eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Barbara Brezigar

Η πρώτη Σλοβένα γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Barbara Brezigar
ΧΩΡΑ: Σλοβενία
ΠΟΛΗ: Ljubljana
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Σλοβένικη
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πανεπιστημιακή
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Νομικ΄σ
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Σύμβουλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  State Prosecutor General Office of Republic of Slovenia

 

Επαγγελματική πορεία

Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή το 1977. Μετά από μια διετή πρακτική άσκηση στο δικαστήριο πέρασα τις εξετάσεις το 1979 και το 1980 διορίστηκα ως περιφερειακή εισαγγελέας στη Λιουμπλιάνα. Το 1994, έγινα αναπληρωτής προϊστάμενος του γραφείου του Εισαγγελέα και το 1995, προσλήφθηκα στο γραφείο του εισαγγελέα. Το 1996 έγινα προϊσταμένη της ομάδας του Κρατικού Εισαγγελέα για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και παρέμεινα στο γραφείο μέχρι τον Ιούνιο του 1999. Τον Μάιο του 1998, διορίστηκα στην Ανώτατη Εισαγγελία.
Το 2000, ήμουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη μεταβατική κυβέρνηση και μετά από έξι μήνες, συνέχισα να εργάζομαι ως Ανώτατη Εισαγγελέας.
Στις προεδρικές εκλογές του 2002, ήμουν η πρώτη γυναίκα υποψήφια πρόεδρος μετά από την πρόταση των σλοβένων διανοούμενων. Παρ’ ότι ανεξάρτητη υποψήφια και πολιτικά αρχάρια μπήκα στο δεύτερο γύρο και πήρα 43,48 τοις εκατό των ψήφων.
Την άνοιξη του 2004, η Εθνική Συνέλευση με διόρισε ως την πρώτη αντιπρόσωπο της Σλοβενίας στην Eurojust στο Haag.
Μετά από ένα χρόνο, επέστρεψα από Haag, γιατί η Εθνοσυνέλευση με εξέλεξε ως Γενική Εισαγγελέα της Σλοβενίας. Από τις 4 Μαΐου 2005 έως τις 3 Μαΐου, 2011 έχω κατείχα τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα και μετά τη λήξη της θητείας των έξι ετών συνέχισα να εργάζομαι ως Σύμβουλος στον Ανώτατο Εισαγγελέα.
Το 2012 και το 2013, είχα την θέση του γραμματέα του του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ το Μάρτιο του 2013, επέστρεψα ως Γενική Εισαγγελέας Υπηρεσίας.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Η φιλοσοφία μου ήταν να εκτελέσω πάντα να με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την εργασία μου για το κοινό καλό και να κάνω το έργο του γραφείου του εισαγγελέα στο σύνολό του να είναι πετυχημένο, και να λειτουργεί προς όφελος του κυρίαρχος λαός με γνώση και ακεραιότητα. Ταυτόχρονα έμεινα έκπληκτη ότι η κοινωνία δεν ήταν συμπαθεί για τέτοιες φιλοδοξίες, και τα εμπόδια που βρέθηκαν στην πορεία μου, ήταν γεμάτα από την προκατάληψη και την αντίρρηση σε κάθε είδους αλλαγή, η οποία συνοδεύεται από μεγάλη υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης. Ένα άτομο δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια ένσταση ανήκει στον ενδιαφερόμενο. Ως εκ τούτου, η υποστήριξη του συζύγου μου και τα δύο παιδιά μας ήταν πάντα πολύ σημαντική και μεγάλη βοήθεια για μένα. Στο εργασιακό μου περιβάλλον, ήμουν τυχερή που είχα μια μικρή ομάδα στενών συνεργατών. Είχαμε έναν κοινό στόχο και αξιοπιστία ο ένας με τον άλλο. Κατά την περίοδο μετά την ανερτησία της Σλοβενίας, είχα υποστήριξη από τον πρώτο Γενικό Εισαγγελέα στην ανεξάρτητη Σλοβενία, κ Anton Drobnič.
Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα για έναν καλό συντονισμό μεταξύ των επιχειρήσεων και της οικογενειακής ζωής είναι η κατανόηση της οικογένειας και το γεγονός ότι τα παιδιά μου ήταν ήδη ανεξάρτητα όταν ανέλαβα τις πιο σύνθετες και υπεύθυνες θέσεις.
Πιστεύω ότι μόνο σοβαρή δουλειά, καλή ομάδα, μια έντιμη στάση των εργαζομένων και σωστό κοινωνικό κλίμα μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία..

 

Ατομικές δεξιότητες

Ο συνδυασμός γνώσης και εμπειρίας, το θάρρος και η θέληση και το συναίσθημα για τους ανθρώπους και η συνειδητοποίηση ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, με το κατάλληλο εξωτερικό περιβάλλον οδηγεί σε καλά αποτελέσματα. Η απλή θεωρητική γνώση δεν είναι αρκετή, αλλά για τις κορυφαίες θέσεις, είναι απαραίτητες, οι προηγούμενες εμπειρίες.

 

Προτάσεις και συμβουλές

Είναι καλό πρώτα να συγκεντρώνεις εμπειρίες και στη συνέχεια να αναλάβεις την πρόκληση της ηγεσίας. Πιστεύω ότι ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Είναι πεποίθησή μου ότι για τις γυναίκες που έχουν οικογένειες, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουν την υποστήριξη των οικογενειών τους.
Όταν σκέφτομαι τα παλιά, θα μπορούσα να πω ότι το σύνθημά μου στην εργασία ήταν πάντα: μια δίκαιη και υπεύθυνη στάση απέναντι στην εργασία και στο προσωπικό έτσι ώστε να λειτουργεί για το κοινό καλό.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Barbara Humar Uršula Cetinski »
 • Default
 • Title
 • Random
 • στην ενδιαφέρουσα επαγγελματική καριέρα, συνδυάζει τις επαγγελματικές της δραστηριότητες με το να δίνει pro bono νομικές συμβουλές σε παιδιά που

  Read More
 • Παράδειγμα μιας νέας γυναίκας που έκανε τα όνειρά της πραγματικότητα, συνδιάζοντας την εμπορική με την εθελοντική εργασία στο μεταναστευτικό

  Read More
 • Η πρώτη Σλοβένα γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης

  Read More
 • "Η προσωπική ευχαρίστηση δεν επιτυγχάνεται μέσα από την εργασία"

  Read More
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας