eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Lenka Kousková

έχει μεγάλη εμπειρία στο να εξισορροπεί την επαγγελματική και την προσωπική της ζωή, ξέρει πως να ξεκινάει και πώς να πετυχαίνει

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Lenka Kousková 
ΧΩΡΑ: Τσεχία
ΠΟΛΗ: Πράγα
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Τσεχική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πανεπιστημιακός Τίτλος
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Χρηματοοικονομικά
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: περιφεριακή διευθύντρια
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  Fincentrum a.s.

 

Επαγγελματική πορεία

 

Η πρώτη άδεια μητρότητος μου πρόσφερε τον χρόνο να σκεφτώ τι είδους επιχείρηση ήθελα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία που μου έτυχε ήταν η άμεση και καθημερινή δυνατότητα για αυτό-εκπαίδευση και βελτίωση του εαυτού. Η απειλή ήταν η απουσία μέντορα και coach στο ξεκίνημα της καριέρας μου και συνεπώς η έλλειψη δυνατότητας να συζυτήσω την προσωπική και επαγγελματική μου ανάπτυξη. Μία άλλη απειλή αποτέλεσε το χαμηλότερο εισόδημα.

 

Επαγγελματική εμπειρία

 

Όφειλα να μάθω να αντιμετωπίζω τις αποτυχίες που προέκυψαν αρχικά και επιπλέον να καταφέρω να ξεπεράσω το χαμηλότερο εισόδημα από αυτό που θα διέθετα ως υπάλληλος-κυρίως λόγω των επενδύσεων που έκανα για την επιχείρησή μου.
Δεν ήμουν ακόμα καλή στο management και ήταν αγχωτικό τόσο για την οικογένειά μου όσο και για την επιχείρησή μου. Επιπλέον δε σκεφτόμουν τόσο τον εαυτό μου, ξεκουραζόμουν ελάχιστα και αυτό με στρέσαρε.
Δεν ήταν ευχάριστο να αφήσω τη δικλείδα ασφαλείας και να αναπτυχθώ. Ήταν δύσκολο για μένα να είμαι υπεύθυνη για τον εαυτό μου και να κάνω κουμάντο στην επιχειρήσή μου.
Με την ανάπτυξη της οικονομικής μου σταθερότητας, αναπτύχθηκε και η αυτοπεποίθησή μου, οπότε ήμουν έτοιμη να επενδύσω περισσότερα στην επιχείρησή μου.
Η μεγαλύτερη βοήθεια στην επιχείρησή μου ήταν οι σπουδές ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας, καθώς επίσης και η συνεχής δια βίου μάθηση-σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης.
Έχω μία υπέροχη οικογένεια (σύζυγος, παιδιά, γονείς) που με υποστηρίζει σε κάθε μου απόφαση, έχω φίλους που πιστεύουν σε μένα και έναν μέντορα που με εμπνέει και μου παρέχει κίνητρα, όλα αυτά είναι πολύ βασικά.
Είμαι μέρος μίας προσανατολισμένης στο αποτέλεσμα εταιρίας-κινητοποιούμαι από το οιωνεί αποτέλεσμα και τις ιδέες των συναδέλφων μου. Συνεργάζομαι με ανθρώπους που αξιολογούν τη ζωή όπως εγώ και που μου δίνουν αίσθηση αλληλεγγύης.

Ατομικές δεξιότητες

Είμαι αθλητική γυναίκα, ψυχή τε και σώματι. Εκλαμβάνω τις νέες δραστηριότητες ως προκλήσεις.
Δεν τα παρατάω.
Περισσότερο ψάχνω για τρόπους να φέρω κάτι εις πέρας παρά για λόγους να τεκμηριώσω πως είναι αδύνατον.
Είμαι ικανή να μαθαίνω και να εφαρμόζω νέα δεδομένα στη δουλειά μου. Προσαρμόζομαι εύκολα στις αλλαγές. Γνωρίζω και χρησιμοποιώ τις επιθυμητές τεχνικές προκειμένου να κάνω καλά τη δουλειά μου. Έχω μεγάλη μεταδοτικότητα. Ακούω με προσοχή τα προβλήματα των άλλων. Μου αρέσει να χτίζω συναδελφικές σχέσεις. Η προσωπική εξέλιξη μέσω της δουλειάς μου είναι σημαντική. Μου αρέσει να διαπραγματεύομαι ούτως ώστε να καταλήγουν όλοι ικανοποιημένοι. Συνεργάζομαι και κινητοποιώ το προσωπικό μου. Κανονίζω δραστηριότητες και οργανώνω εύκολα τον εαυτό μου. Μπορώ να πάρω γρήγορα αποφάσεις. Ξέρω πώς να ιεραρχώ όλες μου τις δραστηριότητες (στην καριέρα και την προσωπική μου ζωή). Μπορώ να αντλήσω από την εμπειρία μου συμβουλές για τους άλλους.

 

Προτάσεις και συμβουλές

Φροντίζοντας για την ευτυχία των άλλων, βρίσκουμε τη δική μας. Αρχικά εμπνεύστηκα από άλλες επιτυχημένες γυναίκες στον οικονομικό τομέα. Εκείνη ήταν στο top management, βγάζοντας καλά λεφτά, είχε οικογένεια και παιδιά και , κυρίως έμοιαζε τόσο ευτυχισμένη. Είπα στον εαυτό μου ότι θα προσπαθήσω να παράσχω στον εαυτό μου μία τετοια ζωή.
Να εμπνέεσαι από γυναίκες που έκαναν πορεία από εσένα. Ρώτα τες για την εμπειρία τους, την επιτυχία και τα λάθη τους.Βρες το δικό σου μοντέλο γυναίκας και ακολούθησέ το. Πρέπει να είσαι γενναία, να πάρεις αποφάσεις και να αποδεχτείς, πρέπει πάντα να αναπτύσσεσαι.
Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες είναι αυτές που πρέπει χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους αρχικά.
Όταν σκέφτεσαι πως δεν μπορείς, συνήθως μπορείς ακόμα δυο φορές περισσότερο.
Μάθε να ζητάς για βοήθεια όταν την έχεις ανάγκη.
Όλα πάνε καλύτερα με χαμόγελο και καλή διάθεση. Πίστευε στον εαυτό σου σε ό,τι κι αν κάνεις. Μάθε να ξεκουράζεσαι.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Michaela Chytilová Hana Krejčí »
  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας