EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina
čtvrtek, 22 září 2016 09:58

WOMEN'S GAME - Part 4

Napsal(a) 

Mateja UranjekPersonal stories of four successful business women, who succeeded in a world, where men usually win. The fast world of technology is getting more and more open to everyone who rely on their sixth sense, besides their mind.

IGRA ŽENSK – 4. del OSEBNE IZPOVEDI ŠTIRIH USPEŠNIH POSLOVNIH ŽENSK, ki jim je uspelo v svetu, kjer navadno zmagujejo moški. HITRI SVET TEHNOLOGIJE je z vsakim dnem BOLJ ODPRT za vse, ki se poleg razuma zanašajo na svoj ŠESTI ČUT.

Mateja Uranjek, 30, direktorica Združbe IP

Moja pot do mesta, ki ga imam danes, je bila kar zanimiva. V času izbiranja študijske poti sem se odločala med študijem angleščine in likovne umetnosti na pedagoški fakulteti. Nazadnje sem sledila otroškim sanjam in diplomirala iz likovne umetnosti, a karierna pot me je zapeljala v smeri grafičnega oblikovanja, koordinatorstva in vodenja projektov, pri čemer danes zelo uživam. Sploh si ne predstavljam, da bi v tem trenutku sedela v razredu in poučevala. V času študija sem se preizkusila v številnih panogah, v proizvodnji, gostinstvu, varstvu otrok, delavnicah, tudi v svetu bančništva. Izkušnje, ki sem jih v teh študentskih službah pridobila, so danes neprecenljive. Naučila sem se spoštovati vsako delo in, kar je še pomembneje, danes zares cenim to, kar delam.

Novosti v tehnologiji so me vedno navduševale in zaradi svoje radovedne narave sem vedno iskala nove izzive in priložnosti za izpopolnjevanje svojega znanja. Že v času študija sem se lotevala projektov, ki so zahtevali specifično znanje in sem morala za uspešno izvedbo naštudirati stvari in se velikokrat preprosto znajti.

Do ustanovitve podjetja me je pripeljal smešen splet naključij. Sodelavec Gregor S. me je zaradi mojega dobrega občutka za estetiko povabil k projektu. Projekt je bil uspešno zaključen, najino sodelovanje pa se je šele začelo. Sledil je nov projekt, kjer sva se povezala z novo ekipo, s katero smo imeli enako vizijo. Ena stvar je tako vodila k drugi … Na neki točki nam je postalo samoumevno, da ustanovimo svoje podjetje in smo tudi ga – v le uri in pol. Začela sem spoznavati svet podjetništva, obiskala sem veliko predavanj, delavnic in programov, namenjenih mladim podjetnikom. Nabrano znanje mi je sicer dalo neko iztočnico, vendar je delo na trgu povsem drugačno, treba je biti iznajdljiv in sproti slediti hitrim spremembam, ki se v tehnološkem svetu dogajajo. Kot idejni vodja in direktorica podjetja Združbe IP, d. o. o., pomagam podjetjem dvigovati ugled in prisotnost na spletu. Danes namreč ni pomembno samo, kako je vse skupaj videti, ampak sta pomembni tudi vsebina in funkcionalnost podjetja. Skupaj z ekipo ustvarjamo boljše priložnosti za podjetja. Dobra klima je v podjetju izredno pomembna in vsak član je ključni element ekipe. Iz izkušenj vem, da se dobri odnosi med sodelavci prenesejo na boljšo samoiniciativnost in delovanje ter tako prispevajo k dobremu razvoju projektov in tudi sebe. V veselje mi je gledati, kako se naša ekipa širi, kako skupaj rastemo in se veselimo novih izzivov.

Priznati moram, da bi morala v preteklosti večkrat poslušati svoj šesti čut, saj se je izkazal za zelo uporabnega, v določenih situacijah pa je treba seveda uporabiti tudi razum. Vsem, ki se želijo podati na podjetniško pot, bi svetovala, naj samo gredo, si upajo, naj odkrivajo. Pomembno je početi to, kar nas veseli, in pri tem vztrajati. Najboljše rezultate dobimo, ko nekaj počnemo s srcem.

KNJIGA, KI BI JO MORALA PREBRATI VSAKA ŽENSKA: Življenje kot igra, dr. Wayne W. Dyer.

ŽIVLJENJSKI MOTO: Keep it simple. (Naj bo preprosto, op. p.)

NASVET ZA ŽENSKO V TEHNOLOŠKEM SVETU: Ženske lahko ponudimo veliko inovativnosti in kreativnih rešitev, pomembno pa je, da se med seboj povezujemo.

KAKO BITI DOBRA ŠEFINJA: Bodite odprte za druga mnenja in potenciale posameznikov v ekipi.

Vir: Revija Elle

Číst 3209 krát Naposledy změněno pátek, 23 září 2016 16:11
Více z této kategorie: « WOMEN'S GAME - Part 3

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.

Na těchto internetových stránkách můžete snadno přijmout nebo zamítnout cookies pomocí