eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Iva Kaplanová

είναι πάντα χαμογελαστή και σε καλή διάθεση και μπορεί να μεταδώσει ό,τι άντλησε από εκατοντάδες ανθρώπους που γνώρισε ως HR manager

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Iva Kaplanová 
ΧΩΡΑ: Τσεχία
ΠΟΛΗ: Hradec Králové
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Τσεχική
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πανεπιστημιακός τίτλος
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Χρηματοοικονομικός και τραπεζικός
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: FR Manager/HRBP
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  MetLife CZ

 

Επαγγελματική πορεία

Η πρώτη ευκαιρία ήταν ένα στοίχημα για μένα, αφού είχα μόλις αποφοιτήσει από τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Μου προσέφεραν δουλειά σε ξενοδοχείο. Ήμουν εκπαιδευόμενη τους πρώτους έξι μήνες, πέρασα από όλα τα πόστα του ξενοδοχείου. Επιβίωσα και κέρδισα σπουδαία εμπειρία που με βοήθησε αργότερα.
Μία άλλη ευκαιρία ήταν η επιστροφή στη δουλειά μου μετά την άδεια μητρότητας. Μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία και πάλι. Ήταν πόστο με κυλιόμενες βάρδιες και χωρίς την υποστήριξη του συντρόφου μου, ισχυρό σχεδιασμό και συνεργασία, δε θα τα κατάφερνα.
Η δυνατότητα να κάνω αίτηση για την θέση HR Manager και η μετέπειτα προαγωγή στη θέση της διευθύντριας ήταν εξίσου σημαντικά για μένα.
Η απόφασή μου να κάνω στροφή στην καριέρα μου στα 45 δεν ήταν εύκολη, μου πήρε τρία χρόνια να το πάρω απόφαση. Και πάλι μου προσφέρθηκε εργασία σε εντελώς διαφορετικό κλάδο. Πιστέψτε με ο κόσμος της οικονομίας και του λιανικού εμπορίου είναι εκ διαμέτρου διαφορετικοί. Αλλά τελικά λειτούργησε.
Πιστεύω πως οι προκλήσεις είναι η αδυναμία μου- ανικανότητα να ακούσω, χαμηλό επίπεδο συναίσθησης και η προτίμησή μου να δουλεύω μόνη. Και ίσως να έπαιξε ρόλο και ο πρώτος μου σύντροφος που δε στήριξε την απόφασή μου να σπουδάσω στο πανεπιστήμιο. Αλλά τελικά τα κατάφερα.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

Ξέρετε, ως HR Manager και Διευθύντρια οφείλεις καμιά φορά να πάρεις μη δημοφιλείς αποφάσεις.
Αυτές οι αποφάσεις αγγίζουν τους ανθρώπους που είναι τουλάχιστον συνάδελφοι, κάποιες φορές κολλήτοι, φίλοι.
Ήταν πραγματικά δύσκολο για μένα στην αρχή της καριέρας μου να ισορροπήσω τον εαυτό μου. Ακόμα και σήμερα είναι ζόρικο να μη διακρίνω πίσω από κάθε απόφαση την προσωπική ζωή τέτοιων συναδέλφων.
ΟΦΕΙΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΩ. Μπορείτε να πιστέψετε πως πέρασα δύο εβδομάδες κάνοντας μαθήματα αγγλικών στο ΗΒ στα πενήντα μου;! Ήταν υπέροχο! Κι όμως οι γονείς μου δε συμφωνούσαν με την απόφασή μου να πάω να δουλέψω και να σπουδάσω ενώ εργαζόμουν. Ο προσανατολισμός μου στην κατανομή στόχων, η ικανότητά μου να δουλεύω σκληρά και να μην τα παρατάω είναι οι κύριοι παράγοντες του ότι έχω μία δουλειά που μου αρέσει και με ικανοποιεί. Ο σύντροφός μου με υποστηρίζει όσο μπορεί, για παράδειγμα το ξέρω πως είναι τρελό, αλλά συνόδευε εμένα και τον γιο μου στο σχολείο 6 μήνες μετά τη γέννησή του επειδή ακόμα θήλαζα. Αλλά αν πάρω μια απόφαση, την φέρνω πάντα εις πέρας.

 

Ατομικές δεξιότητες

Οι ισχυρότερες δεξιότητές μου είναι η ικανότητα να δουλεύω σκληρά, να προσανατολίζομαι στην κατανομή των στόχων, το ότι είμαι αναλυτικός άνθρωπος, παίρνω αποφάσεις βασιζόμενη στα γεγονότα, διαχειρίζομαι τον χρόνο μου και μπορώ να δουλεύω υπό συνθήκες πίεσης.
Μπορώ να πάρω γρήγορα αποφάσεις. Η προσωπική εξέλιξη μέσω της δουλειάς μου είναι σημαντική για μένα, όπως και αυτή των συναδέλφων μου. Κανονίζω δραστηριότητες και οργανώνω εύκολα τον εαυτό μου. Μου αρέσει να θέτω στόχους και να τους πετυχαίνω.

 

Προτάσεις και συμβουλές

Τα μότο μου είναι: 1/ποτέ, μα ποτέ μην τα παρατάς!
2/ να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται. Προχώρα ούτως ώστε να πραγματοποιήσεις την απόφασή σου, να εκπληρώσεις τον στόχο σου. Η ηγεσία είναι αυτογνωσία, το να γνωρίζεις τους συναδέλφους σου και η αμοίβαια αναζήτηση λύσεων και συναίνεσης που αποφέρει όφελος/κέρδος σε όλη την ομάδα.
Ο ηγέτης πρόκειται για μία προσωπικότητα δίκαιη, τίμια, συγκροτημένη, που αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα για τους άλλους, που χτίζει μέσω των άλλων υγειή αυτογνωσία. Και υγειής αυτογνωσία είναι η ικανότητα να παράγεις πρωτοπόρες ιδέες.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Anneliese Degen Alena Borhyová »
 • Default
 • Title
 • Random
 • είναι επίσης ενεργή και σε άλλους τομείς πέρα από πολιτικές δράσεις και φιλανθρωπικές αποστολές. Υποστηρίζει τις γυναίκες και το θέατρο

  Read More
 •  Η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Δημηκρατίας της Σλοβενίας

  Read More
 • Η Annamaria d'Ascenzo ήταν η πρώτη γυναίκα νομάρχης στην Ιταλία και παγκοσμίως.

  Read More
 • Παιδαγωγός, Λέκτορας και Ιταλίδα πολιτικός, γερουσιαστής του  PCI (Ιταλικού Κομμουνιστικού κόμματος) και του PDS ( Δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς)  από το

  Read More
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας