EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Laura Carrera Garcia

Δημιούργησε επιχείρηση εδώδιμων ανθέων.

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ Laura Carrera García

ΧΩΡΑ Ισπανία

ΠΟΛΗ  Σαραγόσα

ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ Ισπανική

ΣΠΟΥΔΕΣ Τεχνική Γεωργική Μηχανολογία (2000), Πτυχίο στις Επιστήμες Περιβάλλοντος (2003) Αγρονομία (2004) Διδακτορικό Δίπλωμα στην Αγρονομία (2009)

ΤΟΜΕΑΣ Γεωργία και Επιστήμη / Έρευνα /

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Διευθύντρια

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: Flores en la mesa

 

Επαγγελματική πορεία

Γεννήθηκα στη Σόρια, έναν κρύο και μικρό οικισμό της κεντρικής Ισπανίας. Σήμερα μένω στη Σαραγόσα. Πάντα μου άρεσαν οι αγροί. Έτσι, αποφάσισα να σπουδάσω Τεχνική Γεωργική Μηχανολογία στη Σόρια. Το 2000, αποφάσισα να ξεκινήσω δύο προγράμματα σπουδών, Επιστήμες Περιβάλλοντος και Αγρονομία, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Άβιλα. Τα χρόνια των σπουδών μου ήταν υπέροχα. Αναπτύχθηκα και ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή στον Πειραματικό Σταθμό του Aula Dei-CSIC της Σαραγόσα, αντλώντας για την εργασία μου και από την επιχείρηση και από την έρευνα. Το θέμα της διατριβής μου ήταν η αναπαραγωγική βιολογία του ιαπωνικού μούσμουλου. Πρόκειται για πραγματικό πρόβλημα μικρής παραγωγής μούσμουλων, που αντιμετώπιζε ένας αγροτικός συνεταιρισμός. Η διατριβή μου δημοσιεύτηκε σε αρκετές εκδόσεις, παρουσιάστηκε σε πολλές ημερίδες και έδωσε, επίσης, λύση στο πρόβλημα της επιχείρησης. Η σχέση μεταξύ επιχείρησης και επιστήμης ήταν αυτό που διέγειρε το ενδιαφέρον μου για τη σύνδεση των δύο κόσμων. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα της «Flores en la Mesa» (άνθη στο τραπέζι), μια επιχείρηση που εισάγει νέα βοτανικά προϊόντα στην αγροτική αγορά. Το κατεξοχήν προϊόν της επιχείρησής μου είναι εδώδιμα κρυσταλλωμένα άνθη, μικρές και ωραίες φυσικές καραμέλες για «υψηλή κουζίνα». Αυτή η επιχείρηση θα μπορούσε να ενταχθεί στον τομέα αγροτικών διατροφικών προϊόντων για γευσιγνώστες. Ωστόσο, συνεργαζόμαστε, επίσης, με ερευνητικά κέντρα για ανάπτυξη της παραγωγής και το μάρκετινγκ αυτών των προϊόντων, και μελετάμε τις ωφέλιμες ιδιότητες και τις γευστικές διαφορές των εδώδιμων ανθών.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Οικονομικά προβλήματα: Η επένδυση των αποταμιεύσεών σου σε ένα επιχειρηματικό εγχείρημα έχει ρίσκο, ιδιαίτερα αν, όπως ισχύει στη δική μου περίπτωση, είσαι αρχηγός οικογένειας.

Οικογενειακά προβλήματα: Η μητρότητα, προφανώς, δε συνιστά πρόβλημα. Είναι, όμως, μεγάλη πρόκληση, τουλάχιστον για ‘μένα, και ιδιαίτερα με έναν γιο δύο χρονών.

Προσωπικά προβλήματα: Το να είμαι μητέρα και, παράλληλα, επιχειρηματίας, να μην έχω χρόνο για τον εαυτό μου και να πρέπει να εγκαταλείψω τα ενδιαφέροντά μου, όπως τη ζωγραφική, το διάβασμα, τη βόλτα με τους φίλους μου και τον αθλητισμό.

Παράγοντες επιτυχίας: Προσωπικά, αυτό που με κάνει να ξυπνάω με αρκετή δύναμη κάθε πρωί είναι η οικογένειά μου. Πιστεύω, επίσης, ότι η εκπαίδευσή μου και η επαγγελματική μου κατάρτιση ήταν καθοριστικά, ώστε να φθάσω στο σημείο που είμαι σήμερα. Το ίδιο ισχύει για την προσωπικότητά και τον χαρακτήρα μου, αφού βασίζομαι πολύ στον εαυτό μου για ό,τι κάνω. Το εγχείρημά μου είναι αποτέλεσμα όλων όσων έχω μάθει και όλων εκείνων που συνέβαλαν σ’ αυτό. Είμαι υπερήφανη που μπορώ να υπολογίζω σε πολλούς ανθρώπους που πίστεψαν στο εγχείρημά μου και συνεισέφεραν από πολλές απόψεις. Όταν ξεκινάς μια επιχείρηση είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τους φίλους σου από τους συνεργάτες σου, επειδή εύκολα μπορεί να υπάρξει σύγχυση των διαχωριστικών γραμμών. Στο ξεκίνημα της επιχείρησης, ουσιαστικοί παράγοντες ήταν, επίσης, η αυθεντικότητά μου, όπως και το γεγονός ότι ακολουθούσα τη διαίσθησή μου και μάθαινα από τα λάθη μου.

Πηγές έμπνευσης: Ο πατέρας μου και ο επιβλέπων καθηγητής στο διδακτορικό μου έχουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, μερίδιο στις αξίες που με συνοδεύουν σε ό,τι κάνω. Επίσης, η επιχείρηση θεμελιώθηκε στο πάθος μου για τα λουλούδια και τη γαστρονομία.

 

Ατομικές δεξιότητες

Ικανότητες: Αξιοποιώ όλες τις γνώσεις που αποκτώ στην καθημερινή μου ζωή, έτσι μπορώ να οργανώνω και να σχεδιάζω δραστηριότητες εύκολα. Μου αρέσει, όντως, να συνεργάζομαι με άλλους και, κατά κανόνα, δεν έχω πρόβλημα να συντονίζω και να παρέχω κίνητρα στο προσωπικό. Όταν πρέπει να πάρω μια απόφαση, το κάνω άμεσα, και, όταν έρθω αντιμέτωπη με κάποιο πρόβλημα, αναζητώ γρήγορα λύσεις. Θεωρώ ότι η προσωπική εξέλιξη μέσω της εργασίας είναι ουσιαστική, επειδή σε βοηθάει να γίνεις δεκτική σε νέες ιδέες και να ωριμάσεις. Προκειμένου να έχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα στη δουλειά μου, πάντα θέτω ρεαλιστικούς στόχους, ώστε να μπορώ να τους πραγματοποιήσω.

Ατομικά Χαρακτηριστικά; Θεωρώ ότι είμαι πολύ ενεργητική: δε μου αρέσει η ακινησία, πρέπει πάντα κάτι να κάνω. Είμαι, επίσης, πολύ θετική επικοινωνιακά και μου αρέσει η αλληλεπίδραση με τους άλλους. Δε θεωρώ τον εαυτό μου συντηρητικό άτομο. Αντίθετα, μου αρέσουν οι προκλήσεις και η καινοτομία. Πάνω απ’ όλα, είμαι αισιόδοξη και, όταν θέλω κάτι, μπορώ να γίνω πολύ επίμονη. Πιστεύω σε ό,τι κάνω και είμαι σίγουρη ότι μπορώ να το πετύχω. Πιστεύω πολύ στο μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος που δε διστάζω να αναλάβω το ρίσκο ενός νέου εγχειρήματος. Στη δουλειά μου, είμαι πολύ οργανωτική και μου αρέσει να είμαι πρακτική και αποδοτική. Εν ολίγοις, θεωρώ ότι είμαι ανεξάρτητη γυναίκα που ξέρει τι πραγματικά θέλει.

 

Προτάσεις και συμβουλές

Ως γυναίκα επιχειρηματίας, η συμβουλή μου προς άλλες γυναίκες που αποφασίσουν να πάρουν το ρίσκο με ένα δικό τους εγχείρημα είναι να είναι σίγουρες για τον εαυτό τους (και, άρα, για το εγχείρημά τους). Το να βασίζεσαι στον εαυτό σου είναι πολύ σημαντικό: χωρίς αυτό το στοιχείο, δε θα μπορούσα να πετύχω αυτά που έχω σήμερα. Καταρχήν, πρέπει να πιστεύεις στο εγχείρημά σου και στο ότι θα πετύχει, επειδή, αν εσύ δεν πιστέψεις σ’ αυτό, τότε ποιος θα το κάνει; Πρέπει να υπερασπιστείς αυτό που έχεις κατά νου, ώστε να προχωρήσει και, παρά τα πολλά εμπόδια που θα προκύψουν, πρέπει να τα αντιμετωπίσεις και να τα υπερβείς. Για παράδειγμα, εάν αποφασίσεις να ξεκινήσεις μια νέα επιχείρηση και είσαι, όπως εγώ, αρχηγός οικογένειας, το πιο σημαντικό σε σχέση με την επένδυση χρημάτων είναι να αποφασίσεις το όριο των χρημάτων που θα επενδύσεις. Είναι η λύση που βρήκα εγώ, προκειμένου να θέσω τέλος στο δίλημμά μου, και είχε όντως αποτέλεσμα. Και αν είσαι μητέρα, δεν πρέπει να φοβάσαι. Πρέπει πάντα να σκέφτεσαι ότι η οικογένεια έχει προτεραιότητα, αλλά πρόκειται για δύο πράγματα που είναι συμβατά, παρόλο που στην αρχή μπορεί να φαίνεται δύσκολο. Επειδή έχω παιδί, αποφάσισα ότι, από τις 6 μμ και μετά, θα είμαι διαθέσιμη μόνο για την οικογένειά μου, η οποία είναι αυτό για το οποίο, ουσιαστικά, δουλεύεις. Κι αν έχω κάποια συνάντηση ή εκδήλωση που, για κανένα λόγο, δεν μπορώ να ακυρώσω, αποζημιώνω την οικογένειά μου, διαθέτοντας περισσότερο χρόνο κάποια άλλη ημέρα. Τα πάντα είναι εφικτά, αν θέσεις τις προτεραιότητές σου. Κάτι άλλο που πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι να θέσεις τους στόχους σου, παίρνοντας υπόψη ότι μπορούν να γίνουν ελαστικοί. Πρέπει να ξέρεις που κατευθύνεσαι, αλλά μπορείς να επιλέξεις διάφορους τρόπους, για να φθάσεις εκεί.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « CELIA SANCHEZ-RAMOS RODA PAULA ORTIZ »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας