eu flag co funded pos rgb left

EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Εγχειρίδιο «Εστιάζοντας στο μέλλον σας»

tips

Ως εκπαιδευτικοί, προετοιμάζετε τους μαθητές σας με τη γνώση, κατανόηση και τις δεξιότητες για την αγορά εργασίας, που περιλαμβάνει την έρευνα , κυβερνητικές θέσεις, το εμπόριο, και ούτω καθεξής. Μεταξύ άλλων δύο είναι οι βασικές διδακτικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν:

  • Πώς ο εκπαιδευτικός, καθηγητής ή σύμβουλος σταδιοδρομίας, θα διευκολύνει τους μαθητές του να ενσωματώσουν τις δεξιότητες στον 21ο αιώνα της ευελιξίας, της ευθύνης, της ενεργητικότητας, της δημιουργικότητα, αξιοποιώντας, την κοινωνική νοημοσύνη, τις διαπολιτισμικές ικανότητες και τις επιχειρηματικές ικανότητες; Έχει αρκετά μέσα για να εμβαθύνει και να αναπτύξει αυτές τις λίγο-πολύ «ελαφρές» δεξιότητες (soft skills);
  • Και ειδικότερα έχετε αρκετό υλικό για να εστιάσετε στις φοιτήτριες; Που σημαίνει με τι θα μπορούσαν να ταυτιστούν οι (νέες) γυναίκες;

Έτσι αναζητούμε μελέτες, περιπτώσεις, έργα, εργαλεία και μέσα αναγνώρισης, για να χρησιμοποιηθούν σε διαλέξεις, σε διάφορες δράσεις και έργα( πχ. e-learning). Μπορεί να βρεθούν τέτοιες περιπτώσεις σε εφημερίδες, περιοδικά ή στο διαδίκτυο. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις των επιτυχημένων ανθρώπων, όπου οι μαθητές θα μπορούσαν να ταυτιστούν, αφορούν ανδρικά πρότυπα.

Τώρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μεγαλύτερη συλλογή περιπτώσεων γυναικών επιχειρηματιών και ηγετών.

Το έργο «100Mirrors Extended» συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη συλλογή επιτυχημένων γυναικών που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο παρέχοντας 200 περιπτώσεις επιτυχημένων γυναικών από 10 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Χρησιμοποιήσαμε σύγχρονα μέσα όπως το βίντεο για να δώσουμε τη δυνατότητα στις γυναίκες να αφηγηθούν την ιστορία της επιτυχίας τους η κάθε μια (όλα με υπότιτλους στα Αγγλικά), τις πρωτοβουλίες τους και την επιχειρηματική στάση τους που τους οδήγησαν στην επιτυχία, θέματα μάθησης/γνώσεων και συμβουλές για τις νέες γυναίκες. Και προσθέσαμε τα πορτρέτα τους σε κείμενο μεταφρασμένο σε 8 γλώσσες. Έτσι, μπορεί κανείς να βρει τις κατάλληλες περιπτώσεις από τα 200 μικρά «ντοκιμαντέρ». Αλλά πάνω απ’ όλα: Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να τα μελετήσουν.

Ζητήσαμε από μεγάλη ποικιλία από γυναίκες να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Από γυναίκες που βρίσκονται στην κορυφή και κατέχουν υψηλές θέσεις στην ιεραρχία, από επιχειρηματίες με μακρά ιστορία, μέσω των οποίων οι σπουδαστές μπορούν να βρουν κίνητρα για υψηλές βλέψεις. Αλλά και «καθημερινές» γυναίκες εργαζόμενες ή αυτοαπασχολούμενες, μέσω των οποίων οι σπουδαστές μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους και τις επιλογές που συχνά εμφανίζονται ή θα εμφανισθούν μπροστά τους. Όλα «μοντέλα» θέλουμε να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν τη νέα γενιά προκειμένου «Ακολουθώντας τα βήματα τους να μάθουν: Ότι μπορούν!"

Σκοπός: Η συλλογή συμβάλλει στις ανάγκες των εκπαιδευτικών προκειμένου να προσθέσουν πρακτικές περιπτώσεις με τα θέματα που περίπου επιθυμούν (ή πρέπει) να διδάξουν, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη μελλοντικών δεξιοτήτων. Μελετώντας πρακτικές περιπτώσεις οδηγούμαστε σε ένα πιο ζωντανό περιβάλλον μάθησης, όπου οι σπουδαστές προσαρμόζουν τη γνώση στις ανάγκες τους, και κατανοούν καλύτερα επειδή είναι προληπτική και να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν την ενσυναίσθηση και εφαρμόσουν τη γνώση στην πράξη. Γυναικεία παραδείγματα και περιπτώσεις θα μπορούσαν να εμπλουτίσει τα μαθήματα και τις δραστηριότητες στην εκπαίδευση. Οι φοιτήτριες μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους και βοηθηθούν στη δικά τους (πρώτα) βήματα στην αγορά εργασίας και τον επιχειρηματικό κόσμο. Να σπάσουν τη γυάλινη οροφή, να «απογειωθούν». Τελικό συμπέρασμα: Η σημερινή κοινωνία χρειάζεται γυναίκες ηγέτες.

Μπορείτε να κατεβάσετε το PDF στον υπολογιστή σας, να το εκτυπώσετε ή να το αντιγράψετε. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ακολουθήσετε τους συνδέσμους που σας παρουσιάζουμε με επιπλέον στοιχεία συζήτησης σχετικά με τα συγκεκριμένα θέματα μάθησης που μπορούν να σας δώσουν περισσότερες διδακτικές συμβουλές και αναφορές, σχετικά με τα θέματα.

Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας στη σελίδα μας στο Facebook 100Mirrors

 

Βρείτε γυναικεία πορτραίτα ανά διδακτικό θέμα:

Η επιχείρησή σου Γυναίκες στον κόσμο των ανδρών
Ανάπτυξη καριέρας Ισορροπία στη δουλειά και τη ζωή
Στρατηγικές καριέρας Πώς βοηθάει το μέντορινγκ
Η γυναίκα ηγέτης Η δύναμη της δικτύωσης
 

 

 

Download the Manual "Focus on your Future" (Draft version EN)

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανά Τομέα

Μπορείτε εύκολα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο επιλέγοντας