EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

ANTONIA AVALOS TORRES

Αυτοπροσδιορίζεται ως «επιζήσασα» βίας λόγω φύλου.

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: ANTONIA AVALOS TORRES

ΧΩΡΑ: ΙΣΠΑΝΙΑ

ΠΟΛΗ: Σεβίλλη

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: Μεξικανική

ΣΠΟΥΔΕΣ: Πτυχίο Πανεπιστημίου

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Τρίτος Τομέας

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πρόεδρος

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣMujeres Supervivientes

 

Επαγγελματική πορεία

Ονομάζομαι Antonia Maliche. Είμαι Μεξικανή, ιστορικός, θύμα βίας λόγω φύλου και μητέρα δύο παιδιών. Αναγκάστηκα να φύγω από τη χώρα μου, να μεταναστεύσω στην Ισπανία και να πολεμήσω για την αξιοπρέπειά μου, προσπαθώντας να διαφύγω από τις κακομεταχειρίσεις του πρώην συντρόφου μου. «Ήθελα να εκπληρώσω το όνειρο να ακολουθήσω την αγάπη ενός άνδρα, που θα με προστάτευε, θα με αγαπούσε, και αυτό που πήρα ήταν η χειρότερη προδοσία που μπορεί κάποιος να φανταστεί».
Πρέπει να ομολογήσω ότι ξέρω να επιβιώνω και ότι έχω υπερβεί όλους τους φόβους μου. Βάσει της δικής μου εμπειρίας, βοηθάω άλλες γυναίκες θύματα κακοποίησης να προχωρήσουν, χάριν της θεραπείας που παρέχουμε στο ίδρυμα, Anna Bella Foundation, όπου με δέχθηκαν, όταν έφθασα στην Ισπανία, και του οποίου σήμερα είμαι μέλος. «Η μέθοδός μας είναι να κρατάμε συντροφιά στις γυναίκες και να μην τις αφήνουμε μόνες. Είναι ο μόνος τρόπος να αναρρώσουν, να βρουν τη δύναμη να κάνουν καταγγελία και να ξεκινήσουν μια νέα, διαφορετική ζωή».

Μαζί με άλλους επαγγελματίες, αναπτύξαμε μια νέα μεθοδολογία που παρέχει μια άλλη οπτική ενάντια στη βία λόγω φύλου: τη μετατόπιση από την κατηγορία του «θύματος» σε εκείνη της «επιζήσασας» και την αποφυγή της διπλής θυματοποίησης των γυναικών μέσω θετικών μαρτυριών.

Διαφωνώ με τις περικοπές των κονδυλίων ενάντια στη βία λόγω φύλου, επειδή κάτι τέτοιο εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών γυναικών.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Έζησα μόνη από πολύ μικρή και μου έλειπε η στήριξη, η προστασία, η φροντίδα, η ζεστασιά και η αίσθηση του ανήκειν που μου είχαν προσφέρει οι γονείς μου. Για να σπουδάσω στο πανεπιστήμιο, έπρεπε να δουλέψω σκληρά, σε χαμηλόμισθα επαγγέλματα, χωρίς συμβάσεις εργασίας και κοινωνική ασφάλιση. Εκείνη την εποχή, ήμουν κάπως εσωστρεφής και ανασφαλής.

Στην Ισπανία, λόγω του ότι ήμουν μη Ευρωπαία αλλοδαπή, της ηλικίας μου και της καταγωγής μου από τη Λατινική Αμερική, δεν κατάφερα να κάνω αίτηση για υποτροφία ή επιχορήγηση, έτσι ώστε να συνεχίσω τις σπουδές μου σε επίπεδο διδακτορικού διπλώματος.

Η προσωπική μου εμπειρία, ως γυναίκα επιζήσασα βίας λόγω φύλου, μου έδωσε δύναμη, επιμονή, ευαισθησία και θάρρος να αναπτύξω ένα νέο όραμα, ώστε να προσφέρω βοήθεια σε άλλες γυναίκες θύματα αυτού του είδους βίας· ένα όραμα που έγινε μεθοδολογία και πρότυπο παρέμβασης. Σήμερα, φοιτητές ισπανικών και ξένων πανεπιστημίων κάνουν την πρακτική τους μαζί μας και μαθαίνουν τη μεθοδολογία μας. Η καθημερινή εργασία βασίζεται στον σεβασμό, τη συνεργία, την εγγύτητα και την εμπιστοσύνη με τα οποία αρχίζουμε να τις προσεγγίζουμε και να οικοδομούμε μαζί το δικό τους προσωπικό μονοπάτι.

Συνιστά ιδιαίτερη χαρά για ‘μένα που συμβάλω στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότητας και βλέπω πόσες γυναίκες θύματα κακοποίησης αρχίζουν να γίνονται πρωταγωνιστές της δικής τους ζωής και να ζουν μακριά από κακομεταχειρίσεις και ανισότητες.

 

Ατομικές δεξιότητες


Όσον αφορά τις ικανότητές μου,

 •  Μαθαίνω και αξιοποιώ έμπρακτα νέες γνώσεις στην εργασία μου.
 •  Οργανώνω εύκολα δραστηριότητες.
 •  Μου αρέσει να θέτω τους δικούς μου στόχους και να τους επιτυγχάνω.
 •  Προσαρμόζομαι εύκολα στις αλλαγές.
 •  Γνωρίζω και χρησιμοποιώ τις απαιτούμενες τεχνικές για επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.
 •  Επιλύω τα προβλήματα και βρίσκω λύσεις.
 •  Δεν έχω δυσκολία να μοιράζομαι και να μεταδίδω πληροφορίες.
 •  Ακούω προσεκτικά τα προβλήματα των άλλων.
 •  Μου αρέσει η συνεργασία.
 •  Με ενδιαφέρει η προσωπική μου εξέλιξη μέσω της εργασίας μου.
 •  Αποφεύγω τις συγκρούσεις.
 •  Μου αρέσει η διαπραγμάτευση και η ικανοποίηση των αιτημάτων όλων.
 •  Μου αρέσει η ομαδική εργασία.
 •  Παίρνω εύκολα αποφάσεις, αν και δε διστάζω να ζητήσω τη συμβουλή των άλλων και να την αξιοποιήσω, όπως και την πείρα τους.

Όσον αφορά τα ατομικά μου χαρακτηριστικά, είμαι φιλόδοξη, ενεργητική, πρωτοποριακή, δεκτική στην κριτική σκέψη, συνεργατική, κάπως παθητική επικοινωνιακά, επίμονη, αισιόδοξη, καινοτόμος και εύπιστη. Θεωρώ τον εαυτό μου και πρακτικό και θεωρητικό άτομο. Είμαι, επίσης, ευέλικτη, χαλαρή, δεκτική σε νέες ιδέες, σίγουρη, υπομονετική, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, οργανωτική, δημοκρατική, τολμηρή και λογική, ευρηματική και μεθοδική.

 

Προτάσεις και συμβουλές


Τυχερή φράση: «Στηρίξτε τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότητας», «Μια γυναίκα είναι όλες οι γυναίκες», «Όταν φοβήθηκα ότι θα χαθώ, άρχισα να βρίσκω τον εαυτό μου».

Μετατρέπουμε την εμπειρία μας σε μια μεθοδολογία προσοχής που βασίζεται στον σεβασμό, την ισότητα, την εγγύτητα, την εμπιστοσύνη, τη συναίσθηση και την εμπιστευτικότητα μεταξύ γυναικών, αποκλείει τις αξιολογήσεις και αποφεύγει την αναπαραγωγή αυταρχικού τύπου σχέσεων. Αυτή η μεθοδολογία είναι απόρροια του γεγονότος ότι υπήρξαμε θύματα βίας, πράγμα που μας επιτρέπει να μπαίνουμε στη θέση της κάθε γυναίκας. Μέσω της δημιουργίας δεσμών μεταξύ των γυναικών, προκειμένου να ξανακτίσουν τη ζωή τους και να ανακτήσουν τα όνειρα και τις ελπίδες τους, μπορούμε να φανταστούμε και να πιστέψουμε στην ύπαρξη μιας άλλης ζωής μετά τη βία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Petra Jebens-Zirkel María Helena de Felipe Lehtonen »
 • Default
 • Title
 • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας