eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Dagmar Bojdunyk-Rack

Αγάπησέ το, άφησέ το ή άλλαξέ το.

Σχετικά με μένα


 

ΟΝΟΜΑ: Dagmar Bojdunyk-Rack
ΧΩΡΑ: Αυστρία
ΠΟΛΗ: Graz
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : Αυστριακή
ΣΠΟΥΔΕΣ:  Πανεπιστήμιο 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Τρίτος τομέας
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Managing Director
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  RAINBOWS 

Επαγγελματική πορεία

Αφού αποφοίτησα από το λύκειο ξεκίνησα μια επαγγελματική κατάρτιση στο πεδίο της εκπαίδευσης δασκάλων για δημοτικά σχολεία. Εργάστηκα για αρκετά χρόνια ως ειδική παιδαγωγός και ταυτόχρονα ξεκίνησα τις σπουδές μου στις επιστήμες της αγωγής στο Πανεπιστήμιο του Graz.
Το να παρέχω στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους καλύτερες συνθήκες για φυσική και νοητική υγεία υπήρξε πάντα κίνητρο στη ζωή μου. Εφόσον αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο, οδηγήθηκα επαγγελματικά στην εκπαίδευση ενηλίκων. Το βασικό πεδίο των λειτουργιών μου ήταν η υποστήριξη και η διαδικασία ανεύρεσης και υποστήριξης ανθρώπων στον επαγγελματικό επαναπροσανατολισμό τους.
Προκειμένου να δραστηριοποιηθώ σε διάφορες θέσεις (πόστα) το επόμενο βήμα ήταν να αποκτήσω εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων, την διαχείριση ανθρωπίνων πόρων και στην ανάπτυξη οργανωτικών ικανοτήτων.
Έπειτα από όλες αυτές τις εκπαιδεύσεις και την ετερόκλητη επαγγελματική εμπειρία, αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ στον τριτογενή τομέα κατά προτίμηση σε έναν φορέα του οποίου η ομάδα στόχος θα ήταν τα παιδιά και οι έφηβοι.
Μια τυχερή συγκυρία (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα) με οδήγησε στο RAINBOWS- εκεί έψαχναν για Managing Director.
Έπειτα από 16 χρόνια βρίσκομαι στην ίδια θέση και συνοδεύω και καθοδηγώ την ανάπτυξη αυτού του οργανισμού. Κατά τη διάρκεια ο οργανισμός επεκτάθηκε ραγδαία, οι αριθμoί των μειονοτήτων προς προσέγγιση αυξάνονταν συνεχώς και ήμασταν πλέον σε θέση να επεκτείνουμε την προσφορά μας προσανατολιζόμενοι με βάση τις ανάγκες που προέκυπταν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πολλές από τις δομές μας άλλαξαν. Υπάρχουν πολλές επιτυχίες, αλλά και πολλές αποτυχίες με τον τρόπο που οι πολιτικές και κοινωνικές συγκυρίες μεταβάλλονται συνεχώς.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Ευκαιρίες:
Στην περίπτωσή μου δεν πρόκειται για μια ιδιαίτερη ευκαιρία, ήταν πάντοτε συνδυασμός διαφορετικών παραγόντων οι οποίοι επέδρασαν στην επαγγελματική μου ζωή. Ο αποφασιστικής σημασίας παράγοντας ήταν και ακόμη είναι ότι πάντοτε είχα γύρω μου άτομα να με υποστηρίζουν στην επαγγελματική και προσωπική μου ανάπτυξη, οι οποίοι μου στάθηκαν στις επιτυχίες αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Και φυσικά υπήρξαν ευκαιρίες στην ζωή μου τις οποίες αναγνώρισα πολύ αργά ή και καθόλου.

Προκλήσεις:
Στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή πάντοτε είχα σημαντική υποστήριξη, αν και κάποιες φορές η οικογένειά μου έπρεπε να τα καταφέρει χωρίς την υποστήριξή μου λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν και ακόμη είναι οι καταστάσεις κατά τις οποίες πρέπει να πάρω αποφάσεις που σχετίζονται με πολύ κοντινά μου πρόσωπα ( σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι συνεργάτες μου)

 

Ατομικές δεξιότητες

Προσωπικά κίνητρα, αποφασιστικότητα, διορατικότητα, ανοχή στον θυμό, εξωστρέφεια, επικοινωνία, ικανότητες επίλυσης συγκρούσεων και χιούμορ.

 

Προτάσεις και συμβουλές

 Το σημαντικό είναι να καίγεσαι για την ιδέα σου να διασκεδάζεις και να χαίρεσαι κατά την υλοποίησή της, να έχεις στο μυαλό σου το στόχο σου και επίσης να επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει λάθη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Gabriele Metz Anneliese Degen »
  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας