eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Uršula Cetinski

 Γενική διευθύντρια του μεγαλύτερου συνεδριακού και πολιτιστικού κέντρου στη Σλοβενία

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Uršula Cetinski
ΧΩΡΑ: Σλοβενία
ΠΟΛΗ: Ljubljana
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Σλοβενική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Ανώτατη εκπαίδευση: Καλές τέχνες, πτυχίο Comparative Literature and German language, Master in Advanced Studies (Art & Media Management), Linz University, Austria 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Πολιτισμός
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Γενική διευθύντρια του Cankarjev dom, Culture and Congress Centre
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  Cankarjev dom, Culture and Congress Centre

Επαγγελματική πορεία

Είμαι απόφοιτος Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Γερμανικής Γλώσσας του Τμήματος Τεχνών της Λουμπλιάνα. Ήμουν ακαδημαϊκός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα KulturKontakt του Πανεπιστημίου Jochannes Kepler του Λιντς (Αυστρία). Έχω Master στην πολιτιστική διαχείριση (Master στις Ανώτατες Σπουδές). Ως νεαρή φοιτήτρια στο Τμήμα Τεχνών,  ήμουν δημοσιογράφος στο Radio Student και στη συνέχεια ανέλαβα τη θέση της εκδότριας στην πολιτιστική στήλη. Ήμουν δραματουργός και διευθύντρια μιας θεατρικής ομάδας που λεγόταν Koreodrama, συνιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ The City of Women.Ήμουν συντονίστρια θεατρικού και χορευτικού προγράμματος στο Cankarjev dom για οχτώ χρόνια, συντονίστρια και καλλιτεχνική διευθύντρια στο θέατρο  Mladinsko επίσης για οχτώ χρόνια. Από τα μέσα του Οκτωβρίου του 2014, είμαι γενική διευθύντρια στο Cankarjev dom. Που και που εργάζομαι και ως δραματουργός, εκδότρια, μεταφράστρια της γερμανικής γλώσσας και συγγραφέας του μονόπρακτου Alma, ένα έργο για την Alma Karl την ταξιδεύτρια του κόσμου.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Οι κύριοι παράγοντες της επιτυχίας μου είναι η διαρκής εκπαίδευσης στον τομέα διαχείρισης τέχνης και πολιτισμού, το φοβερό μου πάθος για τέχνη, καλές διεθνείς επαφές στους πολιτιστικούς κύκλους, η χαρά του να δουλεύεις και να κατευθύνεις άτομα, οι έντονες διεθνείς εμπειρίες μου και επίσης λίγη τύχη στο μονοπάτι της καριέρας μου.
Είχα έναν εκπληκτικό μέντορα στο Πανεπιστήμιο στο Λιντς, dr. Herwig Pöschl, καθώς και την υποστήριξη από τον σύζυγο, τον γιό και τη μητέρα μου. Η οικογένειά μου πάντα κατανοούσε ποιες είναι οι αξίες μου.
Πραγματικά, δεν έχω αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στο μονοπάτι της καριέρας μου. Όμως εργάστηκα πολλές απλήρωτες ώρες στον πολιτιστικό τομέα. Στην αρχή της καριέρας μου, συχνά πληρωνόμουν λιγότερο απ’ότι οι άντρες συνάδελφοί μου, μου εμπιστεύονταν project με χαμηλότερους προϋπολογισμούς και πριν αναδειχθώ ως γενική διευθύντρια του Cankarjev dom, εξέλαβα κάποια σεξιστικά σχόλια ή αμφισβήτηση σχετικά με τις ικανότητές μου να διευθύνω το μεγαλύτερο σλοβένικο πολιτιστικό

 

 

Ατομικές δεξιότητες

Το πιο χρήσιμο στοιχείο στο μονοπάτι της καριέρας μου ήταν η γνώση από άλλους τομείς της τέχνης που εργάστηκα, ειδικά στην τέχνη ερμηνείας και την πολιτιστική διοίκηση, στη συνέχεια και η γνώση και εμπειρία στην διοίκηση  Kustav Käser Training). Τα  σεμινάρια σχετικά με τη διοίκηση, οι συνεδριάσεις ειδικών και η παρακολούθηση διαφόρων συνδιασκέψεων ήταν επίσης πολύ χρήσιμα.  Επιπλέον, σημαντικά για την καριέρα μου ήταν και συνεδριάσεις ειδικών με υπεύθυνους ή καλλιτεχνικούς διευθυντές από άλλα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πολιτιστικά κέντρα, φεστιβάλ και θέατρα. Έχω μια ιδέα για το πόσο παρόμοια  λειτουργούν  τα πολιτιστικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Το ότι μιλώ άπταιστα αγγλικά και γερμανικά συντέλεσε σημαντικά. Επίσης, όσον αφορά εμένα, είναι πολύ χρήσιμο να έχει κανείς την ικανότητα να επικοινωνεί με τους ανθρώπους. Ο σεβασμός μου για τους ανθρώπους και η προετοιμασία μου για έναν διάλογο αποτελούν ικανότητες κλειδιά. Μπορώ ακόμη να αναφέρω να ακούω, να αφουγκράζομαι και να κατανοώ τι  λέγεται.

 

 

Προτάσεις και συμβουλές

 

Έχω ένα πολύ ιδιαίτερο στιχάκι από τον Γερμανό κινηματογραφικό παραγωγό και θεατρικό διευθυντή R. W. Fassbinder »Ich war ganz unten, so lernte ich fliegen.« ( Ήμουν στο πάτωμα και έτσι έμαθα να πετάω).
Είναι βασικό να μπορεί κανείς να χειριστεί τις δύσκολες στιγμές και τις αποτυχίες. Ακούγεται πολύ ωραίο το να είμαστε επιτυχημένοι, όμως μόνο σε μια κρίσιμη στιγμή ένας ή μία πολιτιστικός διευθυντής θα μάθει αν είναι καλή στη δουλειά της. Λέει πολλά για τον εαυτό μας το με ποιόν τρόπο ξεπερνάμε τις δύσκολες στιγμές. Το παραπάνω στιχάκι είναι μια όμορφη μεταφορά για το πώς οι κακουχίες μπορούν να είναι ταυτόχρονα πηγή έμπνευσης. Αυτό γιατί τα εμπόδια και οι δυσκολίες μας κάνουν πιο δυνατούς και γνωρίζουμε πραγματικά τον εαυτό μας.
Η συμβουλή μου για τις νέες γυναίκες είναι να ακολουθήσουν με τόλμη το όνειρό τους, να απαιτήσουν ίση μεταχείριση και όταν πάρουν κάποια απόφαση για τη ζωή άλλων γυναικών να μην επαναλάβουν το πατριαρχικό πρότυπο. Αντιμετωπίστε τες με ισότητα όπως θα αντιμετωπίζατε τους άντρες συναδέλφους και αν είναι δυνατόν να τις ενθαρρύνετε.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Barbara Brezigar Alenka Bratušek »
 • Default
 • Title
 • Random
 • είναι επίσης ενεργή και σε άλλους τομείς πέρα από πολιτικές δράσεις και φιλανθρωπικές αποστολές. Υποστηρίζει τις γυναίκες και το θέατρο

  Read More
 •  Η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Δημηκρατίας της Σλοβενίας

  Read More
 • Η Annamaria d'Ascenzo ήταν η πρώτη γυναίκα νομάρχης στην Ιταλία και παγκοσμίως.

  Read More
 • Παιδαγωγός, Λέκτορας και Ιταλίδα πολιτικός, γερουσιαστής του  PCI (Ιταλικού Κομμουνιστικού κόμματος) και του PDS ( Δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς)  από το

  Read More
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας