EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

PILAR FITENI MERA

Σχεδιάζει και υλοποιεί έργα υποδομής και βιομηχανίας.

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ: PILAR FITENI MERA

ΧΩΡΑ: ΙΣΠΑΝΙΑ

ΠΟΛΗ: ΣΑΡΑΓΟΣΑ

ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ: ΙΣΠΑΝΙΚΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ: ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣProdia S.L

 

 


Επαγγελματική πορεία

Γεννήθηκα στη Λεόν, αλλά σπούδασα στη Σαραγόσα. Πήρα πτυχίο ως Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα. Στη συνέχεια, αποφοίτησα από το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Μαδρίτης, ως Μηχανικός Δρόμων, Καναλιών και Λιμανιών. Αφού εργάστηκα ως μηχανικός σε διάφορες εταιρίες, ίδρυσα την Prodia S.L. το 1991. Προς το παρόν, είμαι το μοναδικό μέλος και διευθύντρια αυτής της εταιρίας, που απασχολεί τέσσερα άτομα. Το αντικείμενο δραστηριότητας μου είναι η μηχανική σχεδίων συναφών με δομικά και βιομηχανικά έργα, πεδίο στο οποίο έχω υλοποιήσει πολύ σημαντικά έργα υψηλού προϋπολογισμού, όπως η γέφυρα του Örusund Ελβετίας-Δανίας και η αποκατάσταση του University Clinic Hospital Lozano-Blesa και Royo Villanova, μεταξύ πολλών άλλων. Επιπλέον, έχω αναλάβει καθήκοντα επιμόρφωσης ως αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα, με το οποίο έχω συνεργαστεί, επίσης, σε μια σειρά μαθημάτων οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπισα ήταν προσωπικής και οικογενειακής φύσης. Αναλώνω σχεδόν όλον τον χρόνο μου στην εργασία, σε βάρος της προσωπικής μου ζωής. Έπρεπε να θυσιάσω απαραίτητο για τα παιδιά μου και την ιδιωτική μου ζωή χρόνο στην εργασία, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να την επικρίνουν. Κοινωνικά, επίσης, οι σκληρά εργαζόμενες γυναίκες καλούνται να καταβάλλουν τίμημα. Ένας άνδρας που δουλεύει πολύ και θυσιάζει την προσωπική και οικογενειακή του ζωή προκαλεί τη συμπόνια και τη συμπαράσταση των άλλων. Όμως, αν μια γυναίκα κάνει το ίδιο (όπως εγώ), το κάνει, επειδή της αρέσει και δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται. Επιπλέον, στη δική μου περίπτωση, το γεγονός ότι δούλευα σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο, όπως τα έργα υποδομών και τα δημόσια έργα, απετέλεσε ένα ακόμα εμπόδιο.

Αποδίδω την επιτυχία μου στην επαγγελματική μου πείρα, αφ’ ενός, και στον χαρακτήρα μου, αφ’ ετέρου. Συνετέλεσε, επίσης, η κοινωνική στήριξη που δέχθηκα από φίλους και συγγενείς.

 

Ατομικές δεξιότητες

σον αφορά τις ικανότητες και δεξιότητές μου, θεωρώ ότι:

 •  Μαθαίνω εύκολα και αξιοποιώ έμπρακτα νέες γνώσεις στην εργασία μου.
 •  Γνωρίζω και χρησιμοποιώ τις απαιτούμενες τεχνικές για επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.
 •  Αποφεύγω τις συγκρούσεις.
 •  Συντονίζω και παρέχω κίνητρα στο προσωπικό και τα άτομα του άμεσου περιβάλλοντός μου.
 •  Μου αρέσει η διαπραγμάτευση και ικανοποίηση των αιτημάτων όλων.
 •  Σχεδιάζω δραστηριότητες και οργανώνομαι εύκολα.
 •  Επιλύω τα προβλήματα και βρίσκω λύσεις.
 •  Μου αρέσει να θέτω στόχους και να τους επιτυγχάνω.
 •  Θα τόνιζα ιδιαίτερα ότι έχω μεγάλη ικανότητα συνθετικής σκέψης και είμαι πολύ ορθολογική.

Όσον αφορά τα ατομικά μου χαρακτηριστικά, θεωρώ ότι είμαι φιλόδοξη, ενεργητική, επίμονη, δεκτική σε νέες ιδέες, οργανωτική, με συνθετική σκέψη, πρακτική, προσανατολισμένη σε ταχείς ρυθμούς, αισιόδοξη, εύπιστη και καινοτόμος, αλλά λογική.

 

Προτάσεις και συμβουλές

Θα έδινα σε μια γυναίκα την ίδια συμβουλή που θα έδινα σε έναν άνδρα: αποκτήστε όσο το δυνατόν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, επιλέξτε καλούς συνεργάτες, μάθετε τεχνικές πωλήσεων, θέστε στόχους και μην ενδίδετε. Στην περίπτωση της γυναίκας, όμως, θα πρόσθετα: καλή τύχη!

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, θα έλεγα ότι, στη χώρα μας, η επιχειρηματικότητα τιμωρείται. Εντούτοις, τη θεωρώ ουσιαστική, επειδή καλλιεργεί την πεποίθηση ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και ότι για όλα υπάρχει λύση.

Εν κατακλείδι, κάθε εταιρία πρέπει να υπερβεί την εσωστρέφεια και την παθητικότητα. Είναι απαραίτητο να γίνει συνειδητό ότι δεν είναι η εταιρία που σε στηρίζει, αλλά ο εαυτός σου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Laura Abasolo Raquel Marcen Jimeno »
 • Default
 • Title
 • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας