EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

PAULA ORTIZ

Κατάφερε να καταξιωθεί ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος

Σχετικά με μένα


Όνομα και επώνυμο: PAULA ORTIZ

Χώρα: ΙΣΠΑΝΙΑ

Πόλη: Σαραγόσα

Υπηκοότητα: ΙΣΠΑΝΙΚΗ

Σπουδές: ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Επαγγελματικός τομέας: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέση εργασίας: ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ και ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ

 

Επαγγελματική πορεία

Ονομάζομαι Paula Ortiz.Γεννήθηκα το 1979.Είμαι σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Σπούδασα Ισπανική Φιλολογία στη Σαραγόσα και πήρα Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών (MSc) στη Συγγραφή Σεναρίων για τον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Ολοκλήρωσα το Διδακτορικό μου Δίπλωμα στην Ιστορία της Τέχνης. Έκανα μετεκπαίδευση στη σκηνοθεσία στο Τμήμα Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (, 2006 και 2007) και στη συγγραφή σεναρίων στο , κορυφαίο εκπαιδευτικό κέντρο κινηματογράφου στην Καλιφόρνια. Συμμετείχα στην , στο Λος Άντζελες (2008), μια σημαντική συνάντηση και φόρουμ Αμερικανών σεναριογράφων.

Πήρα επίδομα του Υπουργείου Παιδείας στον τομέα των Σπουδών Κινηματογράφου. Σήμερα, είμαι καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του στη Σαραγόσα.

Σκηνοθέτησα αρκετές ταινίες μικρού μήκους: «El Rostro de Ido » (2003, Πρώτο Βραβείο στο ), «Fotos de Familia » (2005, επιλογή στο Φεστιβάλ των Καννών) και «El Hueco de Tristan Boj » (2007, επιλογή στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Νέας Υόρκης). Για την πρώτη μου ταινία μεγάλου μήκους, «De tu ventana a la mia», που προβλήθηκε το 2012 με μεγάλη επιτυχία, μου απονεμήθηκε, στο φεστιβάλ του , το «Διεθνές Βραβείο Καλύτερου Νέου Σκηνοθέτη ó» και Ειδική Μνεία της διεθνούς κριτικής επιτροπής. Μεταξύ άλλων διεθνών βραβείων, μου έχει απονεμηθεί Ειδική Μνεία της Κριτικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Η δημιουργία μιας ταινίας απαιτεί πολλά χρήματα. Το οικονομικό ζήτημα ήταν πολύ πιεστικό: χρειάζεται μεγάλη επένδυση πόρων. Στο εγχείρημα μου, επένδυσα τον μισθό μου, χωρίς καμιά εγγύηση, και προσπέρασα άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Βίωσα μεγάλη κούραση και ανασφάλεια. Έπρεπε να βάλω την ομάδα μου και τους ρυθμούς του εγχειρήματος πάνω από την προσωπική μου ζωή. Έκανα μεγάλη προσπάθεια και προσωπικές θυσίες και, μερικές φορές, ένιωθα μοναξιά.
Πρέπει να πω ότι ένα από τα κριτήρια επιλογής της ομάδας μου είναι να κατανοούν τις προθέσεις μου, τη φιλοσοφία μου για την ιστορία και να προσαρμόζονται στον τρόπο δουλειάς μου. Αυτό σημαίνει ότι, σε έναν κόσμο ανδρών, καλούνται να υιοθετήσουν γυναικεία κριτήρια. Από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω στη βιομηχανία του κινηματογράφου, πριν από δέκα χρόνια, ήταν και παραμένει δύσκολο να ακουστώ, λόγω του ότι είμαι γυναίκα και νέα σε ηλικία. Εάν θέλεις να σου δώσουν σημασία διευθυντές και παραγωγοί, πρέπει να επιχειρηματολογήσεις και να αποδείξεις τη θέση σου πολύ πιο σθεναρά από έναν άνδρα ομότεχνό σου.
Πάντα ένιωθα ηθική στήριξη από την οικογένειά μου. Η επιμονή τους όσον αφορά την εκπαίδευσή μου ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας που άρχισα τη δραστηριότητά μου. Το γεγονός ότι είχα το προνόμιο υποτροφιών για εκπαίδευση και έρευνα μου επέτρεψε να συνεχίσω.

Άντλησα έμπνευση από πολλούς καθηγητές μου που μου μετέδωσαν την ικανότητά τους για απόλαυση και από τη διδασκαλία τους. Μια ακόμα πηγή έμπνευσης ήταν οι γονείς μου που με προμήθευαν με βιβλία και ταινίες.

 

Ατομικές δεξιότητες

Ικανότητες: Μαθαίνω και αξιοποιώ έμπρακτα νέες γνώσεις στην εργασία μου. Μοιράζομαι και μεταδίδω εύκολα πληροφορίες. Ακούω προσεκτικά τα προβλήματα των άλλων. Με ενδιαφέρει η προσωπική μου εξέλιξη μέσω της εργασίας μου. Μου αρέσει η διαπραγμάτευση και η ικανοποίηση των αιτημάτων όλων, η ομαδική εργασία, να επιλύω τα προβλήματα και να βρίσκω λύσεις. Παίρνω γρήγορα αποφάσεις, αν και δε διστάζω να ζητάω τη συμβουλή των άλλων και να αξιοποιώ την πείρα τους.
Ατομικά χαρακτηριστικά: Είμαι ενεργητική, πρωτοποριακή, επικοινωνιακά θετική, δεκτική στην κριτική σκέψη, συνεργατική, ανεξάρτητη, επίμονη, θεωρητική και προσανατολισμένη σε ταχείς ρυθμούς. Επιπλέον, είμαι δεκτική σε νέες ιδέες, θαρραλέα, ευρηματική και δημοκρατική. Μερικές φορές, είμαι κάπως χαοτική, παρορμητική, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, μεθοδική, ανυπόμονη, ανασφαλής και ευέλικτη. Θεωρώ τον εαυτό μου εύπιστο, καινοτόμο, αισιόδοξο, απρόβλεπτο και περισσότερο φιλόδοξο παρά ταπεινό άτομο.

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

Τυχερή φράση: «Ποιος είπε ότι όλα χάθηκαν; Είμαι εδώ, για να προσφέρω την καρδιά μου …» (Fito Páez)

Η συμβουλή μου προς άλλες γυναίκες είναι ότι πρέπει να γνωρίζουν την αναγκαιότητα εγκατάλειψης κάποιων από τις προσωπικές τους συνήθειες. Όπως είπε κάποιος ποιητής, «Έμαθα να κάνω χωρίς την άνοιξη, για να γίνω ολόκληρος».
Το ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης αναπτύσσει την αυτοεκτίμηση, το όραμα άλλων πραγμάτων και την ωριμότητα. Πρέπει, επίσης, να υπερβείς αρκετές αδυναμίες, όπως την κούραση ή την ανασφάλεια. Πρέπει να προχωρείς το έργο σου με ενθουσιασμό, χωρίς να επικεντρώνεσαι στις θυσίες που απαιτεί.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Laura Carrera Garcia BEGES Magali »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας