EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Monica Oriol

Μεγάλη επιχειρηματίας, σύμφωνα με τη μαρτυρία της

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ Mónica Oriol

ΧΩΡΑ Ισπανία

ΠΟΛΗ Μαδρίτη

ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ Ισπανική

ΣΠΟΥΔΕΣ Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών και Επιχειρήσεων

ΤΟΜΕΑΣ Οικονομικά

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  Seguriber

 


Επαγγελματική πορεία

Είμαι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών και Επιχειρησιακών Σπουδών του Complutense University Μαδρίτης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (diploma) στην Οικονομική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης του London School of Economics. Είμαι Πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου Seguriber-Umano, που ιδρύθηκε το 1989 με σκοπό την παροχή υπηρεσιών ελέγχου, ασφάλειας και άλλων βοηθητικών υπηρεσιών στον τομέα ανθρώπινου δυναμικού και προηγμένων τεχνολογικών λύσεων. Απασχολώ περίπου 6000 άτομα. Κατέχω, επίσης, τη θέση του Πρόεδρου του Secot, ενός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συλλόγου ανώτερων επαγγελματικών στελεχών που παρέχουν υπηρεσίες έναρξης εργασιών και διάσωσης επιχειρήσεων, προσφέροντας την εμπειρία και τις γνώσεις τους.

Επιπλέον, είμαι Πρόεδρος της Business Circle, μιας οργάνωσης που ασχολείται με τη μελέτη, διάδοση και προαγωγή του ρόλου της επιχείρησης στα πλαίσια της οικονομίας ελεύθερης αγοράς. Είμαι, επίσης, ανεξάρτητη διευθύντρια της εταιρίας INDRA AND OHL.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Οικονομικά προβλήματα: Η αρχή είναι πάντα δύσκολη, επειδή έχεις πολλές καλές προθέσεις και ιδέες, αλλά περιορισμένο κεφάλαιο, για να τις υλοποιήσεις. Η πρόσληψη καλής ομάδας είναι δαπανηρή, και εμείς δεν είχαμε καθόλου οικονομικούς πόρους.

Οικογενειακά προβλήματα: Το γεγονός ότι πρέπει να αφαιρέσεις χρόνο από την οικογένειά σου και να διαθέσεις περισσότερες ώρες στο γραφείο αποτελεί πρόβλημα.

Προσωπικά προβλήματα: Δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου, μέχρι τη στιγμή που τα παιδιά μου έγιναν πιο ανεξάρτητα.

Κοινωνικά προβλήματα: Ο τομέας ασφάλειας ήταν πάντα ανδροκρατούμενος. Αυτό μου επέτρεψε να είμαι διαφορετική και οι άνθρωποι με άκουγαν με προσοχή.

Παράγοντες επιτυχίας: Πολύ σημαντική ήταν η στήριξη του συζύγου μου, που με ενθάρρυνε να γίνω επιχειρηματίας και πάντα μου συμπαραστάθηκε σε στιγμές αδυναμίας. Η μόρφωση που έλαβα ήταν ανοιχτή: απαιτητική και κοσμοπολίτικη. Αρκετά χρόνια εσωτερική σε σχολεία, είχα την ευκαιρία να μάθω να συμβιώνω με άλλους πολιτισμούς και περισσότερες από μία γλώσσες. Διέπομαι από ένα είδος πρόσχαρης και παράξενης επιμονής, που μου επιτρέπει να προχωρώ χωρίς να φθείρω τον εαυτό μου. Υπήρχε πάντα ένας «φύλακας άγγελος» δίπλα μου που με συμβούλευε, όταν δεν ήξερα πιο μονοπάτι να ακολουθήσω. Είχα πολλούς μέντορες. Η συνεργία με άλλους επιχειρηματίες με βοήθησε να αξιοποιήσω τις συμβουλές τους σε κάποια ζητήματα που ανέκυψαν. Φίλοι που πράγματι εκτιμώ ήταν πάντα, εποικοδομητικά και συναισθηματικά, στο πλευρό μου.

Πηγές έμπνευσης: Ήταν κυρίως οι εργοδότες μου, μερικοί φίλοι μου, ιδιαίτερα ένας συνεργάτης και τώρα φίλος, και τα άλλα μέλη ΔΣ Αραγονίας.

 

Ατομικές δεξιότητες

Ικανότητες: Προσωπική εξέλιξη μέσω εργασίας, ομαδική εργασία, ικανότητα σχεδιασμού και οργάνωσης, επίλυση προβλημάτων και ζήτηση της συμβουλής των άλλων.

Ατομικά Χαρακτηριστικά: Ενεργητική, επικοινωνιακά θετική, επίμονη, αισιόδοξη, εύπιστη, ευέλικτη, προσανατολισμένη σε ταχείς ρυθμούς, σίγουρη και οργανωτική.

 

Προτάσεις και συμβουλές

Εφαρμόζω πολλές παροιμίες/ρήσεις σε καταστάσεις της καθημερινής ζωής μου. Εκείνη που μου αρέσει περισσότερο είναι του William George Ward: «Ο απαισιόδοξος διαμαρτύρεται για τον άνεμο, ο αισιόδοξος περιμένει να αλλάξει και ο ρεαλιστής ρυθμίζει τα πανιά».

Όλοι οι άνθρωποι που πέρασαν από τη ζωή μου ή που συμπορεύτηκαν, μερικές φορές, μαζί μου επαγγελματικά έχουν συνεισφέρει κάτι. Εξάλλου, κατάγομαι από οικογένεια βιομηχάνων στην οποία η ανάληψη κινδύνων και η έναρξη νέων εγχειρημάτων ήταν σταθερή παράμετρος.

Σε εκείνες τις γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν νέα επιχείρηση, θα έλεγα ότι πρέπει να αγωνιστούν, προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους τους, να είναι σταθερές, να δημιουργούν σχέσεις με άλλους επαγγελματίες και να παρακολουθούν σεμινάρια, συνέδρια, εργαστήρια. Στην εποχή μας, η δικτύωση και η συνεργασία είναι πολύ σημαντικά. Πρέπει να συνταιριάζουν με άνδρες: πρέπει να περικλείουν, όχι να αποκλείουν.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη μετατροπή μιας ιδέας σε παιχνίδι. Και ένας επιχειρηματίας κάνει ακριβώς αυτό. Μετά, η μετατροπή του παιχνιδιού σε εταιρία, από μικρή οργάνωση, η αναζήτηση λύσεων ανάπτυξης, η διαχείριση του σύνθετου κόσμου ανθρώπων: να διερευνήσει πώς όλα αυτά συσχετίζονται.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζεις τον τρόπο να θέτεις τα όρια αποσύνδεσης. Η δημιουργία μιας εταιρίας είναι κάτι που σε απορροφά και μερικές φορές σε απομονώνει από τον κόσμο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ESTHER MILLAN Mª Teresa Perales Fernández »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας