eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Brigita Pirc

 Συνιδιοκτήτρια και διευθύντρια της BNI στην περιοχή Adria 

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Brigita Pirc
ΧΩΡΑ: Σλοβενία
ΠΟΛΗ: Ljubljana
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Σλοβενική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Ανώτατη εκπαίδευση/ Master of science 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Υπηρεσίες
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διευθύντρια στην περιοχή Adria 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:   BNI Adria

 


Επαγγελματική πορεία

Είμαστε μαζί με τον άντρα μου Jernej ιδιοκτήτες της εταιρίας BNI Adria. Η BNI είναι η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο δικτύωσης επιχειρήσεων και επιχειρηματιών. Η εταιρία μας έχει το franchise της ΒΝΙ για έξι χώρες της περιοχής της Αδριατικής. Εγώ ασχολούμαι κυρίως με την επιμόρφωση που αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες του οργανισμού μας. Δίνω διαλέξεις και οργανώνω εργαστήρια για τα μέλη μας. Οργανώνω επίσης και πραγματοποιώ εργαστήρια «Επιμόρφωσης των επιμορφωτών», προγράμματα που οργανώνονται για τους συνεταίρους μας-ιδιοκτήτες ΒΝΙ υπό- franchise σε άλλες χώρες.
Πριν ήμουν διευθύντρια μάρκετινγκ στην εταιρία Nama. Ήμουν υπεύθυνη για τις πωλήσεις, τις αγορές και το μάρκετινγκ. Η εργασία μου μ’ έμαθε πώς να δουλεύω με άλλους ανθρώπους. Τότε άρχισα να ενδιαφέρομαι για την ανθρώπινη ψυχή.
Άρχισα την καριέρα μου σαν Brand manager στην εταιρία Magistrat International. Ήταν τότε το επάγγελμα των ονείρων μου γιατί ταξίδευα πολύ και είχα την ευκαιρία να μάθω πολλά για τις επιχειρήσεις. Έχω μεγάλη περιέργεια και πολλά ενδιαφέροντα. Για αυτό και οι σπουδές περιλαμβάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Σπούδασα χημεία της υφαντικής στην Τεχνική σχολή στο Maribor, μετά Οικονομικά στηc Ljubljana,έχω masters στην οργάνωση και στην Διοίκηση επιχειρήσεων.in Management and organization.Με τα χρόνια άρχισα να ενδιαφέρομαι για την ανθρώπινη ψυχή μέσα στο επιχειρησιακό περιβάλλον. Τελειώνω το master’s μου στην Ψυχοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Sigmund Freud.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Όταν θυμάμαι τα 17χρόνια εμπειρίας μου, βλέπω ότι δεν έχω αντιμετωπίσει μεγάλα εμπόδια. Στην πρώτη μου δουλειά, το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν η έλλειψη εμπειρίας και γνώσεων, που είναι κάτι συνηθισμένο. Με βοήθησε το ότι μάθαινα γρήγορα και είχα αυτοπεποίθηση.
Στη δεύτερη δουλειά μου, απόκτησα επαγγελματικές γνώσεις αλλά δεν γνώριζα και πολλά για τη διεύθυνση ανθρωπίνων πόρων, οπότε εκεί είχα κάποιες δυσκολίες. Ήθελα όμως να μάθω και πήρα έναν εκπαιδευτή που με βοήθησε ν’ αναπτύξω ηγετικές ικανότητες.
Το μεγάλο βήμα ήταν ν’ αφήσω τη σταθερή δουλειά μου και να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση. Ήταν μεγάλη πρόκληση και άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου και την προσωπική ζωή μου. Ήταν μια δύσκολη περίοδος της προσωπικής μου ζωής γιατί είχα μόλις αποκτήσει το δεύτερο παιδί μου και πολύ σύντομα έκανα και τον τρίτο γιό μου. Κάποια στιγμή πάλευα ανάμεσα στην εταιρία που απαιτούσε την πλήρη αφοσίωσή μου και τα τρία μικρά παιδιά μου που με χρειάζονταν ακόμη περισσότερο. Με βοηθούσαν η πεθερά μου και οι γονείς μου, δεν θα τα έβγαζα πέρα χωρίς τη βοήθειά τους.
Όμως το μεγαλύτερο στήριγμά μου ήταν και εξακολουθεί να είναι, ο άντρας μου. Είναι θεμελιώδες για τη σχέση μας το ότι στηρίζουμε ο ένας τον άλλο.
Πιστεύω ότι οι κύριοι παράγοντες της επιτυχίας μου ήταν ο ενθουσιασμός μου και το ότι ήμουν πραγματίστρια και αποφασισμένη.

 

Ατομικές δεξιότητες

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των επαγγελματικών μου εμπειριών, είναι οι πωλήσεις, τα ταξίδια και οι δοσοληψίες με ξένους επιχειρηματίες. Για μένα προσωπικά, η γνώση των διεθνών αγορών και η συνεργασία με ξένους αποτελούν σημαντικό παράγοντα επιχειρηματικότητας. Μου επιτρέπουν να έχω μια ευρύτερη άποψη και ν’ αναπτυχθώ σαν άτομο.
Πιστεύω ότι ήμουν τυχερή να έχω πολλές ικανότητες που με κάνουν να είμαι καλύτερη σ’ αυτά που κάνω. Αναφέρω σίγουρα την αυτοπεποίθηση, το κουράγιο και την επιμονή μου. Η πώληση και ό,τι έχει να κάνει μ’ αυτή μου έρχεται φυσικά. Τις καλλιέργησα με την εκπαίδευση. Η επαγγελματική μου ενασχόληση είναι η επιχειρησιακή δικτύωση που είναι συγχρόνως μια δεξιότητα που αναπτύσσω χρόνια τώρα. Παρακολουθώ κάθε χρόνο διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τη δικτύωση στις ΗΠΑ. Μ’ ενδιαφέρει ιδιαίτερα να βοηθάω τους ανθρώπους, να μπορώ να τους ακούω, να συνδέομαι μαζί τους. Ανέπτυξα αυτή τη δεξιότητα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Σχολή Ψυχοθεραπείας. Πιστεύω γενικά ότι ένας ηγέτης ή ένας επιχειρηματίας πρέπει να έχει διαίσθηση σχετικά με τους ανθρώπους και πολύ ανεπτυγμένες οργανωτικές δεξιότητες.

 

Προτάσεις και συμβουλές

 

Οι γυναίκες επιχειρηματίες είναι ζογκλέρ. Ισορροπούν ανάμεσα σε δουλειά, οικογένεια και ερωτικές σχέσεις. Προσπαθούμε να κρατήσουμε όλες τις μπάλες στον αέρα αλλά καμιά φορά πέφτει μία κάτω ή και όλες. Όμως ξαναπροσπαθούμε, πετάμε τις μπάλες στον αέρα και συνεχίζουμε να κάνουμε τον ζογκλέρ. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε αλλά σε κάποιο σημείο καταρρέουμε. Πιστεύω πως αυτό οφείλεται στην μοναδική μπάλα που δεν είχαμε στα χέρια μας: ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. Η μπάλα αυτή κρύβεται σ’ ένα πίσω συρτάρι και θα χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον…
Πιστεύω ότι οι γυναίκες επιχειρηματίες πρέπει να γνωρίζουν αυτή τη μπάλα και να προσπαθούν να παίξουν μ’ αυτή όλη την ώρα. Μια από τις σπουδαιότερες δεξιότητες που απέκτησα μετά από όλα αυτά τα χρόνια που κάνω τον ζογκλέρ, είναι να αναπαύομαι. Για αυτό και η συμβουλή μου σε όλες τις νέες γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν καριέρα είναι, ν’ ακολουθήσουν τα όνειρά τους, να είναι να έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να τα πετύχουν και να μην ξεχνάνε να βρίσκουν χρόνο να ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Danica Purg Petra Melanšek »
 • Default
 • Title
 • Random
 • στην ενδιαφέρουσα επαγγελματική καριέρα, συνδυάζει τις επαγγελματικές της δραστηριότητες με το να δίνει pro bono νομικές συμβουλές σε παιδιά που

  Read More
 • Aσχολείται με την κατανάλωση ενέργειας στους επεξεργαστές υψηλής απόδοσης.

  Read More
 • Έχει τρεις εταιρίες και ίδρυσε ένα Φιλανθρωπικό ίδρυμα

  Read More
 • Παράδειγμα μιας νέας γυναίκας που έκανε τα όνειρά της πραγματικότητα, συνδιάζοντας την εμπορική με την εθελοντική εργασία στο μεταναστευτικό

  Read More
 • Ειδική στο franchising, Μέντορας στην ένωση Σλοβενικών επιχειρήσεων CEED

  Read More
 •  Συνιδιοκτήτρια και διευθύντρια της BNI στην περιοχή Adria 

  Read More
 • Έχει εργαστήρι που ασχολείται με τον σχεδιασμό παραδοσιακών εκδόσεων βιβλίων.

  Read More
 • Βραβευμένη επιχειρηματία με μεγάλο δίκτυο διεθνών επαφών, μοιράζεται τις εμπειρίες της με γυναίκες επιχειρηματίες και πολπολιτισμικές νέες γυναίκες

  Read More
 • Οικολογική γεωργός και θεραπεύτρια φυτών

  Read More
 • Ειδικεύεται στη χρήση τεχνητής πραγματικότητας για κοινωνικά θέματα

  Read More
 • Μέσω της Ακαδημίας της ηλεκτρονικών καταστημάτων, μαθαίνει τους ιδιοκτήτες e-shop πώς θα μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους

  Read More
 • Ίδρυσε το μεγαλύτερο web site εστιατορίων στην Ολλανδία. Σε 17 χρόνια και το πούλησε τώρα με μεγάλη σύνεση και επιτυχία.

  Read More
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας