EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Ροδάνθη Φλώρου

Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Λόρδος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό

Σχετικά με μένα


Όνομα και επώνυμο: Ροδάνθη Φλώρου

Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ

Πόλη: Μεσολόγγι

Υπηκοότητα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Σπουδές: ΠΤΥΧΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ, ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΑΓ/ΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Επαγγελματικός τομέας: ΤΟΜΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Θέση εργασίας: ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣTHE MESOLONGHI BYRON SOCIETY

 


Επαγγελματική πορεία

Η εικοσαετής επιτυχημένη σταδιοδρομία μου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, οι σπουδές μου στον προγραμματισμό και ανάλυση Η/Υ, τις δημόσιες σχέσεις και τη διοίκηση επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την Αγγλία, καθώς και το προσωπικό μου χάρισμα στην επικοινωνία συνετέλεσαν στην επίτευξη του στόχου και ονείρου μου: τη δημιουργία ενός διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό στο Μεσολόγγι, την πόλη όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο σπουδαίος Ρομαντικός ποιητής και κορυφαίος Φιλέλληνας, Λόρδος Βύρωνας. Το Φιλελληνικό Κέντρο στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία και το πάθος για προσφορά στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την προσφορά μας εντός και εκτός Ελλάδας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.messolonghibyronsociety.gr.
Έχω προσωπική γνωριμία με προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων και συνεργάζομαι με διακεκριμένους επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίου του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το κοινό γνωστικό αντικείμενο των τομέων λογοτεχνίας, ποίησης, ιστορίας και συγκριτικής λογοτεχνίας, το οποίο γίνεται πεδίο έρευνας των φοιτητών και καθηγητών στην Ελλάδα και το εξωτερικό που έρχονται στο Μεσολόγγι κάθε χρόνο (στα ετήσια Φοιτητικά Συνέδρια Λόρδου Βύρωνος), μας δίνει τη δυνατότητα να προβάλουμε την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά μας παγκοσμίως και να δημιουργήσουμε δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης. Έχουμε συνεργαστεί με τουλάχιστον 60 πανεπιστήμια έως σήμερα.

Επαγγελματική εμπειρία

Ξεκίνησα με δικά μου χρήματα. Αργότερα, συνάντησα ανθρώπους που πίστεψαν στο όραμά μου, στάθηκαν δίπλα μου, με βοήθησαν οικονομικά και με εμψύχωσαν. Είμαι εργασιομανής και έτσι μερικές φορές παραμελώ την οικογένειά μου.
Είθισται, στις επαρχιακές πόλεις ιδιαίτερα, ορισμένοι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τους συλλόγους ως μέσο πολιτικής ανέλιξης. Αυτός είναι ο λόγος που, στην αρχή, αντιμετώπισα καχυποψία. Στην πορεία, έγινε απόλυτα αντιληπτή η ανιδιοτέλεια της προσφοράς μου και η πίστη μου ότι η ίδρυση του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό και η Βιβλιοθήκη του μπορούσαν να κάνουν το Μεσολόγγι, την Ιερή Πόλη της Ελευθερίας, σημείο αναφοράς της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και τόπο συνάντησης των Βυρωνιστών παγκοσμίως. Σήμερα, η Βυρωνική Εταιρία Μεσολογγίου έχει αξιόλογα στελέχη που βοηθούν στην υλοποίηση των στόχων και την οργάνωση δραστηριοτήτων.
Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου μου απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης, σε ειδική τελετή που έγινε στο κατάμεστο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου στις 25 Μαρτίου 2010, για την πολύχρονη προσφορά μου στην ανάδειξη της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα με τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό και τη διοργάνωση τοπικών και διεθνών δραστηριοτήτων εκεί. Το Χρυσό Μετάλλιο είναι η μεγαλύτερη τιμητική διάκριση που μπορεί να δοθεί σε δημότη του Μεσολογγίου.

Ατομικές δεξιότητες

ν αφορά τις ικανότητές μου, μαθαίνω και αξιοποιώ έμπρακτα νέες πληροφορίες στην εργασία μου. Προσαρμόζομαι εύκολα στις αλλαγές. Γνωρίζω και χρησιμοποιώ τις απαιτούμενες τεχνικές για επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Είμαι καλή στην επικοινωνία με τους άλλους. Ακούω προσεκτικά τα προβλήματα των άλλων. Μου αρέσει η ανάπτυξη συνεργασιών. Με ενδιαφέρει η προσωπική μου εξέλιξη μέσω της εργασίας μου. Με ενδιαφέρει η προσωπική εξέλιξη των συνεργατών μου. Αποφεύγω τις συγκρούσεις. Μου αρέσει η διαπραγμάτευση και η ικανοποίηση των αιτημάτων όλων. Συντονίζω και παρέχω κίνητρα στο προσωπικό. Μου αρέσει η ομαδική εργασία. Σχεδιάζω δραστηριότητες και οργανώνομαι εύκολα.
Όσον αφορά τα ατομικά μου χαρακτηριστικά, είμαι ενεργητική, πρωτοποριακή, επικοινωνιακά θετική, αισιόδοξη, καινοτόμος, πρακτική, ευέλικτη, χαλαρή, προσανατολισμένη σε ταχείς ρυθμούς, δεκτική σε νέες ιδέες, σίγουρη, παράτολμη, υπομονετική και οργανωτική.

Προτάσεις και συμβουλές

Η έμπνευσή μου: Η ζωή και το έργο του Λόρδου Βύρωνα και η βαθιά πίστη και αγάπη στην ιστορία της Ελλάδας γενικά και της Ιερής Πόλης της Ελευθερίας, του Μεσολογγίου, ειδικότερα.
Εμπνέομαι από όλους εκείνους τους σπουδαίους ανθρώπους που διαχρονικά «φυλάσσουν Θερμοπύλες», συνεισφέροντας, με κάθε δυνατό τρόπο, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη πνευματική καλλιέργεια των συνανθρώπων μας.
Προσόντα που πρέπει να αναπτυχθούν: ικανότητες διοίκησης και σωστής διαχείρισης, επικοινωνίας και οργάνωσης, αυτοπεποίθηση
Αδυναμίες που πρέπει να υπερκερασθούν: Εξαρτάται από την προσωπικότητα και τα προσόντα αυτού που επιχειρεί.

 


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sabina Scholtens Χρυσάνθη Γιακουμάκη »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας