EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina
středa, 21 září 2016 09:55

WOMEN'S GAME - Part 3

Napsal(a) 

Tamara LMPersonal stories of four successful business women, who succeeded in a world, where men usually win. The fast world of technology is getting more and more open to everyone who rely on their sixth sense, besides their mind.

IGRA ŽENSK – 3. del
OSEBNE IZPOVEDI ŠTIRIH USPEŠNIH POSLOVNIH ŽENSK, ki jim je uspelo v svetu, kjer navadno zmagujejo moški. HITRI SVET TEHNOLOGIJE je z vsakim dnem BOLJ ODPRT za vse, ki se poleg razuma zanašajo na svoj ŠESTI ČUT.

Tamara Lah Momčilović, 30, direktorica podjetja Infinium

Že od majhnega sem bila 'tehnična punca', bolj kot igranje z lutko me je zanimalo njeno razstavljanje. Čisto nov svet se mi je odprl, ko sem dobila prvi računalnik. Študij sem zaključila v Zagrebu na grafični fakulteti in dobila naziv inženir grafične tehnologije in dizajna. Hrvaška prestolnica se je izkazala za odlično mesto, kjer lahko poleg žuranja izkoristiš dobre možnosti študentske zaposlitvene. Tudi sama sem imela med študijem redno študentsko delo v podjetju VB-Leasing, ki je bilo dobra finančna podpora, resen stik s procesom dela in službenimi problemi, na kratko: realen stik z vsem, česar te na fakulteti ne naučijo.

V času novega tisočletja sem sodelovala na spletni stran mi3.org, kjer je bilo mogoče predstavljati projekte, jih komentirati, ocenjevati. Bilo nas je malo in med seboj smo si bili vedno pripravljeni pomagati. Motivacija po učenju o tehnologiji se je le še večala.

Ideja o ustanovitvi podjetja se je porodila že v prvem letniku faksa, ko je Tomislav Car, direktor in solastnik podjetja Infinium, predstavil idejo v smislu, da več kot nekaj začetnega kapitala tako ali tako ne moremo zgubiti. Ko sem načrt zaupala domačim, so mi rekli, naj ne sanjamo in naj raje pridno študiramo. Več kot očitno jih nisem poslušala … Tako se nas je v posel združilo pet prijateljev, ki smo si med seboj precej različni, nas pa močno povezuje skupna vizija, ki je bila ključna za uspeh. Po zaključku študija smo najeli prvo pisarno, zaposlili še šestega in sedmega člana ter dobili prve naročnike. Z vsakim novim naročnikom in novim zaposlenim je moja odgovornost naraščala. Zdaj nas je na treh različnih lokacijah, v Zagrebu, Ljubljani in San Franciscu, zaposlenih že več kot sto in včasih je upravljanje in vodenje tako velikega števila ljudi kar malce noro. Vredno je staviti in igrati na vse, ko si še mlad in pogumen. Najhujše, kar se ti lahko zgodi, je, da doživiš neuspeh, vendar ti vedno ostane možnost, da preprosto začneš znova. Na podjetniški poti so ljudje, ki te podpirajo, in tisti, ki o tebi dvomijo. Pomembno se je zavedati, kaj si želiš sam, znati sprejeti lastne odločitve in verjeti vase.
KNJIGA, KI BI JO MORALA PREBRATI VSAKA ŽENSKA: Meni najljubša knjiga, h kateri se vedno znova vračam in ki me je v določenem trenutku kariere izredno motivirala, je avtobiografska pustolovščina Henrija  Charrièreja Metulj.

ŽIVLJENJSKI MOTO: Delaj, kar te veseli, saj te bo to veselje do dela vedno gnalo naprej.

NASVETI ZA ŽENSKO V TEHNOLOŠKEM  SVETU: Slišala sem, da je modna industrija veliko bolj grozljiva!

 

Vir: Revija Elle

Číst 3099 krát Naposledy změněno pátek, 23 září 2016 16:09

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.

Na těchto internetových stránkách můžete snadno přijmout nebo zamítnout cookies pomocí