eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Danica Purg

Κοσμήτορας και Διευθύντρια του  Bled School of Management και πρόεδρος του οργανισμού CEEMAN 

Σχετικά με μένα


 

ΟΝΟΜΑ: Danica Purg
ΧΩΡΑ: Σλοβενία
ΠΟΛΗ: Mlaka pri Kranju
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Σλοβενικής
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πτυχίο σε πολιτικές επιστήμες (University of Ljubljana), Masters and Doctorate degree (University of Belgrade). Επιμόρφωση σε: INSEAD Fontainebleau, IMD Lausanne and Harvard Business School
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Εκπαίδευση
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Κοσμήτορας και Διευθύντρια
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  Bled School of Management

Επαγγελματική πορεία

Είμαι διευθύντρια και κοσμήτορας του IEDC, Bled School και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Ανάπτυξη Διοίκησης CEEMAN, συνδέοντας πάνω από 220 σχολές διοίκησης από 55 χώρες. Εργάζομαι ως λέκτορας και σύμβουλος στον τομέα της ηγεσίας, ηγετικών ειδών και προσωπικής ανάπτυξης των διοικούντων, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην ανάδειξη ηγετών μέσω της έμπνευσης που πηγάζει από τις τέχνες και από άλλα επαγγέλματα. Για τα εξαιρετικά επιτεύγματά μου στον τομέα της διεθνούς εμπορικής εκπαίδευσης, έχω λάβει διεθνή διάκριση ως ‘’Κοσμήτορας της Χρονιάς’’ από την Ακαδημία Διεθνούς Διοίκησης (ΑΙΒ) το 2010.Επιπλέον, είμαι η συγγραφέας και από κοινού συντάκτρια αρκετών βιβλίων και άρθρων. Είμαι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Διοίκησης, Επίτιμη Διδάκτωρ στον διοικητικό τομέα του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας και της Σχολής Διοίκησης της Εσθονίας καθώς και Επίτιμη Καθηγήτρια στη Σχολή Διοίκησης της Μόσχας και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας (MESI). Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας μου απέδωσε τον Τιμητικό Τίτλο Ελευθερίας για την συμβολή μου στην ανάπτυξη της διοίκησης στη χώρα καθώς και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Είμαι μέλος αρκετών συμβουλευτικών επιτροπών, μέλος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κοινοβουλίου, Πρόεδρος της Σλοβένικης κοινότητας UN (United Nations Association of Slovenia) για το Παγκόσμιο Συμβόλαιο . Έχω διοριστεί από το Παγκόσμιο Συμβόλαιο UN σε μία διεθνή εργασιακή ομάδα για την ανάπτυξη αρχών διοικητικής εκπαίδευσης (Αρχές Υπεύθυνης Διοικητικής Εκπαίδευσης) και το 2003, ήμουν πρόεδρος του συμβουλίου αυτού.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να ανακαλύψει κανείς μία απασχόληση ή ένα επάγγελμα που θα ταιριάζει στις διανοητικές του ικανότητες και τον χαρακτήρα του. Παρότι βίωσα επαγγελματικά την αρχηγεία από τα νεανικά μου χρόνια, μου πήρε χρόνο να ανακαλύψω σε τι περιβάλλον θα μπορούσα να εξελίξω και τις ηγετικές μου ικανότητες και την νοοτροπία μου. Ανακάλυψα ότι το πολιτικό περιβάλλον, των νεανικών μου χρόνων τουλάχιστον, απαιτούσε περισσότερη υπομονή και μερικές φορές μια μορφή ανειλικρίνειας που δεν μπορούσα να αποδεχθώ.
Ανακάλυψα ότι έχω ένα συγκεκριμένο ταλέντο για διδασκαλία όπως επίσης και ότι ήθελα να διαχειριστώ μόνη τη στάση μου όχι μόνο όσον αφορά τη διδασκαλία. Έμαθα από τους δασκάλους μου στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το πανεπιστήμιο. Έμαθα από τους συντρόφους μου, τους συναδέλφους και τους φίλους μου.
Θα πρέπει να είσαι ανοιχτός στη μάθηση. Οργάνωσα τη ζωή μου με τέτοιον τρόπο που να βρω έναν σύντροφο ο οποίος καταλαβαίνει τι κάνω.
Όμως είμαι σίγουρη ότι η δουλειά μου, η αποστολή που αισθάνομαι ότι έχω, είναι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μου ζωής.

 

 

Ατομικές δεξιότητες

Αρχικά για όλες τις δουλειές και τα επαγγέλματα χρειάζεται σίγουρα ένας βαθμός ταλέντου. Όσο λιγότερο ταλέντο έχεις σε κάτι, τόσο πιο δύσκολο είναι να το εκτελέσεις, ακόμη κι αν διαθέτει όλες τις απαραίτητες ικανότητες. Για να γίνεις επιχειρηματίας, χρειάζεσαι το ταλέντο του να βλέπεις μπροστά σου τις ευκαιρίες με θάρρος και αν εξελιχθείς πέρα από τη δεξιοτεχνία οι ικανότητες επικοινωνίας και δικτύωσης είναι απαραίτητες. Επιπλέον, αυτά είναι πολύ σημαντικά προσόντα, όταν λειτουργείς σε διεθνές ή παγκόσμιο περιβάλλον. Για να είσαι αρχηγός (πέρα από όλα τα παραπάνω), χρειάζεται να έχει διορατικότητα, να αισθάνεσαι ότι έχεις μια αποστολή, να είσαι ικανός να εμπνεύσεις τους άλλους και να τους δώσεις κίνητρο να συνεργαστούν μαζί σου για να φτάσετε τους στόχους που μοιράζεσαι και τέλος και για τα δύο θα πρέπει να επιμένεις και να έχεις πολύ ενέργεια.

 

Προτάσεις και συμβουλές

 Η καλύτερη συμβουλή είναι να είστε ο εαυτός σας. Δεν είναι απαραίτητο όλοι να γίνουν πετυχημένοι. Οι γυναίκες έχουν πλεονεκτήματα στο να ενοποιούν τον κόσμο χάρη στις δεξιότητες του δεξιού τους ημισφαιρίου, της συναισθηματικής τους νοημοσύνης, της ευφυΐας, της ευαισθησίας και της περιέργειάς τους. Προσπάθησε να είσαι ανεξάρτητο όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Μην μένεις στη ζώνη ασφαλείας σου  με του γονείς, τους φίλους σου κτλ. Ανέλαβε την ευθύνη της δικής σου ζωής, ακόμη κι αν κάποιες φορές σε στεναχωρεί. Μάθε όσα περισσότερα μπορείς. Όσο περισσότερες γλώσσες μιλάς, τόσο πιο πολλά θα βλέπεις και θα καταλαβαίνεις από τον κόσμο. Κάνε όποια δουλειά μπορείς να κάνεις, με την πιθανότητα κάποια μέρα να βρεις τελικά το επάγγελμα που είναι για εσένα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Eliška Vyhnánková Brigita Pirc »
 • Default
 • Title
 • Random
 • bel pesce

  We all want to invent this revolutionary product, create a successful company, and write that bestselling book. And yet,very few

  Read More
 • Albarosa Macrì είναι Διευθύντρια σε δύο Κολλέγια, δεν παραιτείται ποτέ και η επαγγελματική της ζωή αποτέλεσε ένα συνεχές μονοπάτι αυτοβελτίωσης.

  Read More
 • Παιδαγωγός, Λέκτορας και Ιταλίδα πολιτικός, γερουσιαστής του  PCI (Ιταλικού Κομμουνιστικού κόμματος) και του PDS ( Δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς)  από το

  Read More
 • Κοσμήτορας και Διευθύντρια του  Bled School of Management και πρόεδρος του οργανισμού CEEMAN 

  Read More
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας