eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Emilija Stojmenova Duh

Έχει διδακτορικό ως Ηλεκτρολόγο Μηχανικός και είναι διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης στο καλιτεχνικό κέντρο του Πανεπιστημίου  του Maribor.

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Emilija Stojmenova Duh
ΧΩΡΑ: Σλοβενία
ΠΟΛΗ: Maribor
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Σλοβενική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Διδακτορικό
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Επιστήμη, Έρευνα και τεχνολογία
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Μεταδιδακτορική Αναπλ. ερευνήτρια στο τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  Πανεπιστημίου Ljubljana, Διευθύντρια του ινστιτούτου RAZ:UM
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  Faculty of Electrical Engineering, University of LjubljanaRAZ: UM:

 

Επαγγελματική πορεία

• Διευθύντρια του Ινστιτούτου RAZ: UM – Για έρευνα και ανάπτυξη και καλλιτεχνικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Μάριμπορ
• Μεταδιδακτορικός Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας

Προηγουμένως:
• Διαχειριστής έργου για την εμπειρία του χρήστη στο ISKRATEL,
• Βοηθός στο Τμήμα Πληροφορικής Σπουδών, mesto Novo

Εκπαίδευση:
• Διδακτορικό of Science Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο του Μάριμπορ
• Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο του Μάριμπορ
• International Baccalaureate, ΙΙ Γυμνάσιο του Μάριμπορ

 

Επαγγελματική εμπειρία

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι άνδρες κυριαρχούν στις πανεπιστημιακές σπουδές, οι συνάδελφοί μου έμεναν πάντα έκπληκτοι βλέποντας μια γυναίκα μεταξύ των "ηλεκτρολόγων".
Μια φορά στο τρίτο έτος έπινα καφέ με τους συμμαθητές μου, με τους οποίους είχα και εξακολουθώ να έχω πολύ καλές σχέσεις , μου είπαν ότι δεν καταλαβαίνουν τι δουλειά έχω εκεί, γιατί τους φάνηκα "πολύ φυσιολογική."
Οι περισσότεροι από τους καθηγητές είχαν μια παρόμοια άποψη και συχνά έλεγαν: «Αν Emilia κατανοεί το εκπαιδευτικό υλικό, τότε ο καθένας μπορεί" - ήμουν η μόνη γυναίκα εκεί.
Στην πορεία της καριέρας μου η οικογένειά μου με βοήθησε πρώτη, δηλαδή, επειδή υποστήριξαν την απόφασή μου να προχωρήσουμε σε μια διαφορετική χώρα, όταν ήμουν 16 χρονών, έτσι θα μπορούσα να παρακολουθήσω το σχολείο που είχα επιλέξει.
Τότε ήταν διευθυντής του 'Γυμνασίου, και μετέπειτα Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Μάριμπορ, Καθηγητής. Dr. Igor ticar. Είχα πολύ καλούς συναδέλφους και μέντορες στην εταιρεία ISKRATEL, όπου είχα την πρώτη μου δουλειά. Ακόμη και στην τρέχουσα θέση στο εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, το προσωπικό είναι υπέροχο και πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν. Γράφοντας το διδακτορικό μου και γενικά στην επαγγελματική μου ανάπτυξη με βοήθησε ο μέντορας μου, Dr. Bojan Imerl. Στην εξέλιξη της καριέρα μου με βοηθάει πολύ σε γενικές γραμμές ο σύζυγός μου, Δρ Αντρέι Duh.
Η εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής ήταν πολύ πιο απλή πριν γίνω μητέρα. Τώρα χρειάζεται περισσότερη οργάνωση, αλλά «όλα είναι δυνατά." Αυτή τη στιγμή έχω ένα 13-μηνών ενθουσιώδη μωρό που θέλει να έρευνα συνεχώς και συνήθως τις ημέρες μου δεν έχουν αρκετό χρόνο.
Ηγεσία μου στην RAZ: UM με βοήθησε πολύ τόσο στην επαγγελματική και προσωπική μου ανάπτυξη. Θεωρώ ότι η λειτουργία μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού, δεν είναι εύκολο και χρειάζεται πολλή ευθύνη. Πολλές φορές, προκαλεί άγρυπνες νύχτες, αλλά σιγά-σιγά μαθαίνω ότι ένα καλά-ξεκουρασμένο μυαλό λειτουργεί καλύτερα το πρωί και είναι πιο εύκολο να βρει τις σωστές λύσεις.
Επιμονή, πείσμα, περιέργεια.

 

Ατομικές δεξιότητες

Από την πορεία της σταδιοδρομίας, επωφελήθηκα κυρίως από την επιμονή, το πείσμα, και πάνω από όλα την περιέργεια μου. Στο σχολείο έμαθα κυρίως πώς να μαθαίνω, πώς να ψάχνω και να παίρνω τις σωστές πληροφορίες και πώς να λύνω προβλήματα. Όλα αυτά τα πράγματα με ωφέλησαν, όχι μόνο στην πορεία της σταδιοδρομίας μου, αλλά και στη ζωή γενικά.
Όταν άρχισα να δουλεύω, έμαθα να ακούω (και όχι μόνο να με ακούνε), να παρατηρώ και να επικοινωνώ σωστά. Έχω μάθει ότι είναι σωστό το να ξέρεις πώς να θέσεις την άποψή σου με επιχειρήματα, όμως, υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτό δεν βοηθήσει, και τότε δεν έχει νόημα να πάς και να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Έμαθα ότι ποτέ δεν θα μάθω τα πάντα, αλλά μπορώ ακόμα να βρω πρόσθετες γνώσεις και υποστήριξη.
Κάθε καλός επιχειρηματίας πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνεί καλά, να ακούσει και να τηρεί τα λεγόμενα. Να γνωρίζει πώς να οργανώνει το χρόνο του αποτελεσματικά για την ολοκλήρωση όλων των εργασιών. "

 

Προτάσεις και συμβουλές

"Η συμβουλή μου: Να τολμούν οι γυναίκες να τολμούν πράγματα που είναι σε θέση να κάνουν και θα είναι εξίσου καλές αν όχι καλύτερες, από ό, τι οι άνδρες!.

Η άποψή μου: δεν βλέπω το λόγο γιατί θα πρέπει ακόμα να δούμε τι φύλο είναι κάθε επιχειρηματίας. Κάθε ένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να γίνει επιτυχημένος και το φύλο δεν έχει σημασία εδώ.

Το σύνθημά μου από το γυμνάσιο είναι "" Per aspera ad astra "". Πρόσφατα διάβασα κάπου «Το πιο δύσκολο έργο είναι το πρωί, και τότε όλα θα είναι κομμάτι της πίτας », και μου αρέσει αυτό!

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dušica Šibav Lenka Puh »
 • Default
 • Title
 • Random
 • kournia

  Ασχολούμαι με τον σχεδιασμό αντικαρκινικών φαρμάκων μέσω υπολογιστή. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να εμφανίσει διαφορετικό υπο-τύπο καρκίνου για διαφορετικούς λόγους

  Read More
 • Έχει διδακτορικό ως Ηλεκτρολόγο Μηχανικός και είναι διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης στο καλιτεχνικό κέντρο του Πανεπιστημίου  του Maribor.

  Read More
 • Ειδικεύεται στη χρήση τεχνητής πραγματικότητας για κοινωνικά θέματα

  Read More
 • Οδοντίατρος που έχει αναπτύξει την δική της πρακτική.

  Read More
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας