EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Petra Jebens-Zirkel

Είναι αρχιτέκτονας και ασχολείται με τον Βιοκλιματικό Σχεδιασμό.

Σχετικά με μένα


Όνομα και επώνυμο: Petra Jebens-Zirkel

Χώρα: ΙΣΠΑΝΙΑ

Πόλη: Huesca

Υπηκοότητα: ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ

Σπουδές: ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Επαγγελματικός τομέας: ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Θέση εργασίας: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ SPANISH INSTITUTE OF BAUBIOLOGIE

Οργανισμός: Jebens Architecture

 

 

Επαγγελματική πορεία

Ονομάζομαι Petra Jebens-Zirkel. Γεννήθηκα το 1952 στη νότια Γερμανία. Την περίοδο 1971-1977, σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Βερολίνου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, έκανα ταξίδια στην Ευρώπη, την ΕΣΣΔ και την Τουρκία.

Εργάσθηκα σε πολλές μελέτες αρχιτεκτονικής στο Βερολίνο και αυτό-εκπαιδεύτηκα στον Βιοκλιματικό Σχεδιασμό Κτιρίων. Το 1983, ταξίδεψα στο Νεπάλ και την Ινδία, όπου έμεινα πάνω από ένα χρόνο. Το 1987, έφθασα στην Ισπανία και έχτισα το δικό μου βιοκλιματικό σπίτι με βάση τις αρχές του Βιοκλιματικού Σχεδιασμού. Από το 1992, εργάζομαι μόνη μου σε έργα αποκατάστασης κτιρίων και ανέγερσης νέων κτιρίων: σπίτια και διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες και δημόσια έργα.

Το 1994, πέρασα τις εξετάσεις και τελείωσα την πρακτική μου στο Institute of Bioconstruction of Nuebeuern (IBN), όπου πήρα το πτυχίο μου στην «Baubiologe» (Βιολογία Κτιρίων), το οποίο μου παρείχε αναγνώριση ειδίκευσης στον Βιοκλιματικό Σχεδιασμό. Την περίοδο 1996-1997, έκανα αρκετά ταξίδια στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, προκειμένου να συνεχίσω τις σπουδές μου στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Είμαι διευθύντρια έργων. Έχω επιβλέψει περισσότερα από 180 έργα, από αποκατάσταση κτιρίων έως κατασκευή νέων κτιρίων, ενενήντα πέντε από τα οποία είναι δομημένα βάσει των αρχών του Βιοκλιματικού Σχεδιασμού. Από το 1999, πραγματοποιώ μόνο έργα Βιοκλιματικού Σχεδιασμού. Είμαι Διευθύντρια Προγράμματος Σπουδών και Επιβλέπουσα Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών (Master) στον τομέα Βιοκλιματικού Σχεδιασμού του University of Lérida. Συνεργάζομαι, επίσης, με τα Πανεπιστήμια της Σαραγόσα και της Μαδρίτης, ως επιβλέπουσα μεταπτυχιακών τίτλων (Master).

Την περίοδο 2003-2009, εκπόνησα μελέτη για το Πρόγραμμα και την Υλοποίηση των Κεντρικών Γραφείων του Centre of I+D+I of energetic efficiency (Circe) [Κέντρο I+D+I ενεργητικής απόδοσης] του Πανεπιστημίου της Σαραγόσα, ένα δημόσιο έργο Βιοκλιματικού Σχεδιασμού που αποτελεί εθνικό και ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς.

Από το 2009, είμαι Πρόεδρος του Ισπανικού Institute Formation of Baubiologie.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Στην αρχή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μου, είχα διάφορα προβλήματα, πέραν των ελάχιστων οικονομικών πόρων που διέθετα, ώστε να μπορέσω να συνεχίσω την εξέλιξή μου. Στο πανεπιστήμιο, αντιμετώπισα κοινωνικές διακρίσεις από κάποιους καθηγητές, αφού οι γυναίκες που σπούδαζαν σε τεχνικούς τομείς αποτελούσαν μειονότητα. Στην Ισπανία, τον πρώτο καιρό, πριν από 23 χρόνια, ήταν δύσκολο να γίνω αποδεκτή από τις κατασκευαστικές εταιρίες, λόγω του ότι ήμουν αλλοδαπή και αφιερωμένη στον βιοκλιματικό σχεδιασμό.

Αυτό που κυρίως με βοήθησε ήταν ότι βασίστηκα πολύ στην ψυχική μου δύναμη, είχα καλό κάρμα και ήμουν πολύ τυχερή.

 

Ατομικές δεξιότητες

Θα έλεγα ότι οι ικανότητές μου είναι:

 Με ενδιαφέρει η προσωπική μου εξέλιξη μέσω της εργασίας.

 Αποφεύγω τις συγκρούσεις.

 Μου αρέσει η διαπραγμάτευση και η ικανοποίηση των αιτημάτων όλων.

 Μου αρέσει η ομαδική εργασία.

 Οργανώνω εύκολα δραστηριότητες.

 Μου αρέσει να θέτω δικούς μου στόχους και να τους επιτυγχάνω.

Τα χαρακτηριστικά που με διακρίνουν είναι ότι είμαι πολύ δεκτική στην κριτική σκέψη, επίμονη, αισιόδοξη, σίγουρη, δημοκρατική, οργανωτική, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ευρηματική, ανυπόμονη, αναλυτικής κρίσης, θαρραλέα, δεκτική σε νέες ιδέες, χαλαρή, ευέλικτη, θεωρητική, δύσπιστη, καινοτόμος, συνεργατική, επικοινωνιακά παθητική, συντηρητική, ενεργητική και φιλόδοξη.

Άντλησα έμπνευση από άλλους ανθρώπους, όπως οι αρχιτέκτονες του Imre Makovech, Antonio Gaudí και César Manrique.

 

Προτάσεις και συμβουλές

Τυχερή φράση: Ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Η συμβουλή μου προς άλλες γυναίκες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους, είναι ότι πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και την ψυχική τους δύναμη. Εάν έχουν ξεκάθαρη αίσθηση του τι θέλουν, πρέπει να κάνουν την προσπάθεια να εκπληρώσουν την επιθυμία τους χωρίς φόβο. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος αυτοπραγμάτωσης που ικανοποιεί την ψυχή.

Μια γυναίκα που επιθυμεί να ξεκινήσει δική της επιχείρηση πρέπει να γίνει ψυχικά δυνατή, να έχει το θάρρος να υπερβεί όλα τα προβλήματα, να είναι συνεπής και να «μάχεται» για κάτι που αξίζει.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Mª Teresa Perales Fernández ANTONIA AVALOS TORRES »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας