EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Λιάνα Δενεζάκη

Βραβευμένη συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων και ενηλίκων.

Σχετικά με μένα


Όνομα και επώνυμο: Λιάνα Δενεζάκη

Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ

Πόλη: Αθήνα

Υπηκοότητα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Σπουδές: ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Επαγγελματικός τομέας: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΟΜΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Θέση εργασίας: ΙΔΙΟΚΤΗΡΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: http://www.denezaki.gr

Επαγγελματική πορεία

Είμαι συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων και έχω σπουδάσει γραφιστική. Καθώς η μεγάλη μου αγάπη ήταν και παραμένει το βιβλίο, στράφηκα προς αυτή την κατεύθυνση.
Το 2009 τιμήθηκα με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου «Πηνελόπη Μαξίμου» για το βιβλίο Ένας Γενναίος Σκύλος και το 2010 με το Βραβείο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας «Φανής Αποστολίδου» για το βιβλίο Μαρδούκ!. Ανήκω στη συντακτική ομάδα του «Μαγικού Κόσμου» της www.kosvoice.gr, το οποίο το 2013 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Μέχρι σήμερα έχω γράψει 18 παιδικά βιβλία κι ένα μυθιστόρημα για ενήλικους αναγνώστες κι έχω εικονογραφήσει περισσότερα από 170 βιβλία. Είμαι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κι έχω συμμετάσχει σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης συντονίζω Εργαστήρια Παραμυθιού και Φαντασίας για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας αλλά και Δημιουργικής Γραφής για τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας, τα τελευταία χρόνια εργάζομαι με διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές, διερευνώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν στη μάθηση.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Προσωπικά: Ίσως το βασικότερο πρόβλημα που είχα να αντιμετωπίσω ήταν η έκθεση στο κοινό. Έχοντας ως επαγγελματική αφετηρία την εικονογράφηση, ένα κατεξοχήν μοναχικό επάγγελμα, δεν ήμουν συνηθισμένη να τοποθετούμαι και να παρουσιάζω τη δουλειά μου δημόσια, ούτε είχε υπάρξει η ανάγκη να κάνω διαλέξεις, παρουσιάσεις ή ομιλίες. Έπειτα όμως από την έκδοση του πρώτου βιβλίου μου όπου δεν ήμουν υπεύθυνη μόνο για την εικονογράφηση, αλλά και για το κείμενο, άρχισαν οι δυσκολίες. Οι πρώτες προσκλήσεις έφεραν μια αμηχανία την οποία πάσχισα σκληρά να διαχειριστώ. Χρειάστηκα αρκετό καιρό για να ξεπεράσω την αρχική συστολή μου, χωρίς ακόμα να τα έχω καταφέρει απόλυτα.
Οικονομικά: Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αντίκτυπο σε όλες τις δραστηριότητες. Είναι φυσικό να έχει πλήξει και τον κόσμο του βιβλίου. Γι’ αυτό χρειάζεται ο επαγγελματίας σε αυτό το χώρο να είναι αρκετά ευέλικτος και δημιουργικός, αναζητώντας διαρκώς νέες διεξόδους, στην προσπάθειά του να αντεπεξέλθει οικονομικά, χωρίς να κάνει έκπτωση στην ποιότητα της δουλειάς του.

 

Ατομικές δεξιότητες

Προσαρμόζομαι εύκολα στις αλλαγές και αντιμετωπίζω με ευελιξία τις δυσκολίες. Είμαι επικοινωνιακή και δίνω μεγάλη βαρύτητα στη συνεργασία και στην ομαδική δημιουργία. Αποφεύγω τις συγκρούσεις, καθώς δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα μου. Είμαι άνθρωπος που βρίσκει πάντα ευκαιρίες να μαθαίνει και ποτέ δεν δίστασα να ζητήσω τη συμβουλή κάποιου, ακόμα και για θέματα τα οποία κατέχω καλά.
Οργανώνω καλά το χρόνο και τη δουλειά μου, παραμένοντας διαρκώς ανοιχτή σε νέες ιδέες και προκλήσεις..

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

H φαντασία ανοίγει δρόμους, εκεί που για τους άλλους υπάρχουν μονάχα αδιέξοδα.

Τα παιδιά είναι πάντα πηγή έμπνευσης, και είμαι ευτυχής που συναναστρέφομαι τόσο στενά τη μερίδα εκείνη του πληθυσμού που σκέφτεται έξω από τα τετριμμένα και είναι πάντα έτοιμη να γευτεί τη χαρά. Η αλληλεπίδραση με τα παιδιά ανοίγει συνεχώς νέα μονοπάτια δημιουργίας και προσφέρει φρέσκες ιδέες για τον κόσμο, αλλά και ανεκτίμητη τροφή για σκέψη και όνειρα. Ας μην ξεχνάμε πως η φαντασία ανοίγει δρόμους, εκεί που οι άλλοι βλέπουν μονάχα αδιέξοδα.

 


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Joanna Wapińska-Bawół Αλέκα Μπινιώρη »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας