EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Μαργαρίτα Καραγιώργου

Πρόεδρος της Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

 

Σχετικά με μένα


Όνομα και επώνυμο:Μαργαρίτα Καραγιώργου

Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ

Πόλη: Πάτρα

Υπηκοότητα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Σπουδές: ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επαγγελματικός τομέας: ΥΓΕΙΑ/ ΤΟΜΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Θέση εργασίας: ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣΕΕΑΣΚΠ (HATMS)

 

Επαγγελματική πορεία

Σπούδασα Νοσηλευτική, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πληροφορική. Εργάστηκα ως νοσηλεύτρια και διοικητικός υπάλληλος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», πράγμα που μου έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθώ με ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η προσφορά, αγάπη και αλληλεγγύη με τους συνανθρώπους μου, παράλληλα με την εμπειρία μου στη φροντίδα ασθενών, οργάνωση γραφείου και γραμματεία διοίκησης είναι τα εφόδια που συνέβαλαν στην επιτυχία του έργου μου ως Πρόεδρος του Σωματείου της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (ΕΕΑΣΚΠ) Δυτικής Ελλάδας. Το γεγονός ότι η υγεία μου απειλήθηκε, όταν ασθένησα από  σκλήρυνση κατά πλάκας το 1995, στάθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ το 1999, να βοηθήσω τα άλλα μέλη-συνασθενείς μου και να στηρίξω το Σωματείο στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του. Το Σωματείο ιδρύθηκε το 1992. Είμαι στο ΔΣ από το 1999. Το ΔΣ αποτελείται από πέντε τακτικά και πέντε αναπληρωματικά μέλη. Το Σωματείο έχει περίπου 250 μέλη.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Είχα πάντα πλήρη στήριξη, κατανόηση και βοήθεια από την οικογένειά μου. Οι σπουδές Νοσηλευτικής και Γραμματείας Διοίκησης, καθώς και η εμπειρία μου στη φροντίδα ασθενών με βοήθησαν σημαντικά. Το έμβλημά μου είναι «Προσφέρω, άρα ζω». Είμαι αισιόδοξη, δίκαια και οργανωτική και αγαπάω τους ανθρώπους.
Προβλήματα: Πολλά έξοδα για μετακινήσεις σε χώρους δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του Σωματείου· ελάχιστος ή καθόλου ελεύθερος χρόνος για την οικογένειά μου, με αποτέλεσμα ο σύζυγός μου και η μητέρα μου να αναλαμβάνουν, συχνά, τις οικογενειακές μου υποχρεώσεις· έλλειψη χρόνου για άλλες κοινωνικές μου υποχρεώσεις και προσωπικές ενασχολήσεις

 

Ατομικές δεξιότητες

Όσον αφορά τις ικανότητές μου, μαθαίνω και αξιοποιώ έμπρακτα νέες πληροφορίες στην εργασία μου. Προσαρμόζομαι εύκολα στις αλλαγές. Γνωρίζω και χρησιμοποιώ τις απαιτούμενες τεχνικές για επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Είμαι καλή στην επικοινωνία με τους άλλους. Ακούω προσεκτικά τα προβλήματα των άλλων. Μου αρέσει η ανάπτυξη συνεργασιών. Αποφεύγω τις συγκρούσεις. Μου αρέσει η διαπραγμάτευση και η ικανοποίηση των αιτημάτων όλων. Συντονίζω και παρέχω κίνητρα στο προσωπικό. Μου αρέσει η ομαδική εργασία. Σχεδιάζω δραστηριότητες και οργανώνομαι εύκολα. Επιλύω τα προβλήματα και βρίσκω λύσεις. Μου αρέσει να θέτω στόχους και να τους επιτυγχάνω. Αξιοποιώ την πείρα και τις συμβουλές των άλλων.

Όσον αφορά τα ατομικά μου χαρακτηριστικά, είμαι φιλόδοξη, ενεργητική, πρωτοποριακή, επικοινωνιακά θετική, δεκτική στην κριτική σκέψη, συνεργατική, επίμονη, αισιόδοξη, καινοτόμος, εύπιστη, πρακτική, ευέλικτη, σίγουρη, δεκτική σε νέες ιδέες, προσανατολισμένη σε ταχείς ρυθμούς, ευρηματική, ανυπόμονη, διορατική και δημοκρατική.

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

Η τυχερή μου φράση είναι: Προσπέρασε τις κακοτοπιές και χαμογέλα!
Η έμπνευσή μου: Άλλες εθελοντικές οργανώσεις που ασχολούνται με χρόνιες παθήσεις (καρκίνο, ψυχικές διαταραχές, τύφλωση, μεσογειακή αναιμία, παραπληγία, κινητικές αναπηρίες, διαβήτη), παιδιά με αυτισμό και γενικά ΑΜΕΑ.
Η συμβουλή μου προς άλλες γυναίκες: Να αγαπάτε αυτό που κάνετε και δώστε τον καλύτερό σας εαυτό! Να είστε αισιόδοξες και να πιστεύετε στην επίτευξη των στόχων σας! Να έχετε θάρρος και τόλμη! Προσπεράστε τα εμπόδια με χαμόγελο!
Υπάρχει ανάπτυξη σήμερα και μάλιστα υποστηρίζεται σχετικώς από την πολιτεία πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως. Πολλά προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης έχουν επηρεάσει θετικά την επιχειρηματικότητα των νέων και των γυναικών, αλλά και γενικότερα.
Προσόντα που πρέπει να αναπτυχθούν: Καλή γνώση του αντικειμένου, οι δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον, προσήλωση στον στόχο, ήθος και ποιότητα χαρακτήρα.
Αδυναμίες που πρέπει να υπερκερασθούν: Εξεύρεση χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων, συνεχής εκπαίδευση των στελεχών σε καινοτόμες ιδέες, ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, υπέρβαση των δυσκολιών με τόλμη και φιλοδοξία.

 

 


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανθούλα Κελεσάκου Joanna Przybek- Mita »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας