eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Barbara Humar

Ειδική στο franchising, Μέντορας στην ένωση Σλοβενικών επιχειρήσεων CEED

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Barbara Humar
ΧΩΡΑ: Σλοβενία
ΠΟΛΗ: Ljubljana
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Σλοβενική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Ανώτατη εκπαίδευση
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Υπηρεσίες
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: CEO
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  Linea Snellla

 

Επαγγελματική πορεία

Είμαι συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος στην εταιρεία Linea Snella. Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η προώθηση και διαχείριση κέντρων εξειδικευμένων στη μείωση του βάρους του σώματος και στη διαμόρφωση του σώματος. Το επιχειρηματικό μοντέλο της Linea Snella προέρχεται από την Ιταλία και δίνει το παρόν στην αγορά εδώ και 30 χρόνια. Είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα πιο πρωτοποριακά και ολοκληρωμένα μοντέλα επιχείρησης στον τομέα του. Προσφέρει πρόγραμμα άνω του μετρίου στους τελικούς πελάτες του. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 120 κέντρα παγκοσμίως που ακολουθούν το πρόγραμμα Linea Snella - στην Ιταλία , στη Σλοβενία, στην Κροατία, στη Σερβία, στη Βραζιλία, στον Καναδά, στην Ταϊβάν και στην Αυστραλία.
Η εταιρεία επίσης έχει τη δικιά της παραγωγή συσκευών οι οποίες είναι κατοχυρωμένες µε δίπλωµα ευρεσιτεχνίας και προστατευμένες, γεγονός που μας δίνει επιπλέον πλεονέκτημα.
Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Ιταλία ως θεραπεύτρια, μετά έγινα διευθύντρια ενός κέντρου, έπειτα διευθύντρια ενός περιφερειακού κέντρου και μετά από 20 σχεδόν χρόνια εργασίας έγινα Διευθύνουσα Σύμβουλος. Απέκτησα τις επαγγελματικές μου γνώσεις στη διεθνή επιχειρησιακή ένωση CEED, που μου έδωσε τη δυνατότητα να εισέρθω κατευθείαν στο επίπεδο επιχείρησης χωρίς το πέρασμα από το επίπεδο του τεχνίτη.
Για δύο θητείες (2010-2014) ήμουν η πρόεδρος της ένωσης franchise της Σλοβενίας (SFA) και είμαι ειδική στο franchise. Σήμερα είμαι χαρούμενη που μοιράζομαι τις εμπειρίες μου με νέους επιχειρηματίες. Είμαι επίσης καθοδηγήτρια στην επιχειρησιακή ένωση CEED της Σλοβενίας.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Η καριέρα μου εξελίχτηκε πολύ φυσικά. Ήμουν τυχερή που έφτασα μέχρι την κορυφή, και έτσι έμαθα όλες τις εργασιακές διαδικασίες και εργασιακούς τομείς, και συγκέντρωσα γνώσεις και εμπειρίες που με βοήθησαν να αναπτυχθώ μέσα στην εταιρεία. Είχα βοήθεια από πολλούς που με καθοδήγησαν στην πορεία της καριέρας μου.
Ο επαγγελματικός μου συνέταιρος, ιδρυτής της Linea Snella, είναι ο μέντοράς μου. Πολλοί σημαντικοί επιχειρηματίες και διευθυντές της ένωσης CEED με βοήθησαν και με καθοδήγησαν αφότου ανέλαβα τη θέση της περιφερειακής Διευθύνουσας Συμβούλου. Πιθανόν να μην ήμουν όσο επιτυχημένη είμαι χωρίς αυτούς. Κάποια στιγμή, πρέπει να βρίσκεσαι κοντά σε πετυχημένους ανθρώπους και να έχεις πρόσβαση στις γνώσεις και στην πείρα τους, κι αυτό θα σε βοηθήσει να ανέβεις επαγγελματικά. Ως νέος επιχειρηματίας, έχεις γνώση του επαγγέλματος, ιδέες, όραμα, αλλά το να είσαι επικεφαλής μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης διεθνούς εταιρείας είναι μεγάλη πρόκληση. Δεν μετατρέπεσαι σε διευθυντή μέσα σε μία νύχτα. Αν μείνεις στο επίπεδο του τεχνίτη, η εταιρεία δεν μπορεί να επεκταθεί και να επιτύχει την αποστολή και τις φιλοδοξίες της.
Η αρμονία ανάμεσα στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή είναι πάντα μία πρόκληση, ειδικά για τις γυναίκες. Όλα είναι δυνατά αν είσαι συγκεντρωμένη στο στόχο σου, οργανωτική και βάζεις προτεραιότητες. Πιστεύω ότι το επιχειρησιακό περιβάλλον πράγματι επηρεάζει την οικογένεια και μπορεί να γίνει ένα καλό εκπαιδευτικό μάθημα για τα παιδιά.
Ο κύριος παράγοντας της επιτυχίας μας είναι ότι έχουμε την μεγάλη βασική πίστη ότι όλοι στην πορεία προσπαθούν να εξελιχθούν και να πετύχουν. Έχω μία δημιουργική ομάδα και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας – σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το να είσαι επιχειρηματίας και ηγέτης, είναι η απόλυτη ευχαρίστηση.

 

 

Ατομικές δεξιότητες

Η επαγγελματική γνώση είναι πολύ σημαντική όσον αφορά την ικανότητα στην επιχείρηση. Το να έχεις πολλές προσωπικές εμπειρίες είναι ανεκτίμητο – με βοηθά να καταλάβω καλύτερα τους πελάτες μου. Η μέθοδος της Linea Snella ήταν κυρίως βασισμένη στις εμπειρίες μου. Τις χρησιμοποίησα στην επίλυση προβλημάτων και στην προώθηση της εταιρείας. Μ ’αυτό τον τρόπο επίσης δημιουργήθηκε η κουλτούρα της οργάνωσής μας.
Όλα τα είδη βασικών γνώσεων σε διάφορους τομείς ήταν επίσης απαραίτητα – αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν αποφασίζεις να γίνεις επιχειρηματίας. Αναφέρομαι στην διαχείριση εταιρείας, στα λογιστικά και τα οικονομικά, σε βασικές νομικές γνώσεις, στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, στο μάρκετινγκ κλπ. Ένας επιχειρηματίας πρέπει στην αρχή να μάθει τα βασικά σ ‘αυτούς τους τομείς, ειδικά αν δεν έχει υπόβαθρο στα οικονομικά ή στα διαχειριστικά. Αν η εταιρεία είναι μικρή και οι διάφοροι αυτοί τομείς συνδέονται, ο επιχειρηματίας πρέπει να είναι καλός στην εκπλήρωση πολλών καθηκόντων ταυτόχρονα. Κατά τη γνώμη μου οι προσωπικές αρετές είναι πιο σημαντικές από τις γνώσεις. Μπορείς πάντα να μάθεις νέα πράγματα αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις την δομή της προσωπικότητάς σου. Αν και η εκπαίδευση μπορεί να σε βοηθήσει και με το δεύτερο.

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

Δεν θέλω να διαφοροποιήσω ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Οι γυναίκες απλά δεν θα έπρεπε να αφήνουν τον εαυτό τους να μπει στον κόπο να το κάνει αυτό. Αν είμαστε ανεξάρτητες, ελεύθερες στο μυαλό και στο πνεύμα, το φύλο δεν παίζει κανένα ρόλο, πόσο περισσότερο όταν αποφασίζουμε να ανεξαρτητοποιηθούμε. Άρα να είστε γενναίες και να ακολουθείτε το όνειρό σας. Αν νιώθετε την ανάγκη για ανεξαρτησία, είστε σίγουρες και πιστές στο πλάνο σας και έτοιμες να δουλέψετε σκληρά – γιατί η επιχειρηματικότητα είναι σκληρή δουλειά, τρόπος ζωής αλλά και ελευθερία – τότε πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το κάλεσμα.  Επίσης πρέπει να είστε πλήρως προετοιμασμένες και εφοδιασμένες, με τα πάντα, οι προσαρμογές θα έρθουν αργότερα. Για  να συνοψίσω, το επιχειρηματικό σχέδιο, η στρατηγική, το σχέδιο δράσης και η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητα για να συνεχίσεις προς την κορυφή, μερικές φορές θα παρεκκλίνεις ή θα πας ευθεία. Ίσως, ή σίγουρα, η πορεία  δεν θα είναι όπως φαντάστηκες, αλλά αν είσαι προετοιμασμένη για εμπόδια, θα μπορέσεις εύκολα να τα ξεπεράσεις γιατί θα μπορείς να προσαρμοστείς. Η επιχειρηματικότητα είναι παρόμοια με την ίδια τη ζωή. Η εταιρία δίνει την δυνατότητα στον επιχειρηματία να αναπτυχθεί προσωπικά. Κάθε ‘σωστός’ επιχειρηματίας είναι στην ουσία ένας σπουδαίος άνθρωπος. Σε όλες τις συνθήκες το σύνθημά μου ήταν : “ Συνέχισε με θάρρος! Πάντα!”

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sonja Šmuc Barbara Brezigar »
 • Default
 • Title
 • Random
 • στην ενδιαφέρουσα επαγγελματική καριέρα, συνδυάζει τις επαγγελματικές της δραστηριότητες με το να δίνει pro bono νομικές συμβουλές σε παιδιά που

  Read More
 • Aσχολείται με την κατανάλωση ενέργειας στους επεξεργαστές υψηλής απόδοσης.

  Read More
 • Έχει τρεις εταιρίες και ίδρυσε ένα Φιλανθρωπικό ίδρυμα

  Read More
 • Παράδειγμα μιας νέας γυναίκας που έκανε τα όνειρά της πραγματικότητα, συνδιάζοντας την εμπορική με την εθελοντική εργασία στο μεταναστευτικό

  Read More
 • Ειδική στο franchising, Μέντορας στην ένωση Σλοβενικών επιχειρήσεων CEED

  Read More
 •  Συνιδιοκτήτρια και διευθύντρια της BNI στην περιοχή Adria 

  Read More
 • Έχει εργαστήρι που ασχολείται με τον σχεδιασμό παραδοσιακών εκδόσεων βιβλίων.

  Read More
 • Βραβευμένη επιχειρηματία με μεγάλο δίκτυο διεθνών επαφών, μοιράζεται τις εμπειρίες της με γυναίκες επιχειρηματίες και πολπολιτισμικές νέες γυναίκες

  Read More
 • Οικολογική γεωργός και θεραπεύτρια φυτών

  Read More
 • Ειδικεύεται στη χρήση τεχνητής πραγματικότητας για κοινωνικά θέματα

  Read More
 • Μέσω της Ακαδημίας της ηλεκτρονικών καταστημάτων, μαθαίνει τους ιδιοκτήτες e-shop πώς θα μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους

  Read More
 • Ίδρυσε το μεγαλύτερο web site εστιατορίων στην Ολλανδία. Σε 17 χρόνια και το πούλησε τώρα με μεγάλη σύνεση και επιτυχία.

  Read More
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας