράμματος επικοινωνίας, όπως η διαχείριση του εμπορικού σήματος, το μάρκετινγκ περιεχομένου (content marketing) μέσω παραδοσιακών και ψηφιακών μέσων, οι παρουσιάσεις, οι σχέσεις με τα ΜΜΕ, η οργάνωση εκδηλώσεων, η συγκριτική αξιολόγηση και οι βραβεύσεις, τα ενημερωτικά δελτία, η διαχείριση της ιστοσελίδας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διεθνής επικοινωνία: υπεύθυνη για την καθιέρωση του Ομίλου σε ηγετική θέση στην περιφερειακή αγορά και την ανάδειξή του σε περιζήτητο συνεργάτη. Συνεργάζομαι στενά με τις εμπορικές ομάδες για την παροχή εργαλείων και πλατφόρμας επικοινωνίας, προκειμένου να διαμορφωθεί μια κουλτούρα με προσανατολισμό τον πελάτη και να προαχθούν οι δυνατότητες του Ομίλου. Είμαι, επίσης, υπεύθυνη για την επικοινωνία άμεσου μάρκετινγκ, τα έντυπα προϊόντων, τις μελέτες μεμονωμένων περιστατικών, την παραγωγή και διάδοση σημαντικών εξελίξεων του Ομίλου, την ενημέρωση των πελατών και τα νέα του τομέα.
Βραβεία: Συνετέλεσα στη διεθνή καταξίωση και αναγνώριση του Ομίλου όσον αφορά τη δυναμική του ανάπτυξη, την εξαιρετική επιχειρηματική του απόδοση, το στελεχικό του δυναμικό και τις πρακτικές του ΕΚΕ. Στις μέχρι σήμερα διακρίσεις περιλαμβάνονται εκείνες των European Business Awards, Europe’s 500, Credit Agricole’s Horizon Trophy and Contact Center World Awards.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Ευκαιρίες: Η σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε με την εταιρία μου παρείχε την ελευθερία να οραματιστώ, να πειραματιστώ, να σχεδιάσω και να θέσω σε εφαρμογή στρατηγικές σε πολλούς τομείς της εταιρικής επικοινωνίας και όχι μόνο, αποσκοπώντας πάντα στην επίτευξη των κοινών στόχων.
Απειλές: Η οικονομικής αστάθεια επιφέρει θεμελιώδεις αλλαγές, που προκαλούν φόβο και απαισιοδοξία σε πολλούς. Κάτι τέτοιο απαιτεί ευρηματικότητα, ευελιξία και αποφασιστικότητα, προκειμένου να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα του οργανισμού και η νοοτροπία του νικητή σε αυτό το περιβάλλον ριζικών ανακατατάξεων. Άλλα προβλήματα: Στην αρχή της καριέρας μου, η εταιρική επικοινωνία (γνωστή, τότε, ως «δημόσιες σχέσεις») είχε πολύ δευτερεύοντα ρόλο σε μια εταιρία και, τις περισσότερες φορές, την διεκπεραίωνε ο ιδιοκτήτης και μια γραμματέας. Χρειάστηκαν χρόνια, για να αναγνωρίσει η αγορά τη σπουδαιότητα της εταιρικής επικοινωνίας στην επιχείρηση. Για ‘μένα, αυτό σήμαινε διαρκείς προσπάθειες, ώστε να πετύχω να καταξιωθεί το έργο μου και η συνεισφορά του στη γενικότερη επιτυχία της επιχείρησης.

 

 

 

Ατομικές δεξιότητες

Όσον αφορά τις ικανότητές μου, μαθαίνω και αξιοποιώ έμπρακτα νέες πληροφορίες στην εργασία μου. Επικοινωνώ εύκολα με τους άλλους. Ακούω προσεκτικά τα προβλήματα των άλλων. Με ενδιαφέρει η προσωπική μου εξέλιξη μέσω της εργασίας μου. Με ενδιαφέρει η προσωπική εξέλιξη των συνεργατών μου. Αποφεύγω τις συγκρούσεις. Συντονίζω και παρέχω κίνητρα στο προσωπικό. Μου αρέσει η ομαδική εργασία. Σχεδιάζω δραστηριότητες και οργανώνομαι εύκολα. Επιλύω τα προβλήματα και βρίσκω λύσεις. Μου αρέσει να θέτω στόχους και να τους επιτυγχάνω. Δε διστάζω να ζητήσω τη συμβουλή των άλλων. Αξιοποιώ την πείρα και τις συμβουλές των άλλων.


Όσον αφορά τα ατομικά μου χαρακτηριστικά, είμαι ενεργητική, ανεξάρτητη, επίμονη, αισιόδοξη, εύπιστη, πρακτική, σίγουρη, δεκτική σε νέες ιδέες, ευρηματική, ανυπόμονη και διορατική

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

Η τυχερή μου φράση είναι: Όσοι διεκδικούν, παίρνουν.
Δεν αντλώ έμπνευση από κάποιο συγκεκριμένο άτομο. Κάθε άτομο που συναντάς, κάθε συζήτηση που κάνεις, κάθε βιβλίο που διαβάζεις, οτιδήποτε κοιτάς μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης! Σημασία έχει να μπορέσεις να φιλτράρεις αυτή την έμπνευση και να τη μετατρέψεις σε ιδέα χρήσιμη για το εγχείρημά σου.
Οι συμβουλές μου προς άλλες γυναίκες: Μη φοβάστε να πάρετε ρίσκα. Ακολουθήστε το ένστικτό σας. Η υπερβολική ανάλυση έχει εξίσου αρνητικά αποτελέσματα με την απουσία ανάλυσης. Να έχετε μεράκι γι’ αυτό που κάνετε. Μη φοβάστε να παραδεχθείτε ότι κάνατε λάθος, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να μη φοβάστε να διορθώνετε τα λάθη που κάνετε.
Προσόντα που πρέπει να αναπτυχθούν: Μοναδικά πλεονεκτήματα του προϊόντος (unique selling points), συναισθηματική επικοινωνία με τον πελάτη, ανθρώπινο δυναμικό, εμπειρογνωσία
Αδυναμίες που πρέπει να υπερκερασθούν: Αντίσταση στην αλλαγή, αυτά καθαυτά τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων

 

 


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μαρία Τσούτσου Αθανασία Ξαφάρα »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας