EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Μαρία Τσιώτα - Μάρκου

Επιτυχημένη και αεικίνητη πολιτικός , Αντιδήμαρχος έργων και Πολιτισμού.

Σχετικά με μένα


Όνομα και επώνυμο: Μαρία Τσιώτα - Μάρκου

Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ

Πόλη: Περιστέρι - Αθήνα

Υπηκοότητα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Σπουδές: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επαγγελματικός τομέας: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέση εργασίας: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣMunicipality of Peristeri

 

Επαγγελματική πορεία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Περιστέρι, μια συνοικία στη δυτική Αθήνα. Είμαι παντρεμένη κι έχω δύο παιδιά. Έχω γνώσεις λογιστικής και μιλάω Αγγλικά. Από το 1986, είμαι ιδιοκτήτρια εργοστασίου που κατασκευάζει παιχνίδια. Από το 1990, συμμετέχω ενεργά σε συλλόγους και ιδρύματα με αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα. Το 1995, εκλέχθηκα μέλος του ΔΣ του Γυμναστικού Ομίλου «ΠΑΛΑΣΚΑΣ» και, από το 2000 έως σήμερα, είμαι Πρόεδρος του ΔΣ. Το 2003, επιλέχθηκα επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολυμπιακών Αγώνων του Δήμου Περιστερίου και συνεργάστηκα με πολλούς εθελοντές. Είμαι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου», στόχος του οποίου είναι η επιστροφή όλων των ευρημάτων από ανασκαφές εκεί όπου ανήκουν. Το 2003, επιλέχθηκα από το δημοτικό συμβούλιο μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Αθλητισμού και Δημοτικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης. Τον Οκτώβριο του 2006, εκλέχθηκα δημοτική σύμβουλος. Από τον Ιανουάριο του 2007 έως σήμερα, είμαι Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνικών Έργων. Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών, υλοποιήθηκαν έργα συνολικής αξίας €40.000.000, που χρηματοδοτήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ και του ελληνικού κράτους. Ιδρύθηκε το Δημοτικό Ωδείο και πραγματοποιήθηκαν θεατρικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια και μαθήματα χορού. Το 2010, η ανακαινισθείσα Δημόσια Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Πανεπιστήμιο άνοιξαν τις πύλες τους στο κοινό με μεγάλη επιτυχία.

 

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Οικονομικά: Οι οικονομικές συγκυρίες των διάφορων εποχών, αδυναμία πρόβλεψης λόγω της οικονομικής αστάθειας
Οικογενειακά: Δεν υπήρξαν, λόγω αμοιβαίας κατανόησης του ενός προς τον άλλον (συζύγων και παιδιών)
Προσωπικά: Έλλειψη ελεύθερου χρόνου
Η οικογένειά μου, η εκπαίδευση και η επαγγελματική μου κατάρτιση και ο χαρακτήρας μου

 

 

 

 

Ατομικές δεξιότητες

Όσον αφορά τις ικανότητές μου, προσαρμόζομαι εύκολα στις αλλαγές. Επικοινωνώ εύκολα με τους άλλους. Ακούω προσεκτικά τα προβλήματα των άλλων. Μου αρέσει η ανάπτυξη συνεργασιών. Με ενδιαφέρει η προσωπική μου εξέλιξη μέσω της εργασίας μου. Με ενδιαφέρει η προσωπική εξέλιξη των συνεργατών μου. Αποφεύγω τις συγκρούσεις. Επιλύω τα προβλήματα και βρίσκω λύσεις. Μου αρέσει να θέτω στόχους και να τους επιτυγχάνω.

Όσον αφορά τα ατομικά μου χαρακτηριστικά, είμαι ενεργητική, επίμονη, αισιόδοξη, προσανατολισμένη σε ταχείς ρυθμούς, σίγουρη, ευρηματική και οργανωτική.

 

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

Η τυχερή μου φράση είναι: Απλώς σκέφτομαι, πριν μιλήσω.
Η έμπνευσή μου: Άνθρωποι με στόχους και ιδανικά, άνθρωποι που άφησαν το στίγμα τους στη ζωή: μεγάλοι συγγραφείς, ποιητές και αρχαιολόγοι, γυναίκες σε θέσεις διοίκησης, πρόεδροι, πρωθυπουργοί, επιτυχημένοι επιχειρηματίες που προόδευσαν ακολουθώντας το όραμά τους.
Η συμβουλή μου προς άλλες γυναίκες: Αισιοδοξία, δύναμη, θάρρος και εντιμότητα πρέπει να είναι τα βασικά προτερήματα, διαφορετικά η επιτυχία δεν έχει νόημα. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και χωρίς απογοητεύσεις. Πάντα το αύριο θα είναι καλύτερο!
Προσόντα που πρέπει να αναπτυχθούν: Ευφυΐα, σωστή κρίση, αισιοδοξία, δύναμη και σοβαρότητα
Αδυναμίες που πρέπει να υπερκερασθούν: Ατολμία και ριψοκινδυνότητα


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ζωή Τηγανούρια Μαρία Τσούτσου »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας