EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Maria Lopez Palacin

Διευθύνει βιομηχανία χαλυβουργίας και ανακύκλωσης.

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ María López Palacín

ΧΩΡΑ Ισπανία

ΠΟΛΗ  Σαραγόσα

ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ Ισπανική

ΣΠΟΥΔΕΣ Τομέας Επιχειρήσεων, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα

ΤΟΜΕΑΣ Βιομηχανία

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Διευθύντρια του Ομίλου López Soriano Group

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: Lopez Soriano Group

 

Επαγγελματική πορεία

Ανήκω στην τρίτη γενιά οικογένειας από την Αραγονία, που ίδρυσε τον Όμιλο López Soriano Group, όπου, σε ηλικία 17 χρονών, ξεκίνησα την πρακτική μου, συνδυάζοντας δουλειά και μελέτη. Παράγουμε πολλά προϊόντα, αν και δραστηριοποιούμαστε κυρίως στους τομείς χαλυβουργίας, ανακύκλωσης και αυτοκινητοβιομηχανίας. Πέραν των Επιχειρησιακών Σπουδών μου και της μετέπειτα αφοσίωσής μου στη διαχείριση και διοίκηση του Ομίλου, είμαι, επίσης, καθηγήτρια του sol-fa (ισοδύναμο πανεπιστημιακού πτυχίου). Αφιέρωσα επτά χρόνια σε μουσικές σπουδές.

Στα τέλη της δεκαετίας 1990, μετακόμισα στο Ντίσελντορφ (Γερμανία), όπου εργάσθηκα σε διάφορα τμήματα της πολυεθνικής Thyssen Krupp. Από το 2000, έχω αναλάβει τη διεύθυνση των εταιριών αυτοκινητοβιομηχανίας του Ομίλου μας, οι οποίες προμηθεύουν την GM Ισπανίας. Από το 2001, είμαι Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου – η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει μια τέτοια θέση – και του Εκθεσιακού Κέντρου της Σαραγόσα. Από το 2005, είμαι Επίτιμη Πρόξενος της Γερμανίας στη Σαραγόσα και Αντιπρόσωπος για την Αραγονία του Εμπορικού Επιμελητήριου της Γερμανίας στην Ισπανία.

Είμαι, επίσης, μέλος του ΔΣ αρκετών ιδρυμάτων, όπως του San Valero Foundation, του University San Jorge Foundation, του University Company Foundation και του Association of San Juan de la Peña, μεταξύ άλλων.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Οικονομικά προβλήματα: Ως ήδη μέλος μιας εύρωστης οικογενειακής επιχείρησης, δεν αντιμετώπισα τέτοιου είδους προβλήματα.

Οικογενειακά προβλήματα: Η στελεχική μου θέση στην επιχείρηση δεν προκάλεσε προβλήματα και έγινε αποδεκτή από τους εργαζόμενους.

Προσωπικά προβλήματα: Ήταν πολύ δύσκολο να μη με συγκρίνουν με τον πατέρα μου, αλλά να με αξιολογούν για το έργο που εγώ προσφέρω σε αυτήν τη θέση.

Κοινωνικά προβλήματα: Το γεγονός ότι ξεκίνησα σε μικρή ηλικία και ήμουν η κόρη του εργοδότη είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσω, πολλές φορές, απόρριψη κατά τη διαπραγμάτευση ή την παρουσίαση κάποιου θέματος.

Άλλα προβλήματα: Είχα δυσκολία στον επιτυχή συνδυασμό όλων των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων, αφού, εκτός από τη διαχείριση της επιχείρησης, κατείχα, επίσης, αρκετές θέσεις αντιπροσώπου σε διάφορα ιδρύματα – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα καθήκοντά μου σε άλλα όργανα. Πρέπει να έχεις πολύ καλή οργάνωση, ώστε να μάθεις τις προτιμήσεις σου και να μπορέσεις να διατηρήσεις την προσωπική σου ζωή.

Παράγοντες επιτυχίας: Η οικογένειά μου μού παρείχε τη μεγαλύτερη στήριξη, εφόσον είχα τη δυνατότητα να σπουδάσω αυτό που επιθυμούσα, να εκπαιδευτώ σε άλλες επιχειρήσεις και οικονομικούς τομείς, ακόμα και να εργαστώ στο εξωτερικό, πριν την ανάληψη αρμοδιοτήτων στην εταιρία μας. Επιπλέον, οι επαγγελματικές μου σχέσεις και γνωριμίες μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω σε τόσους οργανισμούς. Αυτό μου άνοιξε πολλές πόρτες και, παράλληλα, διαμόρφωσε τις κατάλληλες εντυπώσεις, προκειμένου να συμμετέχω στα διοικητικά τους όργανα.

Η έμπνευσή μου: Ο πατέρας μου και ο παππούς μου.

 

Ατομικές δεξιότητες


Ικανότητες: Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό σε σχέση με την επιχειρηματικότητα είναι ότι προσαρμόζομαι εύκολα στις αλλαγές και μου αρέσει η συνεργασία. Αποδίδω τεράστια σημασία στην ομαδική εργασία. Θεωρώ, επίσης, ουσιαστική την ικανοποίηση των αιτημάτων όλων μετά από μια διαπραγμάτευση. Βασικός είναι και ο καλός σχεδιασμός και οργάνωση των διαφορετικών δραστηριοτήτων που καλείσαι να αναλάβεις. Εξίσου σημαντική είναι η ικανότητα λήψης γρήγορων αποφάσεων, και θεωρώ ότι, προσωπικά, έχω καλό στρατηγικό όραμα.

Ατομικά Χαρακτηριστικά: Πιστεύω ότι είμαι πολύ ενεργητική και επικοινωνιακά θετική, δεδομένου ότι μου αρέσει η συχνή επαφή με τους συνεργάτες μου. Επιπλέον, είμαι πολύ αισιόδοξη για κάθε τι που αναλαμβάνω και έχω καλό στρατηγικό όραμα. Προσαρμόζομαι εύκολα στις αλλαγές κι έτσι πιστεύω ότι είμαι ευέλικτη και πολύ πρακτική. Μου αρέσει η γρήγορη υλοποίηση των προγραμματισμένων σχεδίων, χωρίς αυτό να σημαίνει προχειρότητα. Πάνω απ’ όλα, βασίζομαι πολύ στον εαυτό μου στο κάθε τι που έχω αναλάβει.

 

Προτάσεις και συμβουλές

ΤΥΧΕΡΗ ΦΡΑΣΗ Χαμογελάστε, είναι δωρεάν.

Η συμβουλή μου προς άλλες γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν σε κάποιο επιχειρηματικό εγχείρημα είναι να ξεκινήσουν ορμητικά, αλλά προσεκτικά. Κατά τη γνώμη μου, είναι προτιμότερη μια μικρή καθυστέρηση, προκειμένου να διερευνηθεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος και οι πιθανότητες επιτυχίας του, παρά μια αποτυχία που οφείλεται στο ότι δε λήφθηκαν υπόψη όλοι οι παράμετροι. Πολλοί οργανισμοί και ιδρύματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε κάτι τέτοιο, και συνιστώ να μη διστάσουν να τους συμβουλευτούν. Οι αργές και σίγουρες κινήσεις είναι καλύτερες από τις βιαστικές που μπορεί να οδηγήσουν σε κακή έκβαση.

Η επιχειρηματικότητα είναι πολύ σοβαρή απόφαση για τη ζωή κάποιου και πρέπει να το σκεφθείτε καλά.

Πιστεύω ότι η επιχειρηματικότητα είναι, αναμφίβολα, απαραίτητη, και όχι μόνο λόγω των σημερινών συγκυριών: χωρίς επιχειρηματίες, δεν υπάρχουν επιχειρήσεις και, χωρίς επιχειρήσεις, δε θα υπήρχε ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα της κοινωνίας.

Επιπλέον, ο κόσμος κινείται συνεχώς. Πάντα προκύπτουν νέες ανάγκες οι οποίες, για να ικανοποιηθούν, πρέπει να υπάρξει κάποιος επιχειρηματίας που θα δραστηριοποιηθεί, ώστε να τις καλύψει.

Εξάλλου, η επιχειρηματικότητα προάγει τη δημιουργικότητα, τη γρήγορη λήψη αποφάσεων και την αναλυτική ικανότητα. Εντούτοις, συνιστά ιδιαίτερη δυσκολία το γεγονός ότι πρέπει να είσαι ικανός να υπερβαίνεις κάθε εμπόδιο, όπως τον φόβο της αποτυχίας, για παράδειγμα. Και είναι εντελώς απαραίτητο να μπορείς να αντεπεξέλθεις τους πρώτους μήνες, οι οποίοι είναι πολύ δύσκολοι και ενδέχεται να αποθαρρυνθείς.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Maria Fontecha Teresa Azcona »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας