EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Laura Abasolo

Χωρίς συμβουλές... μόνο διορατικότητα και αναφορά

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ Laura Abasolo

ΧΩΡΑ Ισπανία

ΠΟΛΗ: Μαδρίτη

ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ Ισπανική

ΣΠΟΥΔΕΣ Οικονομικές Επιστήμες

ΤΟΜΕΑΣ Τραπεζικά και Οικονομικά

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διευθύντρια Σχεδιασμού, Προϋπολογισμού και Ελέγχου Διαχείρισης στην Telefonica

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: Telefónica

 

Επαγγελματική πορεία

Μπήκα στην αγορά εργασίας αμέσως μόλις τελείωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές. Το 1996, έγινα μέλος της ομάδας της Τράπεζας Επενδύσεων Goldman Sachs στο Λονδίνο, όπου συμμετείχα σε αρκετές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, από την εισαγωγή εταιριών στο Χρηματιστήριο έως προγράμματα συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Το τέλος του 1999 ήταν σημείο καμπής στην καριέρα μου. Ξεκίνησα ένα νέο και ενδιαφέρον εγχείρημα: Terra Networks, θυγατρική της Grupo Telefónica, όπου ανέλαβα υπεύθυνη του τομέα Ελέγχου Διαχείρισης.

Μετά τη συγχώνευση της Terra με τη Grupo Telefónica το 2005, τέθηκα υπεύθυνη του ίδιου τομέα ολόκληρης της Grupo Telefonica. Αυτό ήταν άλμα σε μια άλλη «διάσταση», λόγω του μεγέθους, της ποικιλομορφίας και των συναλλαγών. Η ενσωμάτωση της εταιρίας στη Grupo Telefonica, η αναδιάρθρωση των ομάδων, καθώς και της ίδιας της εταιρίας ήταν τεράστια πρόκληση.

Δύο χρόνια αργότερα, η προαγωγή μου στη θέση Διευθύντριας Σχεδιασμού, Προϋπολογισμού και Ελέγχου Διαχείρισης στην Telefonica – θέση που κατέχω έως σήμερα, αναφερόμενη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο – σήμαινε αύξηση των καθηκόντων μου. Μετά την πάροδο αρκετών χρόνων, η πρόκληση είναι πλέον ο τομέας αυτός καθαυτός: η ψηφιοποίηση και η ανάγκη διατήρησης επαφής, που γίνεται όλο και πιο σημαντική σε καθημερινή βάση, καθώς και η ίδια η εταιρία.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Αν και ακούγεται λίγο ουτοπικό, δε χρειάστηκε να υπερβώ σοβαρά προβλήματα, ώστε να φθάσω στο σημείο που είμαι σήμερα. Έπρεπε να εργαστώ σκληρά και να εγκαταλείψω ορισμένες δραστηριότητες αναψυχής, αλλά οι συνθήκες εργασίας μου ποτέ δεν ήταν ήπιες. Βρισκόμουν στο κατάλληλο μέρος και δε φοβόμουν να αντιμετωπίσω νέες προκλήσεις. Προσαρμοζόμουν καλά όχι μόνο με τους προϊσταμένους μου, αλλά και με τους συναδέλφους μου και την ομάδα μου. Η διαφάνειά μου και η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης τους έκαναν να θέλουν να συνεργαστούν μαζί μου. Μερικές φορές, το σημαντικό δεν είναι να σε υποστηρίζουν οι άλλοι, αλλά να μη σε αμφισβητούν. Προσπαθούσα να επιλύω τα προβλήματα, χωρίς να τα μεταθέτω σε άλλους, και να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.

Οικονομικά προβλήματα: Δεν υπήρξαν. Η οικογένειά μου είχε τους πόρους, για να μου παράσχει καλή μόρφωση.

Οικογενειακά προβλήματα: Η οικογένειά μου δε μου έθεσε περιορισμούς και ο οργανισμός όπου, ως επί το πλείστον, εξελίχθηκα επαγγελματικά στήριζε τις προσωπικές μου αποφάσεις. Μου έδωσαν προαγωγή δύο φορές, ενώ ήμουν έγκυος. Επίσης, το γεγονός ότι έχω μεγάλη οικογένεια σπάνια εκλήφθηκε ως αρνητικός παράγοντας για τη δουλειά μου και πάντα είχα τη δυνατότητα ελαστικότητας, όποτε τη χρειαζόμουν. Μέχρι σήμερα, η οικογένεια δεν έχει αποτελέσει εμπόδιο, αλλά, εάν, στο μέλλον, μου γίνει πρόταση εργασίας που θα απαιτούσε μεγάλη κινητικότητα και πολλά ταξίδια, θα πρέπει μάλλον να την απορρίψω. Τα παιδιά μου είναι στην ηλικία που χρειάζεται να βρίσκονται κοντά στη μητέρα τους. Σε μερικά χρόνια, ίσως, θα μπορούσα να τη σκεφθώ.

Προσωπικά προβλήματα: Μάλλον είμαι πολύ ευαίσθητη, αν και δε φαίνεται. Κρατάω όλη την πίεση μέσα μου, με αρνητικές επιπτώσεις στο στομάχι μου. Όταν τα ζητήματα που προκύπτουν βγαίνουν εκτός του πλαισίου μου δραστηριότητας και εμπλέκονται με πολιτικά θέματα, αγχώνομαι και υποφέρω κατά τη διαδικασία διεκπεραίωσης. Προσπαθώ, όμως, να μην το δείχνω, αν και μεταδίδω την ανησυχία μου στους πιο στενούς μου συνεργάτες.

Κοινωνικά προβλήματα: Δεν έχω νιώσει να υπόκειμαι σε κοινωνικές διακρίσεις. Έχω αποφασίσει να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και συνεπής με τον τρόπο που δουλεύω και σχετίζομαι με τους άλλους, προφανώς προσαρμοζόμενη στις αλλαγές του περιβάλλοντος, αλλά διατηρώντας τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά μου. Δε μου αρέσει ο θρίαμβος, όταν έχω ήδη αποκηρύξει πάρα πολλά πράγματα.

Ατομικές δεξιότητες


Ικανότητες: Προσαρμόζομαι εύκολα στις αλλαγές και ακούω προσεκτικά τα προβλήματα των άλλων. Μου αρέσει η συνεργασία και αποφεύγω τις συγκρούσεις. Μετά από κάποια διαπραγμάτευση, μου αρέσει η ικανοποίηση των αιτημάτων όλων. Συντονίζω και παρέχω κίνητρα στο προσωπικό και τα άτομα του στενού μου περιβάλλοντος. Μου αρέσει, επίσης, η ομαδική εργασία. Επιλύω τα προβλήματα και βρίσκω λύσεις. Τέλος, έχω τη σύνεση να ζητάω τη συμβουλή των άλλων.

Ατομικά Χαρακτηριστικά: Θεωρώ ότι είμαι πολύ ενεργητική και επίμονη. Έχω αυτοπεποίθηση και πρακτικότητα. Πιστεύω, επίσης, ότι είμαι αρκετά ευέλικτη, σίγουρη και δεκτική σε νέες ιδέες.

 

Προτάσεις και συμβουλές

ΤΥΧΕΡΗ ΦΡΑΣΗ Οποιαδήποτε λαϊκή ρήση που υποδηλώνει ορθή λογική.

Πρέπει να δουλεύεις σκληρά, αλλά χωρίς να περιορίζεις το φάσμα όσων κάνεις. Οφείλεις να κάνεις τα πράγματα να προχωρήσουν, να συνεισφέρεις, να αφήσεις το στίγμα σου, να έχεις αντίκτυπο. Ειλικρινά, είναι το βασικότερο στοιχείο της προσωπικότητάς σου στο οποίο πρέπει να πιστεύεις, ιδιαίτερα εάν ξεκινήσεις μια επιχείρηση ή κάποιο πρόγραμμα με συνεταίρους. Η επιτυχία πρέπει να μοιράζεται, ώστε να αισθάνονται ότι τους αφορά και να παραμένουν ενωμένοι. Δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου.

Επιπλέον, πρέπει να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα σωστά, όχι τέλεια, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μη φοβάσαι τα λάθη, να δίνεις τη γνώμη σου και να αναλαμβάνεις ρίσκα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « CARLA ANTONELLI PILAR FITENI MERA »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας