EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Teresa Azcona

Ιδρυτικό μέλος και διευθύνουσα σύμβουλος εταιρείας διαχείρισης επιχειρηματικών κεφαλαίων υψηλού κινδύνου.

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ Teresa Azcona

ΧΩΡΑ Ισπανία

ΠΟΛΗ Σαραγόσα

ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ Ισπανική

ΣΠΟΥΔΕΣ Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών και Επιχειρήσεων (1991), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (1995) Διαχείριση Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (2004)

ΤΟΜΕΑΣ Τραπεζικά και Οικονομικά

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Διευθύνουσα Σύμβουλος

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Going Investment S.A

 

Επαγγελματική πορεία

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στον τομέα Οικονομικών Επιστημών και Επιχειρήσεων, ξεκίνησα την επαγγελματική σταδιοδρομία μου στην επιχείρηση Andersen Consulting, ως σύμβουλος εκπόνησης του Στρατηγικού Σχεδίου Αραγονίας για την Κυβέρνηση της Αραγονίας. Στη συνέχεια, εργάστηκα ως τεχνικός στον τομέα Χρηματοοικονομικών και Επιχειρήσεων, όπου συμμετείχα σε αρκετά προγράμματα του Ινστιτούτου Δημοσίων Έργων Αραγονίας. Αργότερα, ανέλαβα τη διαχείριση του χρηματοδοτικού προγράμματος, ως υπεύθυνη του πλαισίου χρηματοδότησης. Σήμερα, απασχολούμαι στην επιχείρηση Going Investment S.A ως εταίρος και διευθύνουσα σύμβουλος.

Σημεία της επαγγελματικής μου διαδρομής που αξίζει να επισημανθούν είναι η συμμετοχή μου σε αρκετές διαδικασίες δημιουργίας, συγχώνευσης και εξαγοράς διάφορων εταιριών. Επίσης, έχω αναπτύξει και υλοποιήσει επιχειρηματικά σχέδια για αρκετές εταιρίες σε διαφορετικούς τομείς.

Από το 1998, έχω συμμετάσχει σε αρκετά Διοικητικά Συμβούλια. Σήμερα, είμαι μέλος επτά Διοικητικών Συμβουλίων βιομηχανικών εταιριών και επιχειρήσεων του τομέα υπηρεσιών και τριών χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων: της Going Investment S.A., της Going Investment Management SGECR και της Savia Capital Growing, SCR.

Είμαι, επίσης, αντιπρόεδρος των Aragonese Managers, σύμβουλος της Association for the Progress of Management, και καθηγήτρια σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών και το Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Οικονομικά προβλήματα: Χρηματοδοτούσα πάντα εγώ η ίδια την επιχείρησή μου, εφόσον δεν απαιτούνταν μεγάλοι οικονομικοί πόροι. Η επένδυσή μου ως εταίρος έγινε εντός συγκεκριμένων ορίων και με δικούς μου πόρους.

Οικογενειακά προβλήματα: Σταμάτησα να δουλεύω λόγω άδειας τοκετού, όταν γεννήθηκαν οι δύο κόρες μου, πράγμα που θα ήταν δύσκολο χωρίς τη στήριξη της οικογένειάς μου.

Προσωπικά προβλήματα: Ως εργαζόμενη και μητέρα έχω χάσει μέρος της προσωπικής μου ζωής. Καθώς οι κόρες μου μεγαλώνουν, όμως, το ανακτώ λίγο λίγο. Επίσης, η αρνητική κριτική του στενού κοινωνικού περιβάλλοντος ως προς την επαγγελματική φιλοδοξία μιας γυναίκας και μητέρας μπορεί συχνά να γίνει καταδυναστευτική και να δημιουργήσει ενοχές.

Κοινωνικά προβλήματα: Έγινα δέκτης αγενών σχολίων για τα επαγγελματικά μου επιτεύγματα, κάτι που ένας άνδρας δε θα το ανεχόταν.

Παράγοντες επιτυχίας: Τα αγαπημένα μου πρόσωπα μου παρείχαν τα βασικά κίνητρα. Οι γονείς μου με δίδαξαν τη σπουδαιότητα της προσπάθειας και την τοποθέτηση ορίων. Ο πατέρας των παιδιών μου στήριξε την επαγγελματική μου φιλοδοξία. Επιπλέον, αξιοποίησα στο έπακρο την εκπαίδευσή μου και, κυρίως, αντιμετώπισα όλες τις εμπειρίες που είχα ως ευκαιρίες μάθησης. Το πλέγμα γνωριμιών μου είναι θεμελιώδες για την καριέρα μου, αφού διευκολύνει την επαφή μου με το κατάλληλο άτομο σε κάθε περίσταση. Στις διάφορες θέσεις που είχα, οι εργοδότες μου πίστευαν σε ‘μένα, με στήριζαν και πάντα μου προσέφεραν περισσότερες ευθύνες.

Πηγές έμπνευσης: Ήταν, κυρίως, οι εργοδότες μου και κάποιοι φίλοι μου – ιδιαίτερα, ένας συνάδελφος και τώρα, επίσης, φίλος μου. Τέλος, οι συνάδελφοί μου από τις Directivas de Aragón.

 

Ατομικές δεξιότητες

Ικανότητες: Αξιοποιώ εύκολα νέες γνώσεις στην εργασία μου. Πιστεύω ότι είναι κάτι εντελώς απαραίτητο για περαιτέρω εξέλιξη. Μοιράζομαι και μεταδίδω εύκολα πληροφορίες. Έχω αντεπεξέλθει και επιλύσει τα προβλήματα που προέκυψαν στην καριέρα μου. Παίρνω γρήγορα αποφάσεις, αλλά, αν δεν είμαι σίγουρη, δε διστάζω να ζητήσω τη συμβουλή των άλλων. Πιστεύω ότι η πείρα που μπορεί να έχουν και οι συμβουλή τους είναι πολύ σημαντικά. Θεωρώ ότι έχω στρατηγική άποψη των πραγμάτων. Μου αρέσει να θέτω στόχους και να τους επιτυγχάνω, εφόσον είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλίσω ότι όλα λειτουργούν σωστά. Πάνω απ’ όλα, αποδίδω μεγάλη αξία στην προσωπική εξέλιξη μέσω της εργασίας, επειδή πιστεύω ότι σε βοηθά να ωριμάσεις ως άνθρωπος.

Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ενεργητικό άτομο: μου αρέσει να είμαι διαρκώς σε κίνηση. Είμαι θετική, στοιχείο σημαντικό για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Είμαι επίμονη με όσα επιθυμώ, επειδή, αν όντως θέλεις να προχωρήσεις, κάτι τέτοιο είναι ουσιαστικό. Η αίσια έκβαση των πραγμάτων απαιτεί διαρκή μάχη. Κρίνω πολύ αυστηρά οτιδήποτε κάνω: μου αρέσει όλα να εξελίσσονται ικανοποιητικά. Βασίζομαι πολύ στον εαυτό μου.

 

Προτάσεις και συμβουλές

ΤΥΧΕΡΗ ΦΡΑΣΗ : Λίγο λίγο

Η συμβουλή μου προς όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να αναλάβουν ένα εγχείρημα είναι να διαμορφώσουν δίκτυο υποστήριξης και κύκλο λίγων στενών συνεργατών, ανδρών και γυναικών, δεκτικών στην κριτική σκέψη και πολύ αξιόπιστων, με τους οποίους θα μπορούν να συζητούν τις ιδέες τους, να μάχονται ενάντια στους φόβους τους και να αποκτούν δυναμική. Η οικογενειακή συμπαράσταση, τα γερά θεμέλια, η υπομονή και επιμονή είναι εξίσου ζωτικής σημασίας.

Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική τη σύνεση ως προς τα όρια που θέτουμε στον εαυτό μας – οι ήδη υπάρχοντες περιορισμοί είναι αρκετοί. Πρέπει να είναι λογικά: δε χρειάζεται να ακολουθούμε το ανδρικό στερεότυπο ούτε να διεκδικούμε ειδική μεταχείριση. Είμαστε επαγγελματίες, αλλά, πάνω απ’ όλα, άνθρωποι. Η διατήρηση ισορροπίας μεταξύ αυτών των δύο είναι επιτακτική.

Η επιχειρηματικότητα επιτρέπει την ανεξαρτησία στην προσωπική εξέλιξη πολύ περισσότερο από ό,τι άλλες δραστηριότητες. Παρά τις δυσκολίες, αισθάνεσαι ότι είσαι κύριος του πεπρωμένου σου και, κατά συνέπεια, έχεις τη δυνατότητα να ικανοποιήσεις την ανάγκη επιτυχίας και προσφοράς, ιδιαίτερα σημαντική σε εμάς τους ανθρώπους. Εκτός απ’ αυτό, συνιστά μια δραστηριότητα που σε φέρνει διαρκώς αντιμέτωπο με προκλήσεις, πράγμα που αναπτύσσει την ικανότητα εξεύρεσης λύσεων σε όλα τα είδη προβλημάτων. Είναι σημαντικό να έχεις την ικανότητα υπέρβασης των αδυναμιών που ενδέχεται να ανακύψουν, όπως το αίσθημα μοναξιάς, όταν πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση, τον φόβο αβεβαιότητας, καθώς και τη δυσκολία να μάθεις να αναθέτεις αρμοδιότητες, να εμψυχώνεις την ομάδα σου και να την κάνεις να δρα με μεράκι για μια επιχείρηση με την οποία δεν έχει συναισθηματικούς δεσμούς και να συνειδητοποιήσεις ότι η επιχείρηση είναι κάτι διακριτό από τους ανθρώπους, το οποίο σημαίνει ότι αυτό που είναι καλό για κάποιον, μπορεί να μην είναι για τους άλλους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Maria Lopez Palacin MARINA MARTINEZ »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας