EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Pilar Andrade Sanchez

Εχει δημιουργήσει μεγάλο χαρτοφυλάκιο πελατών και διαχειρίζεται περισσότερες από 500 επιχειρήσει

About me


ΟΝΟΜΑ Pilar Andrade Sánchez

ΧΩΡΑ Ισπανία

ΠΟΛΗ Σαραγόσα

ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ Ισπανική

ΣΠΟΥΔΕΣ Επαγγελματική εκπαίδευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ασφαλίστρια, Προσωπικός Οικονομικός Σύμβουλος, Διαχειρίστρια Περιουσιακών Στοιχείων

ΤΟΜΕΑΣ Υπηρεσίες

ΘΕΣΗ  Ιρδύτρια και διευθυντής

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣAndrade & Aragón S.L

 

Επαγγελματική πορεία

Κατάγομαι από μια οικογένεια με δέκα παιδιά. Αυτό με έκανε να αναζητήσω γρήγορα διέξοδο, ώστε να αρχίσω να δουλεύω όσο το δυνατόν νωρίτερα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, έκανα διάφορα επαγγέλματα. Για παράδειγμα, την περίοδο των διακοπών, εργαζόμουν σε μια κλινική στη Σαραγόσα, σε διάφορα τμήματα, όπως το τμήμα ιατρικών ραντεβού και το τμήμα αρχειοθέτησης. Με αυτό τον τρόπο, κράτησα την επαφή με μια μεγάλη επιχείρηση από την ηλικία των 17 έως την ηλικία των 20. Τον χειμώνα, εργαζόμουν σε εταιρίες συμβούλων μάρκετινγκ και έκανα έρευνες αγοράς, όπως δημοσκοπήσεις. Συμμετείχα, επίσης, και στις διαφημιστικές εκστρατείες  των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Μόλις ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, πήρα άδεια οδήγησης και, με τις αποταμιεύσεις μου, αγόρασα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Η ασφαλιστική εταιρία, όμως, δε με ασφάλιζε, επειδή δεν ήμουν ακόμα 25 χρονών και δεν είχε περάσει διετία από τότε που πήρα την άδειά μου. Ήταν η πρώτη μου γνωριμία με αυτό τον τομέα. Άρχισα να συνεργάζομαι με τη σχολή οδηγών μέσω της οποίας πήρα την άδεια οδήγησης, ως ασφαλίστρια. Έτσι, σε ηλικία μόλις 21 ετών, αποφάσισα να ασχοληθώ με τον ασφαλιστικό τομέα. Παρακολούθησα κύκλο σπουδών στις ασφαλίσεις (Superior Course in Insurance), με κρατική πιστοποίηση  από το Υπουργείο Οικονομικών, και, αργότερα, πήρα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (master) από τη Σχολή Χρηματοοικονομικών (Finances School).  Στη συνέχεια, έκανα μεταπτυχιακό στη Διαχείριση (Management master), το οποίο μου επέτρεψε να γίνω μέλος της Εθνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Financial Market National Commission) και να διαχειρίζομαι την πώληση επενδυτικών κεφαλαίων. Έτσι, είχα τη δυνατότητα να δημιουργήσω ένα χαρτοφυλάκιο πελατών άνω των €2.540.000, το οποίο, σήμερα, διαχειρίζεται η Andrade & Iranzo SL για περισσότερες από 500 επιχειρήσεις στην Αραγονία και 3600 ιδιώτες. Η Andrade & Iranzo SL αποτελείται από μια ομάδα έξι ατόμων και είναι μία από τις πιο γνωστές ασφαλιστικές εταιρίες, λόγω των δεσμεύσεών της και της ποιότητας των υπηρεσιών της.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Οικονομικά προβλήματα: Όταν αποφασίσεις να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες είναι η χρηματοδότηση. Το 1996, το ποσοστό ανεργίας ήταν 20,54% και το επιτόκιο δανείων περίπου 12%, έτσι η χρηματοδότηση της εταιρίας μου ήταν δύσκολη, αφού σήμαινε πολύ δουλειά χωρίς πληρωμή.

Οικογενειακά προβλήματα: Οι άνθρωποι γύρω μου δεν καταλάβαιναν γιατί απέρριψα πολύ δελεαστικές προτάσεις εργασίας, έως ότου συνειδητοποίησαν ότι η προσπάθεια άξιζε τον κόπο.

Προσωπικά προβλήματα: Το να διευθύνεις δική σου επιχείρηση απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και θυσίες. Δουλεύω πολλές ώρες και είναι δύσκολο να αντέξω την ανησυχία που προκαλεί η αβεβαιότητα.

Κοινωνικά προβλήματα: Το να είσαι επιχειρηματίας δεν έχαιρε μεγάλης εκτίμησης, τον καιρό που ξεκίνησα την επιχείρησή μου. Ακόμα και σήμερα, δεν εκτιμάται ιδιαίτερα. Η κοινωνία αποδίδει μεγαλύτερη αξία στο να εργάζεσαι σε τράπεζα ή να είσαι δημόσιος υπάλληλος, αφού κάτι τέτοιο σημαίνει ότι έχεις «άλλη κοινωνική θέση».

Άλλα προβλήματα: Στη δική μου περίπτωση, το νεαρό της ηλικίας μου και το γεγονός ότι εργαζόμουν σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο τομέα δυσκόλεψε τα πράγματα πολύ. Εξέπληττε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ήμουν νέα και δεν είχα κληρονομήσει την επιχείρηση.

Παράγοντες επιτυχίας: Αυτά που κυρίως με βοήθησαν ήταν η εκπαίδευσή μου, η προσωπικότητα και η αποφασιστικότητά μου, η επιμονή μου και η σκληρή δουλειά.

Πηγές έμπνευσης: Σε όλη την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, συνάντησα πολλούς επιχειρηματίες στους οποίους έστρεψα την προσοχή μου και από τους οποίους διδάχθηκα. Προσπάθησα να εφαρμόσω στη δουλειά μου όλα τα θετικά στοιχεία που είχαν εκείνοι.

 

Ατομικές δεξιότητες

Ικανότητες: Προσπάθησα να αξιοποιήσω όλα όσα έμαθα, ενώ εκπαιδευόμουν στη δουλειά μου. Μου αρέσει η ομαδική εργασία και μπορώ να συντονίζω και να εμψυχώνω το προσωπικό. Εάν έχουν αμφιβολία ή κάποιο πρόβλημα, μου αρέσει να τους ακούω προσεκτικά, ώστε να μπορώ να βοηθήσω. Μπορώ να διαχειριστώ όλες τις δραστηριότητές μου, εντός και εκτός εργασίας, και πάντα πίστευα ότι, αν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να θέτεις στόχους, έτσι ώστε η πορεία που ακολουθείς να είναι σαφής.

Ατομικά Χαρακτηριστικά: Θεωρώ ότι είμαι πολύ ενεργητική: μου αρέσει η διαρκής επιμόρφωση. Είμαι, επίσης, πολύ ανεξάρτητη σε ορισμένα θέματα και βασίζομαι πολύ στον εαυτό μου. Είμαι πολύ αισιόδοξη και φιλόδοξη, πράγμα που βοήθησε στην ανάπτυξη της εταιρίας μου. Πιστεύω πολύ στο μέλλον, έτσι προσπαθώ να καινοτομώ συνεχώς. Μου αρέσει να είμαι πρακτική και να προσεγγίζω ό,τι κάνω με αναλυτική κρίση. Θέλω τα πράγματα να γίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά. Έτσι, όλα γίνονται πιο εύκολα.

 

Προτάσεις και συμβουλές

Η συμβουλή μου προς όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση είναι να θέσουν σαφείς στόχους. Για να πετύχουν κάτι τέτοιο, πρέπει να κάνουν μια χαρτογράφηση του δρόμου που θα ακολουθήσουν. Πρέπει να μάθουν να ενεργούν βάσει των αποτελεσμάτων τους και να θέτουν νέους στόχους. Είναι παράλογο να σκέφτεσαι ότι τα πράγματα θα πορευτούν ομαλά: όλα χρειάζονται προσπάθεια. Συνεπώς, η προσπάθεια και η επιμονή είναι τα κύρια όπλα προώθησης της επιχείρησης σου.

Πάντα θεωρούσα ότι η διαρκής επιμόρφωση είναι απαραίτητη. Δεν πρέπει ποτέ να εμμένεις στο παρελθόν. Χρειάζεται να μελετάς διαρκώς, να αποκτάς νέες γνώσεις και να τις εφαρμόζεις, ώστε να έχεις θετικό αποτέλεσμα. Η διαρκής κατάρτιση είναι κάτι που κάνει δυνατή την καινοτομία, και αυτό είναι που πρέπει να επιτευχθεί σήμερα: η αναζήτηση νέων τρόπων να κάνεις την επιχείρησή σου ελκυστική. Το να ξεκινήσεις δική σου επιχείρηση είναι μία από τις πιο σοβαρές αποφάσεις της ζωής σου. Αυτό που πρέπει να καταφέρουμε είναι να γίνει η γυναικεία επιχειρηματικότητα σημείο αναφοράς για την κοινωνία. Μπορούμε όλες να αλλάξουμε τα πράγματα, να λειτουργήσουμε ως νέο παράδειγμα και να κάνουμε τα δικά μας λάθη. Τα λάθη είναι κάτι κοινό και, παρόλο που φαίνεται κακό, είναι ένας άλλος τρόπος μάθησης και ανάπτυξης. Πρέπει να θέσουμε κοινό στόχο και να συνεισφέρουμε όλες, προκειμένου να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την αξία των όσων κάνουμε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Carla Nicolas Martinez CARLA ANTONELLI »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας