eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Bettina Schrittwieser

"Η προσωπική ευχαρίστηση δεν επιτυγχάνεται μέσα από την εργασία"

Σχετικά με μένα


ΟΝΟΜΑ: Bettina Schrittwieser
ΧΩΡΑ: Austria
ΠΟΛΗ: Graz
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Αυστριακή
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Απόφοιτος Πανεπιστημίου
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Νομικά
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Δικηγόρος, Επικεφαλής του τμήματος προστασίας καταναλωτή
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  Styrian chamber of labour

Επαγγελματική πορεία

Ξεκίνησα ως σύμβουλος στο τμήμα εργατικής νομοθεσίας όπου παράλληλα με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, εκπροσωπούσα επίσης τα μέλη μας στα εργασιακά και κοινωνικά δικαστήρια. Έδινα διαλέξεις, ήμουν ενεργή στην κοινωνική πολιτική, εργάστηκα για αιτήματα που διατυπώνονταν από το Αυστριακό Επιμελητήριο Εργασίας εναντίον των ομοσπονδιακών και περιφερειακών κυβερνήσεων για αναθεώρηση νομοθεσίας. Καθώς εργαζόμουν για το ομοσπονδιακό επιμελητήριο εργασίας για εργοδότες και εργαζόμενους, είχα ενεργό ανάμιξη στις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και στη δημιουργία νέας νομοθεσίας.
Από το 1996 έως το 2008 ήμουν η εκπρόσωπος των γυναικών στο Επιμελητήριο Εργασίας της Styrian και κάτω από αυτή την ιδιότητα επίσης μέλος της επιτροπής στη Βιέννη για ίσες ευκαιρίες.
Ως εκπρόσωπος των γυναικών μαζί με τη συμβουλευτική, την εκπροσώπηση και τις δραστηριότητες ως λέκτορας ήμουν επίσης υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις. Προσωπικά δημιούργησα ένα εγχειρίδιο πάνω στην άδεια μητρότητας, την αμοιβή μητρότητας και τις ίσες ευκαιρίες. Το εγχειρίδιο αυτό αφορούσε εκπροσώπους εργαζομένων και περιείχε ενημερωτικά φυλλάδια για μητέρες και γενικότερα γονείς. Επίσης, συνδημιούργησα μια δήλωση σχετικά με την άδεια μητρότητας και πατρότητας για την Αυστριακή Ομοσπονδία Συνδικάτων .
Από τον Απρίλιο του 2009 ήμουν επικεφαλής του τμήματος προστασίας καταναλωτών με το Αυστριακό Επιμελητήριο Εργασίας.

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

 

Ευκαιρίες:
Ως η πρώτη γυναίκα δικηγόρος στο Επιμελητήριο Εργασίας του Styrian, εξαρχής μου εμπιστεύθηκαν την εκπροσώπηση των δικαιωμάτων των γυναικών υπαλλήλων στα αποκαλούμενα «γυναικεία ζητήματα». Αυτή η κίνηση, την οποία στην αρχή αντιλήφθηκα ως μορφή διάκρισης, τη μετέτρεψα γρήγορα σε ευκαιρία και ξεκίνησα να εξειδικεύομαι σε ένα πεδίο το οποίο φαινόταν ως μη ενδιαφέρον και ασήμαντο στους συναδέλφους μου. Ξεκίνησα να αποκτώ εξειδικευμένες γνώσεις οι οποίες μου επέτρεψαν να γίνω γνωστή σε εθνικό επίπεδο. Η δουλειά μου στο συγκεκριμένο πεδίο αναγνωρίστηκε επίσημα το 2010 όταν μου απένειμαν το βραβείο ισότητας Käthe Leichter prize από το υπουργείο Κοινωνικών Ζητημάτων .
Πάνω απ’ όλα η αναγνώριση σε εθνικό επίπεδο με οδήγησε στο να μου εμπιστευθούν την θέση του επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου τμήματος στο Αυστριακό Επιμελητήριο Εμπορίου.
Προκλήσεις:
Το πιο δύσκολο χρονικό διάστημα για μένα ήταν σαφώς να ξεκινήσω να εργάζομαι σε έναν οργανισμό με σαφώς γραφειοκρατική ιεραρχία και η οποία λειτουργούσε σαν βάση για «τα παλιά αγόρια».
Οι γυναίκες εκτός της διοικητικής / γραμματειακής σφαίρας ήταν εντελώς ασυνήθιστο φαινόμενο εκείνο το χρονικό διάστημα και η παρουσία τους δεν θεωρούταν απαραίτητη. Η οικογένειά μου δεν ήταν εμπόδιο, αντιθέτως ήταν πάντοτε υποστηρικτικοί. Παρόλα αυτά το να αντιπαρέλθω τις προκαταλήψεις στο εργασιακό πεδίο ήταν εξαιρετικά χρονοβόρο, αντλούσε μεγάλα ποσά ενέργειας και ψυχολογικά απαιτητικό καθώς τα προσόντα σου δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αντικειμενικά εξαιτίας του φύλου μου.

 

Ατομικές δεξιότητες

Εξειδικευμένη γνώση, επαγρύπνηση, κοινωνικές ικανότητες και την απαραίτητη ψυχραιμία και αντοχή. Προκειμένου κάποιος να διευθύνει ένα τμήμα χρειάζονται οργανωτικές δεξιότητες και αυτοοργάνωση.

 

Προτάσεις και συμβουλές

 

Είναι πάντα σημαντικό για μένα να αντλώ ευχαρίστηση από τη δουλειά μου. Δεν ήθελα έχω απλώς μια άποψη και γενικές γνώσεις γύρω από τα ζητήματα . Εγώ πάντα ενδιαφέρομαι για τις διαδικασίες σε έναν οργανισμό και επιθυμώ να έχω εμπλοκή και να επηρεάζω τις διαδικασίες αυτές. Αρχικά η επιτυχία θα μπορούσε να έρθει μόνο μέσω των γνώσεων. Τώρα μπορώ να καρπωθώ τα οφέλη από τα «δύσκολα χρόνια». Ως επικεφαλής ενός μεγάλου τμήματος άλλα προσόντα είναι τώρα στην επικαιρότητα. Είναι οι υπάλληλοι περισσότερο από εμένα οι οποίοι διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση. Αυτό είναι μεγάλη αλλαγή για εμένα. Πρέπει να είστε σε θέση να αναλάβετε νέους ρόλους και να αποδεχτείτε προκλήσεις ακόμη και όταν δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στο πρότερο «μεγάλο σας πλάνο».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Julia Muchwitsch Conny van den Hoff and Jantina Haan »
  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας