EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

MARINA MARTINEZ

Ίδρυσε συνεταιρισμό επαγγελματιών καθαριότητας, κύριο μέλημα του οποίου είναι τα πρόσωπα.

Σχετικά με μένα


Όνομα και επώνυμο: MARINA MARTÍNEZ

Χώρα: ΙΣΠΑΝΙΑ

Πόλη: Σαραγόσα

Υπηκοότητα: ΙΣΠΑΝΙΚΗ

Σπουδές: ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επαγγελματικός τομέας: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Θέση εργασίας: ΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

ΟργανισμόςTiebel Cooperative,

 

Επαγγελματική πορεία

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στην πόλη όπου γεννήθηκα, την Ayora. Το 1968, πήρα κάποιο επίδομα που μου έδωσε τη δυνατότητα να τις συνεχίσω στο Laboral του Πανεπιστημίου της Σαραγόσα, όπου, αργότερα, τις ολοκλήρωσα στον τομέα Κοινωνικής Μέριμνας.
Την περίοδο 1971-1981, εργάσθηκα ως υπάλληλος σε εταιρίες στη Σαραγόσα και, όταν μετακόμισα στη Βαλένθια, ως επαγγελματίας στον τομέα καθαριότητας νοσοκομείων.
Το 1979, γεννήθηκε ο πρώτος μου γιός, Jorge. Σκοτώθηκε, το 1981, σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Σαραγόσα. Εκείνη τη χρονιά, μετακομίσαμε με τον σύντροφό μου σε μια πόλη στη Σαραγόσα, την Azuara, όπου ξεκινήσαμε μια περίοδο αγροτικής ζωής. Χτίσαμε το σπίτι μας, φτιάξαμε λαχανόκηπο για δική μας χρήση και φυτέψαμε αμυγδαλιές. Εκεί γεννήθηκαν οι άλλοι δύο γιοί μου. Όλη αυτή την περίοδο και έως το 1993, συνδύαζα την ανατροφή των παιδιών μου με τη βοήθεια προς τον σύντροφό μου στις αγροτικές εργασίες και όλα τα είδη σποραδικών επαγγελμάτων.

Αργότερα, δημιούργησα, με τέσσερα ακόμα άτομα, τον συνεταιρισμό Tiebel. Ήταν μια Κοινωνική Επιχείρηση που ανέπτυσσε δραστηριότητα στον τομέα αγροτικών υπηρεσιών. Ήταν δύσκολα εκείνα τα χρόνια. Όμως, το 1996, ο Tiebel επέκτεινε τη δραστηριότητα του στη Σαραγόσα. Η εταιρία ασχολείται με την οργάνωση της παροχής υπηρεσιών καθαριότητας από «μη κερδοσκοπικές» οντότητες. Το 2003, κάναμε τον Πρώτο Στρατηγικό Σχεδιασμό και ο Tiebel μετατράπηκε σε συνεταιρισμό κοινωνικής πρωτοβουλίας, με κύριο στόχο τη δημιουργία αξιοπρεπών χώρων εργασίας για τις γυναίκες επαγγελματίες στον τομέα της καθαριότητας. Σήμερα, ο συνεταιρισμός έχει 60 άτομα, από τα οποία το 98% είναι γυναίκες.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Τα προσωπικά μου προβλήματα με ανάγκασαν να εγκαταλείψω το όραμα της διαμαρτυρίας και «την έκκληση προς τους άλλους να κάνουν το ίδιο» στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο. Στράφηκα προς τη δημιουργία και την ανάπτυξη ενός βιώσιμου οικονομικού και κοινωνικού έργου. Προσπάθησα να μάθω να ζω σε απόλυτη συνάφεια με τα προβλήματά μου και την αναζήτηση λύσεων που μπορούν να ικανοποιήσουν όλους όσους εργάζονται για τον οργανισμό: πελάτες, εργαζόμενους, εταίρους, το περιβάλλον.

Το γεγονός ότι είμαι γυναίκα υπήρξε αιτία κοινωνικών διακρίσεων. Στις αρχές της δεκαετίας 1980, απορρίφθηκα από τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για τη θέση του δικαστικού επιμελητή στο δημαρχείο και, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο, στις διάφορες συνεντεύξεις, έκρινε ότι είχα τα απαιτούμενα προσόντα, θεώρησε, εντούτοις, ότι η θέση αυτή δεν ήταν κατάλληλη για μια γυναίκα. Επέμεινα, όμως, και τελικά προσελήφθηκα ως αναπληρώτρια του τακτικού υπαλλήλου, όταν απουσίαζε με άδεια λόγω ασθένειας ή διακοπών. Η εργασία μου απέδειξε ότι μια γυναίκα μπορεί να αποδώσει ίσα με έναν άνδρα.

Οι παράγοντες της επιτυχίας μου ήταν η εκπαίδευσή μου, η πορεία μου, ο χαρακτήρας μου και η προσωπικότητά μου. Πρέπει να πω ότι συνετέλεσαν, επίσης, οι προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις μου.

Άντλησα έμπνευση από έναν άλλον συνεταιρισμό στη Βαλένθια, πολύ μεγαλύτερο από τον δικό μας, ο οποίος υπήρξε το πρότυπο για τον Tiebel και με τον οποίο έχουμε κοινές αξίες και τρόπο παροχής υπηρεσιών. Με βοήθησε να ξεκινήσω την εταιρία μου. Θαυμάζω πολύ και είμαι φίλη με τον διευθυντή του.

 

 

Ατομικές δεξιότητες

Όσον αφορά τις ικανότητές μου, μαθαίνω και αξιοποιώ έμπρακτα νέες γνώσεις στην εργασία μου. Προσαρμόζομαι εύκολα στις αλλαγές. Μοιράζομαι και μεταδίδω εύκολα πληροφορίες. Ακούω προσεκτικά τα προβλήματα των άλλων. Μου αρέσει η συνεργασία. Με ενδιαφέρει η προσωπική μου εξέλιξη μέσω της εργασίας μου. Αποφεύγω τις συγκρούσεις. Μου αρέσει η διαπραγμάτευση και η ικανοποίηση των αιτημάτων όλων. Σχεδιάζω δραστηριότητες και οργανώνομαι εύκολα. Επιλύω τα προβλήματα και βρίσκω λύσεις. Παίρνω γρήγορα αποφάσεις. Γνωρίζω πώς να διαχειρίζομαι όλες τις δραστηριότητές μου (στην εργασία και την ιδιωτική μου ζωή). Δε διστάζω να ζητήσω τη συμβουλή των άλλων.

Όσον αφορά τα ατομικά μου χαρακτηριστικά, είμαι ενεργητική, αισιόδοξη, καινοτόμος, εύπιστη, πρακτική, προσανατολισμένη σε ταχείς ρυθμούς, δεκτική σε νέες ιδέες, σίγουρη και συνθετικής κρίσης. Αισθάνομαι λίγο θαρραλέα, ευρηματική, με βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, οργανωτική, δημοκρατική, ευέλικτη, χαλαρή, ανυπόμονη, επίμονη, μετριοπαθής, πρωτοποριακή, δεκτική στην κριτική σκέψη και συνεργατική.

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

 

Αυτό που θα συμβούλευα άλλες γυναίκες είναι να έχουν σαφείς στόχους. Εξίσου σημαντική είναι η εμπιστοσύνη στην ικανότητα μας να τους υλοποιήσουμε. Πρέπει, ακόμα, να διοχετεύουμε πάθος, αποφασιστικότητα και επιμονή στο έργο μας, με σταθερό προσανατολισμό προς τους στόχους μας.

Στην προσωπική σφαίρα, είναι πολύ σημαντικό να διδάξουμε την υπευθυνότητα στους ανθρώπους που ζουν μαζί μας. Πρέπει, επίσης, να μάθουμε να θέτουμε τους βασικούς επαγγελματικούς στόχους μας και την προσωπική μας εξέλιξη στο ίδιο επίπεδο με τους συγγενείς μας, χωρίς να δίνουμε προτεραιότητα στο ένα έναντι του άλλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Teresa Azcona ESTHER MILLAN »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας