eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Annamaria D'Ascenzo

Η Annamaria d'Ascenzo ήταν η πρώτη γυναίκα νομάρχης στην Ιταλία και παγκοσμίως.

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Annamaria D'Ascenzo
ΧΩΡΑ: Ιταλία
ΠΟΛΗ: Ρώμη
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Ιταλική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πτυχίο
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Πολιτικός και Κυβερνήτης
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Τελευταία θέση:Επικεφαλής του Πυροσβεστικού Τμήματος
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  Υπουργικός Σύμβουλος 

 

Επαγγελματική πορεία

Γεννήθηκα στην Asmara (Ερυθραία) στις 7/17/1940, όπου είχαν μετακομίσει οι νεόνυμφοι γονείς μου. Ένα μήνα μετά τη γεννησή μου, πέθανε ο πατέρας μου. Έτσι, ο αδελφός κι εγώ μείναμε ορφανά, όντας όμως τυχεροί να έχουμε μία τόσο υπέροχη μητέρα.
Επιστρέψαμε στην Ιταλία το1950. Ήμαστε πολύ φτωχοί και κατάφερα να σπουδάσω με υποτροφία επειδή ήμουν ορφανή από πατέρα που έπεσε στον πόλεμο.
Παντρέυτηκα έναν χρόνο αφού αποφοίτησα. Έχω μία υπέροχη κόρη. Είμαι διαζευγμένη τώρα, αλλά διατηρώ εξαιρετική σχέση με τον πρώην σύζυγό μου.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Αφού αποφοίτησα από τις Πολιτικές Επιστήμες, εργάστικα για λίγους μήνες σε μία ιδιωτική εταιρία και έπειτα ως επιθεωρήτρια στην Εθνική Ακαδημία Χορού.
Ξεκίνησα την καριέρα μου στη Δημόσια Διοίκηση στη Διοικητική Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το 1990 έγινα μία από τις δύο πρώτες γυναίκες νομάρχες στην Ιταλία και παγκοσμίως.
Στο Υπουργείο Εσωτερικών ήμουν υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού για αρκετά χρόνια.
Από το 1990, εργάστηκα ως Επικεφαλής Προσωπικού της Πυροσβεστικής και έπειτα ως νομάρχης στο Grosseto και την Perugia.
Το 2000, έγινα επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.
Το 2001, επέστρεψα στο Υπουργείο Εσωτερικών ως Επικεφαλής του Τμήματος Μετανάστευσης (έως το 2006). Ολοκλήρωσα την καριέρα μου ως Επικεφαλής της Πυροσβεστικής το 2007. Ήμουν ο τέταρτος πιο σημαντικός Νομάρχης στο Υπουργείο, έχοντας μόνο άλλους τρεις Νομάρχες που κατείχαν σχετική θέση (τον Αρχηγού Προσωπικού, τον Διευθυντή Προσωπικού και τον Αρχηγό της Αστυνομίας).
Από την πρώτη μου εργασιακή εμπειρία, κατέληξα στο να μην επιτρέπω στους ανθρώπους να με καταπιέζουν και να μη με σέβονται. Απλά δούλεψα σκληρά χωρίς να αποσπώμαι και χωρίς να είμαι επιφανειακή, αποφεύγοντας τα λάθη.
Όταν αφοσιώθηκα στην καριέρα Νομοτάρχη, υπήρχαν μόνο άντρες στη διοίκηση και ένας κανόνας κυριαρχούσε: "Οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να απευθύνονται στους άντρες" και όσοι ανήκαν σε ανώτερα κλιμάκια αγνοούσαν αυτούς των κατωτέρων κλιμακίων. Με το πέρας του χρόνου, πάντα με σοφία και χαμόγελο, δούλεψα για να ξεπεραστούν αυτοί οι κανόνες. Συντόνισα το προσωπικό με όλη μου την καρδιά και ατέλειωτη υπομονή, ήμουν πολύ αυστηρή όταν ήταν απαραίτητο και ποτέ δεν ξεγέλασα κανέναν με φρούδες υποσχέσεις.
Συχνά υπήρξα αντικείμενο μίσους, αλλά ο χρόνος με δικαίωσε και ακόμα και τώρα, μετά από οχτώ χρόνια σύνταξης, οι περισσότεροι έχουν θετικές αναμνήσεις από εμένα.
Μπορούσα να διαχειριστώ σοβαρά εθνικά επείγοντα περιστατικά, ακόμα και όταν η αστική υπηρεσία άμυνας ακόμα δεν υπήρχε, χάρη στην εμπειρία των συνεργατών μου.
Μετά από τραγικά γεγονότα όπως ο σειμός της Irpinia, πάντοτε έστελνα κατευθείαν ικανά στελέχη στην περιοχή που είχε πληγεί.
Από πολύ νωρίς είχα τον μοναδικό στόχο να σώσω ανθρώπινες ζωές.

 

 

Ατομικές δεξιότητες

Σοβαρότητα και αποφασιστικότητα στις σπουδές, πολιτισμικά στοιχεία και γνώση που απέκτησα κατά τη διάρκεια της ζωής μου, προσοχή και συγκέντρωση. Κυρίως ακούω, μιλώντας το λιγότερο δυνατόν.

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

Προσπάθησε να είσαι όσο πιο ορθολογική γίνεται, αποφεύγοντας τα λάθη και προσπαθώντας να ξεπεράσεις τις προκλήσεις για το καλό το δικό σου και όχι αναζητώντας επιβεβαίωση και αποδοχή.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Angela Patrizia Fargione Albarosa Macrì »
 • Default
 • Title
 • Random
 • είναι επίσης ενεργή και σε άλλους τομείς πέρα από πολιτικές δράσεις και φιλανθρωπικές αποστολές. Υποστηρίζει τις γυναίκες και το θέατρο

  Read More
 •  Η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Δημηκρατίας της Σλοβενίας

  Read More
 • Η Annamaria d'Ascenzo ήταν η πρώτη γυναίκα νομάρχης στην Ιταλία και παγκοσμίως.

  Read More
 • Παιδαγωγός, Λέκτορας και Ιταλίδα πολιτικός, γερουσιαστής του  PCI (Ιταλικού Κομμουνιστικού κόμματος) και του PDS ( Δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς)  από το

  Read More
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας