EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Carla Nicolas Martinez

Έχει εργαστήρι που ασχολείται με τον σχεδιασμό παραδοσιακών εκδόσεων βιβλίων.

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Carla Nicolás Martínez

ΧΩΡΑ: ΙΣΠΑΝΙΑ

ΠΟΛΗ: Σαραγόσα

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ισπανική

ΣΠΟΥΔΕΣ: Ανώτερη Τεχνικός Τεχνικών Χαρακτικής και Εκτύπωσης

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Βιομηχανία, Υπηρεσίες, Πολιτισμός

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Μάνατζερ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣEl Calotipo

 

Επαγγελματική πορεία

Ξεκίνησα την επαγγελματική σταδιοδρομία μου στον τομέα μετάλλου, όπου ειδικευόμουν στη μικρό-συγκόλληση και τη συγκόλληση ελαφρών δομών. Στη συνέχεια, εργάστηκα, για έξι χρόνια, στο τμήμα παραγωγής μιας επιχείρησης τηλεπικοινωνιών μέσω οπτικών ινών, όπου ήμουν η μόνη γυναίκα εργαζόμενη. Μετά από λίγο καιρό, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου, με γνωστικό αντικείμενο, κυρίως, τις Γραφικές Τέχνες. Αποφοίτησα ως Ανώτερη Τεχνικός Τεχνικών Χαρακτικής και Εκτύπωσης (Superior Technical of Engraving and Imprinting Techniques ) από τη Σχολή Εικαστικών Τεχνών της Σαραγόσα και  ξεκίνησα περιοδεία στα καλύτερα κέντρα γραφικών τεχνών, εντός και εκτός εθνικής επικράτειας. Όλες οι δεξιότητες και εμπειρίες που απέκτησα εκείνη την περίοδο με ενθάρρυναν να προχωρήσω, τον Δεκέμβριο 2011, στο επιχειρηματικό μου εγχείρημα «El Calotipo Printing Studiο», που βρίσκεται στη γειτονιά του Σαν Πάμπλο, στη Σαραγόσα. Πρόκειται για ένα εργαστήρι που ασχολείται με την Τέχνη και τον Σχεδιασμό Βιβλίων και είναι αφιερωμένο στη δημιουργία χειροποίητων εκδόσεων, με στόχο την επαναφορά τεχνών που έχουν  σχεδόν χαθεί. Το εργαστήρι εφαρμόζει αρχαίες μεθόδους εκτύπωσης, με χρήση ψηφιακών σχεδίων και, έτσι, αποτελεί σημείο αναφοράς στη χώρα μας. Μέσα σε λίγους μήνες, απέκτησε διεθνείς συνδρομητές, γεγονός που μας έχει προσανατολίσει στη συνεργασία με το εξωτερικό, μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων και την από κοινού δημιουργία έργων με αντίστοιχα εργαστήρια γραφικών τεχνών στις ΗΠΑ. Θα ήθελα να προσθέσω ότι, με αφορμή αυτήν τη συνεργασία, στοχεύω, επίσης, στην αναβάθμιση και αναζωογόνηση της γειτονιάς του Σαν Πάμπλο, που είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Οικονομικά προβλήματα: Η ίδρυση μιας νέας επιχείρησης ή εργαστηρίου απαιτεί αρχική χρηματοδότηση, κάτι που, λόγω της οικονομικής κρίσης, αποδείχθηκε πολύ δύσκολο.

Προσωπικά προβλήματα: Το 2011, έπαθα δισκοπάθεια σε δύο σημεία στο άνω τμήμα της σπονδυλικής μου στήλης. Ήταν απόρροια των εργασιακών συνθηκών σε προηγούμενα επαγγέλματα που έκανα στον τουριστικό τομέα, της σωματικής κόπωσης που απαιτεί η δουλειά στο εργαστήρι χαρακτικής και του μακροχρόνιου άγχους, όταν ξεκίνησα το «El Calotipo». Η δισκοπάθεια έχει προκαλέσει προβλήματα στον κορμό μου.

Παράγοντες επιτυχίας: Αυτό που πρώτιστα συνετέλεσε στην υπέρβαση των επιχειρηματικών μου δυσκολιών ήταν η οικογένειά μου. Επιπλέον, συνέβαλαν η εκπαίδευση και κατάρτισή μου, η προσωπικότητά μου και οι επαγγελματικές σχέσεις που έχω δημιουργήσει.

Πηγές έμπνευσης: Αναμφίβολα, μεγάλη πηγή έμπνευσης ήταν η Silvia Pagliano, Αργεντινή χαράκτρια και μέντοράς μου. Επίσης, η διαμονή μου στις ΗΠΑ και όλος ο κύκλος γυναικών επιχειρηματιών και καλλιτεχνών γύρω μου ενθάρρυναν το ξεκίνημα της επιχείρησής μου.

 

Ατομικές δεξιότητες

Ικανότητες: Προσλαμβάνω εύκολα νέες ιδέες και αξιοποιώ νέες γνώσεις σε ό,τι κάνω. Προσαρμόζομαι εύκολα και γρήγορα σε όποιες αλλαγές μπορεί να υπάρξουν. Ακούω προσεκτικά τα προβλήματα των άλλων – στη δική μου περίπτωση, των δύο συνεργατών μου – και μπορώ να μοιραστώ και να μεταδώσω οποιαδήποτε πληροφορία. Μου αρέσει η συνεργασία και η ομαδική εργασία. Γι’ αυτό θεωρώ πολύ σημαντική την προσωπική εξέλιξη μέσω της εργασίας: σε βοηθά να αναπτυχθείς ως άνθρωπος. Όταν είναι αναγκαία η διαπραγμάτευση, επιθυμώ την ικανοποίηση των αιτημάτων όλων και, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, προσπαθώ να το λύσω το συντομότερο δυνατόν. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να θέτεις στόχους, προκειμένου να υλοποιήσεις προκαθορισμένες επιδιώξεις σου.

Ατομικά Χαρακτηριστικά: Θεωρώ ότι είμαι πολύ ενεργητική, επικοινωνιακά θετική και αισιόδοξη. Η φιλοδοξία μου, η ανάληψη κινδύνων, η επιμονή μου και, πάνω απ’ όλα, η αυτοπεποίθησή μου με βοήθησαν πολύ στην επιχείρησή μου. Μου αρέσει να καινοτομώ συνεχώς και είμαι πολύ ευρηματική. Παρά το ότι είμαι πολύ πρωτοποριακή και δεκτική σε νέες ιδέες, μου αρέσει η αυτοκριτική σε όσα κάνω. Επίσης, αν και, ως άνθρωπος, είμαι πολύ ανεξάρτητη, μπορώ και μου αρέσει να δουλεύω ως μέλος ομάδας.

 

Προτάσεις και συμβουλές

Η προσωπική μου συμβουλή σε όλες τις γυναίκες που σκέφτονται να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση είναι να έχουν επιμονή. Εάν θέλουν να υλοποιηθεί η ιδέα τους, πρέπει να αγωνιστούν γι’ αυτό και να μην ενδώσουν ποτέ. Η σταθερή δουλειά και η καθημερινή προσπάθεια, αργά ή γρήγορα, θα τις ανταμείψει και όλες οι θυσίες που έκαναν και τα χρήματα και ο χρόνος που επένδυσαν θα αποδώσουν. Είναι καλό να δέχεσαι τη βοήθεια και τις συμβουλές των ατόμων του άμεσου περιβάλλοντός σου. Εντούτοις, δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψεις απαισιόδοξες σκέψεις να σε αποθαρρύνουν και να σε κάνουν να παραιτηθείς. Αν δε ρισκάρεις, δε θα κερδίσεις, και, για να κερδίσεις, πρέπει να είσαι αισιόδοξη και να πιστεύεις στο αίσιο αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να παρασυρθείς από φόβους, ούτε δικούς σου ούτε των άλλων, αφού αποτελούν εμπόδια που πρέπει να αποφύγουμε, προκειμένου να προχωρήσουμε. Πρέπει πάντοτε να έχεις στο μυαλό ότι η επιτυχία της ιδέας σου απαιτεί οπωσδήποτε αγώνα. Προσωπικά, ούτε τα προβλήματα υγείας δεν κατάφεραν ποτέ να αναχαιτίσουν την ανάπτυξη του εργαστηρίου μου, επειδή πιστεύω σ’ αυτό και θεωρώ ότι, μαχόμενη, θα μπορέσω να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να διευρύνω το φάσμα, ώστε να επιτύχω.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TORRES Sylvie Pilar Andrade Sanchez »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας