EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Alicia Asín Pérez

Aσχολείται με την κατανάλωση ενέργειας στους επεξεργαστές υψηλής απόδοσης.

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Alicia Asín Pérez

ΧΩΡΑ: ΙΣΠΑΝΙΑ

ΠΟΛΗ: Σαραγόσα

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ισπανική

ΣΠΟΥΔΕΣ: Πτυχίο Πανεπιστημίου, Διαρκής επιμόρφωση και αυτόνομη μάθηση

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Επιστήμη, Έρευνα και Τεχνολογία

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ιδρυτικό μέλος του «Libelium»

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: Libelium

 

Επαγγελματική πορεία

Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Centro Politécnico Superior της Σαραγόσα. Η διπλωματική εργασία μου αφορούσε την κατανάλωση ενέργειας στους επεξεργαστές υψηλής απόδοσης. Η έρευνά μου απέσπασε το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας για την Εκπαίδευση στην Αρχιτεκτονική Υπολογιστών (Best Paper Award on Computer Architecture Education) στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας το 2007.
Συνέχισα την επαγγελματική μου επιμόρφωση σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου με στόχο την ολοκλήρωση της τεχνικής μου κατάρτισης. Μου έχουν χορηγηθεί αρκετές υποτροφίες από διάφορα ιδρύματα, όπως τα ESADE και Cambridge Judge Business School. Ως ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού «Libelium», είμαι υπεύθυνη της οικονομικής, στρατηγικής και λειτουργικής του διαχείρισης. Επίσης, έχω αναλάβει προσωπικά τον σχεδιασμό επέκτασής του στις ΗΠΑ, έργο για το οποίο μου απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο καλύτερης διευθύντριας εξαγωγών από τον Σύνδεσμο Στελεχών Διοίκησης Αραγονίας (Aragón Executives Association) το 2011. Το 2012, κέρδισα το βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων «ARAME» και το βραβείο καινοτομίας από το Πριγκιπάτο των Αστουριών, στο πλαίσιο της διοργάνωσης βράβευσης Νέων Εθνικών Επιχειρηματιών (National Young Entrepreneur prize). Συμμετέχω, επίσης, στην επιστημονική επιτροπή διεθνών συνεδρίων και τις συνεδριάσεις της σχολής «Columbus-Vic MBA». Διοργανώνω συνέδρια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι ασύρματοι αισθητήρες και οι τεχνολογίες «Smart Cities».

 

Επαγγελματική εμπειρία

Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα χρηματοδότησης, όταν έπρεπε να προχωρήσω σε αύξηση κεφαλαίου, προκειμένου για την υλοποίηση κάποιας νέας τεχνολογίας. Καταφέραμε, τελικά, το πρόγραμμα της εταιρείας να αρκεί ως μόνη εγγύηση και να διασφαλίσουμε ένα σταθερό εισόδημα για την πληρωμή των δανείων χωρίς να εμπλέκουμε τις οικογένειές μας.
Υπήρξε κάποια στιγμή στην καριέρα μου που έπρεπε να κάνω μια προσωπική επιλογή. Μου άρεσε η μηχανική και θεωρώ ότι ήμουν καλή στον τομέα αυτόν. Στην αρχή, προσπάθησα να αναλάβω και τα δύο καθήκοντα: να διευθύνω την εταιρεία και ταυτόχρονα να συμμετέχω στην ανάπτυξη της έρευνας. Στάθηκε ανέφικτο, γεγονός που για ένα διάστημα μου δημιούργησε ενοχές. Κάποια στιγμή, απλά αποφάσισα να αναλάβω τον στελεχικό ρόλο μου στη διαχείριση της εταιρείας και οι ενοχές που ένιωθα εμπόδιζαν τη βελτίωσή μου στη θέση αυτή. Ακόμα πιστεύω ότι η αποχώρησή μου από το πεδίο της έρευνας και ανάπτυξης ήταν σημαντική θυσία, παρόλο που άξιζε τον κόπο.
Παράγοντες επιτυχίας: Ο σύζυγός μου και η οικογένειά μου πάντοτε με στήριζαν, πράγμα που θεωρώ πολύ σημαντικό, αφού η συναισθηματική σταθερότητα αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα αντιμετώπισης των κρίσεων στην εταιρεία. Το πνεύμα αυτοθυσίας που ανέπτυξα στην εφηβεία μου είναι ένας ακόμα παράγοντας επιτυχίας. Όταν ήμουν έφηβη, συμμετείχα στους εθνικούς αγώνες κωπηλασίας. Θυμάμαι ότι έκανα προπόνηση κάθε μέρα και θυσίαζα τις σχολικές εκδρομές, ώστε να παίρνω μέρος στις προπονήσεις της ομάδας πριν από τους αγώνες. Θεωρώ διασκεδαστική και απολαυστική εκείνη την περίοδο της ζωής μου, κατά την οποία γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους που ακόμα είναι οι καλύτεροί μου φίλοι. Πιστεύω ότι μου καλλιέργησε ένα πνεύμα αυτοθυσίας που απέφερε πολλά αποτελέσματα. Είναι, επίσης, ο λόγος που θεωρώ τις αξίες του ομαδικού αθλητισμού ως κάτι πολύ θετικό όσον αφορά την ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων.
Οι ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης είναι πηγή έμπνευσης για ‘μένα. Οι περισσότεροι κτίστηκαν κατά την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε σήμερα, υπάρχουν πάντα πιθανότητες για όσους εργάζονται σκληρά.

 

Ατομικές δεξιότητες

Ικανότητες: Έχω μεγάλη ικανότητα να μαθαίνω νέες έννοιες και να αξιοποιώ νέες γνώσεις στην εργασία μου. Προσαρμόζομαι εύκολα σε ενδεχόμενες αλλαγές και, όταν συνεργάζομαι με άλλους, μοιράζομαι και μεταδίδω πολύ εύκολα πληροφορίες. Στις δεξιότητες μου που θεωρώ ότι σχετίζονται άμεσα με την επιχειρηματική πρωτοβουλία εντάσσονται ο καλός σχεδιασμός των δραστηριοτήτων και η μεγάλη οργανωτική ικανότητα. Παίρνω γρήγορα αποφάσεις. Επιλύω τα προβλήματα και/ή βρίσκω λύσεις. Θεωρώ πολύ σημαντικό να θέτω δικούς μου στόχους, ώστε να έχω τη δυνατότητα να τους επιτυγχάνω. Ωστόσο, ποτέ δε διστάζω να ζητήσω τη συμβουλή των άλλων, όταν τη θεωρώ απαραίτητη.
Ατομικά χαρακτηριστικά: Θεωρώ ότι είμαι ενεργητική, αισιόδοξη και επικοινωνιακά θετική. Είμαι, επίσης, ρεαλίστρια και οργανωτική και, κυρίως, έχω αυτοπεποίθηση, ιδιότητες πολύ χρήσιμες στον τομέα δραστηριότητας μου. Μου αρέσει να καινοτομώ διαρκώς και είμαι δεκτική σε νέες ιδέες. Τέλος, είμαι ευέλικτη και έχω συνθετική κρίση

 

Προτάσεις και συμβουλές

Η συμβουλή μου σε όσους σχεδιάζουν να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση είναι ότι είναι απαραίτητο να έχουν υπομονή. Είναι μάλλον απίθανο να κάνουν περιουσία ευθύς εξαρχής, αφού τέτοιες αναλαμπές της τύχης είναι κάτι το συγκυριακό.
Πρέπει, επίσης, να καταλάβουν τον ουσιαστικό ρόλο της τεχνολογίας, τόσο όσον αφορά την παραγωγή ενός προϊόντος και τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού μοντέλου όσο και την εμπορία του – η οποία είναι μια εντελώς θεμελιώδης και απαραίτητη διαδικασία.
«Είναι αναγκαίο να απαλλαχθείτε από τις ενοχές σας»: αυτή είναι η ιδιαίτερη συμβουλή μου προς τις γυναίκες• ενοχές που προκαλούνται επειδή δεν είναι καλές μητέρες, φίλες και σύζυγοι, επειδή δεν έχουν αρκετό χρόνο να πάνε στο γυμναστήριο, ώστε να διατηρήσουν ωραίο σώμα, επειδή δεν ακολουθούν τις οδηγίες ομορφιάς και τελειότητας που συνιστούν τα γυναικεία περιοδικά, επειδή δεν είναι εξαιρετικές μαγείρισσες και επειδή δεν μπορούν να συνδυάσουν όλα αυτά με τη δουλειά τους. Οι επιτυχημένοι άνδρες τους οποίους δημοσιεύουν τα περιοδικά είναι επιτυχημένοι ως επιχειρηματίες, αλλά μόνο αυτό. Οι γυναίκες, όμως, πρέπει να είναι υπεράνθρωποι: έξυπνες, φιλόδοξες, αυτό-θυσιαζόμενες μητέρες και αιώνια όμορφες.
Η επιχειρηματικότητα επιτρέπει την ανάπτυξη διάφορων προσωπικών χαρακτηριστικών, όπως η δημιουργικότητα, η οξύνοια, η αυτοθυσία, η ομαδική εργασία και η συναισθηματική κατανόηση. Κατά τη γνώμη μου, η Ισπανία όντως διαθέτει ένα αποτελεσματικό σύστημα για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού πνεύματος στα σχολεία. Έχουμε στιγματίσει την αποτυχία πάρα πολύ, τόσο όσο και την επιτυχία. Και τα δύο, όμως, είναι φυσιολογικές καταστάσεις. Η ανάληψη ρίσκου μπορεί να επιφέρει αποτυχία. Η κοινωνία, ωστόσο, πρέπει να εκτιμά την προσπάθεια. Προφανώς, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο, τόσο μεγαλύτερη και η ανταμοιβή, εάν το σχέδιό σου πετύχει. Παρόλα αυτά, οι «άνθρωποι των επιχειρήσεων» δε χαίρουν μεγάλης εκτίμησης. Γενικά, στην Ισπανία, προσποιούμαστε ότι είμαστε πολύ ανεξάρτητοι, αλλά αναζητούμε σε μεγάλο βαθμό την κρατική προστασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Claire Carpenter CELIA SANCHEZ-RAMOS RODA »
  • Default
  • Title
  • Random

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας